Rakve lásky

Autor: Ellen Schreiber
Originální název: Kissing Coffins
Český název: Rakve lásky
Knižní série: Vampire Kisses
Díl: druhý
Žánr: upíři

Česká anotace: Může láska k upírovi přestát nástrahy světa?

Ravenin dávný sen se konečně splnil! Našla si přítele, který je nejen citlivým gotikem jako ona, ale ještě navíc i princem temnot – upírem, o němž vždycky snila. Jenže jejich štěstí nevydrželo dlouho. Alexander ze svého sídla na Benson Hill zmizel. Zoufalá Raven je však odhodlána ho nalézt, a tak využije nadcházejících jarních prázdnin a vydává se po jeho stopách do sousedního městečka. Při svém pátrání se seznámí s přitažlivým Jaggerem, ze kterého se záhy vyklube upír a navíc Alexandrův zapřísáhlý nepřítel. Raven se vrací se do Dullsville a přestože se jí nakonec podaří svého milého najít, její dobrodružství rozhodně nekončí. Právě naopak.

Nakladatel: Zoner Press (CZ)
Počet stran: 160 (CZ)
Vazba: Brožovaná (CZ)
Vydání v USA: 1.8.2003
Vydání v ČR: 2011
 
Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, únor 2012, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Raven je pořád stejně prdlá…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Po druhé knize jsem sáhla hned po dokončení četby prvního dílu. Přece jenom je to docela tenká knížka, tedy tenčí, než na jaké jsem zvyklá.

Děj navazuje přesně tam, kde jednička skončila. Situace v Dullsville se uklidnila, ale Raven přišla na to, že Alexander ve skutečnosti upír je… a teď je pryč. Zmizel. Bez slůvka rozloučení. Proč vlastně?

Když už konečně svého vysněného upíra našla, je pryč. A tohle Raven rozhodně nehodlá nechat jen tak. Vydá se po stopách hledat svého přítele a nezastaví se, dokud ho nenajde. Horší ovšem je, že na sebe přivolá nebezpečnou pozornost někoho jiného.

Kniha je pořád stejně prdlá a zábavná jako předchozí díl. Nehledejte v ní žádné hluboké myšlenky a rozebírání smyslu života. Jde o lehkou odpočinkovou četbu s potřeštěnou hlavní hrdinkou, která je zamilovaná do svého upírského přítele a hodlá ho najít.

S Alexandrem se tuším setkáme spíše až v druhé polovině knihy a celou první půlku společně s Raven po něm pátráme. Mezitím se Raven ocitne v Klubu Záhrobí a potká Jaggera. Z kterého se vyklube někdo, koho by určitě nečekala.

Na knize se mi líbí, že je všechno podáno takovou nenásilnou formou. Některé věci vám možná budou brnkat na nervy, ale vy to klidně přejdete a prostě čtete dál. Místy mi to připadalo jako epizoda ze seriálu 😀

Celkově se mi kniha líbila a pokud máte chuť na nějakou lehkou upířinu, určitě ji zkuste.
 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..