Nejoblíbenější hrdinové

Další zastávka Valentýnského období z dílny Ettelëy s VeEee. Na více informací se můžete podívat sem nebo sem.

Nejoblíbenější hrdinové

Jelikož jde tématicky o valentýnské žebříčky, pojala jsem to čistě „milostně“, proto se nedivte, že těch jmen bude hodně, vážně hodně 😀 Mí hrdinové nejsou nijak zvlášť seřazení, jen jak mě jejich jména napadla.

1. Jesse (Mediátor ~ Meg Cabot)
Moje vůbec první book crush. Jesseho kouzlu jsem naprosto propadla. Jeho querida mi rozklepávala kolena a kdykoliv se objevil na stránce, byla jsem hotová… 😀 Vždycky Suze zachránil zadek, vždycky se choval jako správně vychovaný mladý muž, jeho fasinace moderním životem a filmy Čelisti byla kouzelná, jenom on dokázal takhle roztomile a přitom dost drsně žárlit, jen on dokázal být stejně uštěpačný jako samotná Suze. Jesse, sen každé ženské 😀

2. Darcy (Pýcha a předsudek ~ Jane Austen)
Kdo by neznal tajemného, tajnůstkařského a pyšného pana Darcyho? Myslím, že to byl právě Darcy, který dal za vznik tolika podobným knižním hrdinům, kteří bojovali o hrdinčino srdce a o srdce čtenářů. Darcy možná byl pyšný, nemyslel si o některých lidech vůbec nic hezkého, ale jeho činy mluví za vše.

3. Wesley (The DUFF ~ Kody Keplinger)
Wesley, ach Wesley, ty sexy prevíte. Nedávno jsem si dávala re-reading téhle úžasné knihy a mé pobloznění se ještě prohloubilo. Wesley je typický děvkař, který ovšem později obrátí, protože mu dojde, že exostují důležitější věci a že život nemusí být mizerný. V reálném životě lehce nepravděpodobné, ale hele, kdo říká, že všechno musí být reálné?

4. Curran (Kate Daniels ~ Ilona Andrews)
Curran je klasický případ macha, co si myslí, že když on někdo řekne, všichni si z něj sednou na zadek. Je zbrklý, silný, panovačný, tvrdohlavý, ochranářský, přehnaně žárlivý… je to živel. A jeho vztah s Kate je pěkně třaskavý.

5. Adrian (Pokrevní pouta ~ Richelle Mead)
Adriana se mi líbil hned od chvíle, kdy se objevil na stránkách VA, ale tak nějak jsem si myslela, že kvůli tomu, že ho mám ráda, tak nějak zrazuju Dimitriho. Přece jenom, Dimka je bůh, ale Adrian… Adrian mi přijde jako mnohem komplexnější postava, která toho má hodně za sebou. Proto jsem strašně ráda, že jeho příběh pokračuje dál a hrozně mu fandím.

6. Bones (Night Huntress ~ Jeaniene Frost)
Podle toho, co jsem četla, jde snad o nejlepšího knižního milence vůbec. S ním by si každá ženská (a nejspíš i chlap) přišla na své. Bones má takové charisma, že by jím dokázala i stromy kácet. Ne, že by to potřeboval, jemu bude bohatě stačit nějaká z jeho stopadesáti schopností 😀

7. Will (The Internal Devices ~ Cassandra Clare)
Kdybych žila v Anglii vikrotináského obodbí, rozhodně bych se chtěla s Willem dostat do problémů. Mám takový pocit, že bych si to parádně užila, i když by mě určitě odrazoval svou vzpupnou povahou. Ale měla bych jistotu, že by za mě rozhodně dal i život a to líbání by bylo pořádné vášnivé. Mňamiii…

8. Dimitri (Vampýrská akademie ~ Richelle Mead)
Dimka hrál dlouho dobu jednu z hlavních rolí mezi mými nejoblíbenějšími mužskými postavami vůbec. Přece jenom jde o zakázané ovoce, která holka kdy nevzdychala po krásném a chytrém učiteli ve škole? To my jsme měli na střední jednoho hezouna, co učil kluky tělocvik… bhužel v mém druháku odešel, ale i tak si pamatuju, jaké masíčko to bylo 😀 No co… i ženská se otočí za pěkným kouskem, no ne?

9. Jace (Nástroje smrti ~ Cassandra Clare)
Jaceovo dilema „Nemůžeme spolu být, protože to není správné, ale stejně tě miluju.“ mě dostávalo do kolen. Je to klasický hezoun, který ví, jak dobře vypadá a rozhodně toho umí využít. Když mu ale někdo neskočí na špek, pěkně ho to vykolejí a o to víc se pak snaží. Ale kromě toho všeho je také velice oddaný přítel a bojovník.

10. Peeta (Hunger Games ~ Suzanne Collins)
Ach, Peeta. Hodný, milý, ochranářský, nevypočitatelný a ohromně chytrý Peeta. Možná neumí lovit, není z nejsilnějších a nejedná se o hromotluka, ale kde jiní vyhrávají silou, on vyhrává hlavou. A to mi inponuje. To je vážně sexy, protože namlátit můžete někomu vždycky, ale přechytračit ho a obrátit vše ve svůj prospěch, to hned každý nedokáže.

11. Ky (Dokonalý pár ~ Ally Condie)
Ky a jeho psaní, kreslení a tajemství. Nedokážu si představit, že by člověk, který mi otevřel oči, naučil mě psát, naučil mě vnímat svět takový, jaký je, musel ode mě odejít. Ky je pro mě osobnost, protože i když prožil to, co prožil, pořád se nevzdává. Přitom mu nejde o žádné vůdcovství, jen se chce postarat o ty, které má rád.

12. Christophe (Andělé noci ~ Lili St. Crow)
Dobře, ještě nikdy mi polština v anglickém textu nepřišla tak hot. Jsem strašně zvědavá, jak se s těmi slůvky popasovali v českém překladu. Jeho ochranářství je někdy možná až přehnané, ale stejně mě nenechává chladnou. Kdyby se chtěl starat o mě, rozhodně bych s tím neměla problém.

13. Four (Divergence ~ Veronica Roth)
Four je kouzelný, od hlavy až po paty, a já jsem mu stejně jako Tris propadla. Kdybych měla mít podobného trenéra, nejspíš bych se na ten trénink ani trochu nesoustředila…

14. Jay (The Body Finder ~ Kimberly Derting)
Typický příklad kamaráda z dětství, ze které vyrostl pořádny kousek a do které jste se samozřejmě zabouchly. Jenže co teď? Má váš vztah vůbec budoucnost? Nezničí se tak vaše přátelství? A hlavně, má vás vůbec taky takhle rád? Řeknu vám, že Jay je snad nejsladší kamarád z dětství vůbec.

15. Jack (Blood Red Road ~ Moira Young)
Ne nadarmo se říká, že co se škádlívá, to se rádo mívá. A v tomto případě to platí dvojnásob. Jack vám pořádně poleze na nervy, ale stejně ho budete chtít popadnout a vlepit mu pořádnou pusu.

16. Varen (Nevermore ~ Kelly Creagh)
Nikdy jsem nebyla typ, co by byl na temné gotické týpky, co si po většinu času spíš něco čmárají do sešitu a s ostatními lidmi nemají zrovna přátelské vztahy. Ale přesto jsem Varenovu kouzlu naprosto propadla.

17. Adam (Shatter Me ~ Tahereh Mafi)
Kdo to říkal, že chlapi v uniformě jsou sexy? Dobře, Adam sice uniformu nenosí zase tak často, ale i tak to stojí za to. Jeho chování k Juliet se mi ohromně líbilo a přišlo mi jako vysvobození po tom všem, čím si prošla.

18. Lucas (Starcrossed ~ Josephine Angelini)
Co byste dělali, kdy by vaše láska k někomu byla už dávno napsaná ve hvězdách? Co byste dělali, kdybyste chtěli někomu zakroutit krkem, protože vás pokaždé, když jej vidíte, popadne enskutečný vztek? A co byste dělali, kdybyste se do něj i přes nepřízeň osudu nakonec zamilovali? Oh, tahle kniha je místy pěkně žhavá.

19. Beck (The Demon Trappers ~ Jana Oliver)
Beck si mě získal tím, že i když ví, že do něj byla Riley zamilovaná, nehodlá jí v tomhle citu rozhodně podporovat, protože si myslí, že nemá budoucnost. Přesto se o ni stará a vždycky jí přijde zachránit zadek. A navíc má mslabost pro ten jeho přízvuk.

20. Braden (Witch Eyes ~ Scott Tracey)
Na Bradenovi se mi líbí, že ačkoliv dokáže ovládat obrovskou sílu, nevyužívá ji ve svůj prospěch a spíš kolikrát jedná jako takové vztahové telátko, protože neví, komu by měl věřit.

21. Owen (Elemental Assassin ~ Jennifer Estep)
Owen si mě získal tím, že přijímá Gin takovou jaká je. Neodsuzuje ji za to, co udělala, ani co dělá, bere ji se vším všudy. No řekněte, že by se vám to taky nelíbilo? Chlapi většinou nedokážou překousnout, když to jsou ženy, které hrají prim… ale Owen ne, ten je tu pro Gin vždycky a rozhodně s ní dokáže držet krok.

22. Carlos (Rules of Attraction ~ Simone Elkeles)
Ano, myslím si, že nejsem jediná, kdo má slabost pro bad boye a ještě víc se mi líbí, když se z něj nakonec nevyklube zase až takový hajzlík. A nakonec pak hrdinka získá jeho srdce. To je pak strašně cute.

23. Valek (Magic Study ~ Maria V. Snyder)
Valek je nejspíš jediný hrdina, s nížm bych se cítila být stoprocentně v bezpečí. Ať už bych byla kdekoli, dělala cokoli, kdybych věděla, že Valek si pro mě přijde a postará se o mě, byla byh naprosto spokojená. Valek je pro mě v souačné době to, co pro mě kdysi býval Dimitri.

24. Zach (JINX ~ Meg Cabot)
Zach a jeho záliba v tuleních. Zach a jeho fascinace sestřenkou Jean. Zach a jeho ochota JINX věřit, následovat ji a přijít pro ni, když jde do tuhého. Zach je typický hodný kluk od vedle, který vám poplete hlavu, ani pořádně nevíte jak.

25. Cricket (Lola and the Boy Next Door ~ Stephanie Perkins)
Typický kluk od vedle, po kterém vždycky pokukujete, ale nakonec z toho nic není. A když se náhodou znovu objeví v městě, jste z něho naprosto na větvti. Cricket má možná poťouchlé jméno, nosí úzké kalhoty a vymýšlí podivné vynálezy, přesto je tak roztomilý, že by z něho i ta čokoládová zmrzlina roztála.

26. Gabe (Odstíny života ~ Lusy Adams)
Gabe, myslím, že patřím mezi menší skupinku lidí, kteří mají Gabea vážně rádi. Je mi jedno, že se častokrát chová jako pitomec, je mi jedno, to a tamto… mám holt slabost pro ochranářské typy, ještě k tomu s britským přízvukem. Suďte mě, jak chcete…

27. Elder (Across the Universe ~ Beth Revis)
Dobře, Elder není tak úplně klasický představitel, který by mi bral dech dnes a denně, ale přesto si ke mně svou cestu nějak získal. Líbilo se mi, že byl Amy naprosto poblouzněný, ale uvědomoval si, co je jeho povinnost.

28. Kerrick (Healer ~ Maria V. Snyder)
Kerrick je tan typ, kterého byste většinu času nejradši profackovali, ale stejně ho musíte obdivovat. Vypadá to, že vás nemá rád, přitom je z jeho činů jasně vidět, že k vám přece něco musí cítit. A pak, když to přijde…

29. Cass (Anna Dressed in Blood ~ Kendare Blake)
Cass je knižní podoba mého oblíbeného Deana ze Supernaturalu… no kdo by sakra nechtěl mít svého vlastního sexy Deana? Mám holt pro lovce duchů a démonů slabost, žalujte mě.

30. Daniel (Andělé ~ Lauren Kate)
Ze zcela nepochopitelných důvodů mám tohohle padlého anděla ráda. Většině lidí leze na nervy, já mám z něho želatinová kolena. Proč? Ani vám pořádně nevím… jsem asi až moc velká romantička, protože se mi prostě láska na věky věků strašně líbí.

Je jich hodně, co? Ale všichni donutili mé srdce zpívat, proto si myslím, že si tady své místo zaslouží. Určitě jsem na nějakého hrdinu zapomněla, ale nedá se… momentálně jsem si vzpomněla na tyhle. Tehle seznam také může některým z vás posloužit jako vodítko pro to, jaké knihy si třeba vybrat, pokud toužíte po určitém typu hrdiny 😀 A jak je to u vás? Kdo je vaším hrdinou, který dokázal získat vaše srdce?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

12 Responses

  1. VeEee napsal:

    Syki opět nezklamala 🙂 tvůj žebříček je prostě super!
    VeEee recently posted..Kath’s world of book slaví narozeniny!!!My Profile

  2. Miya napsal:

    Páni, těch je. 😀 Minimálně polovinu z nich neznám… asi bych to měla napravit. 😀

  3. No tak k tomu nemůžu říct nic jiného než WOW! 😀 Máš můj obdiv, dát si s tím takovu práci, skvělé! 30?! Jak je to možné… teď se schovávám pod stůl, já jsem tak vybíravá, já jich mám jenom 7 a chtěla jsem mít alespoň 10…
    autor: Ettelëa Dragons recently posted..Žebříček #2: Nejoblíbenější hrdinovéMy Profile

    • Syki napsal:

      Zjistila jsem, že se v poslední době hodně vykecávám… A když jsem začala psát žebříček, psala jsem, psala a ještě pořád jsem nebyla u konce! Já to prostě pojala „milostně“. Kdyby šlo o hrdinu v klasickém pojetí, bylo by jich míň.

  4. annejude napsal:

    Syki, ty jedna rajdo, už jsem myslela, že ten seznam snad nebude mít konce:D Ale seznam je naprosto skvělý a opět si pobavila – umírám z „masíčka“:D
    Ale díky pročítání tvého článku se mi zase ozvalo staré rosolovatění a rozklepaná kolena (ach Jesse, hned bych dala re-reading) a u některých neznámých hrdinů připisuju poznámku to-read;)
    annejude recently posted.."Nádherné bytosti" už mají své filmové tvářeMy Profile

    • Syki napsal:

      Prej rajdo… nemáš ty ráda film Mumie? (Já teda jo!!!) Ale přiznávám se bez mučení 😀 😀 A já vím, ten výčet hrdinů je šíleně dlouhý, ale já jich mohla mít klidně i víc 😀 Já při tom sepisování dostala chuť na re-reading plno zmíněných knih 😀 😀

  5. Rodaw napsal:

    No několik postav máme společných 🙂

  6. Madde napsal:

    Darcy je prostě u mě na prvním místě ♥

  7. Houp napsal:

    Jesee! Prostě nejvíc! Kvůli němu jsme znova začala číst Mediátora znovu od začátku 😀 prostě toho miluji na vždy! Mít Jesseho vedle sebe, předla bych jako kočka a už si na nic nikdy nestěžovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..