Some Girls Bite

originální UK cover
Autor: Chloe Neill
Originální název: Some Girls Bite
Knižní série: Chicagoland Vampires
Díl: první
Žánr: urban fantasy, upíři, mágové
Věková hranice: 18+ (sprostá slova, sex) 

Anotace na Goodreads: Jasně, život doktoranda nebyl zrovna okouzlující, ale bylo to všechno, co Merit znala. Měla se fajn, dokud ji jeden upír nenapadl. Moc se z ní ale nenapil, protože byl vyrušen dalším upírem, který se ji naopak rozhodl zachránit tím, že z ní udělal upírku.

Ukázalo se, že její zachránce byl velice důležitý upír Domu Cadoganů, jeho Mistr. Nyní se musí vypořádat se svým novým životem a pokusit se zapadnout mezi ostatní upíry, které vede Ethan Sullivan, pán Domu. Samozřejmě že tenhle vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír neskutečně přitažlivý a očekává od Merit vděčnost a poslušnost.

Jenže nepříjemná alergie na slunce a Ethanova osobnost jsou tím nejmenším, co Merit trápí. Někdo ji chce pořád zabít. Její vstup do nočního života Chicaga může být první bitvou ve válce… a určitě poteče krev.

Nakladatel: Gollancz (EN)
Počet stran: 341 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v UK: 11.3.2010
Vydání v ČR: nevyšlo

 

Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Datum četby: 2 dny, srpen 2011, v angličtině
Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to takové, jaké jsem čekala.
vážně, Dům Cadoganů, o kterém se v knize píše, má své vlastní webové stránky
Můj názor (obsahuje spoilery):
Nejspíš jsem od knihy čekala víc, než jsem dostala, nevím. Byla jsem pojetím příběhu a příběhem samotným docela zklamaná.

Merit je napadena upírem a málem přijde o život. A aby jí ho nějak zachránili, přemění ji na upíra, což jí není vůbec po chuti. S upírstvím totiž nepřicházejí jen výhody, ale také hromada povinností. Merit se tak nedobrovolně stává figurkou ve složité politické hře nadpřirozených bytostí.

Nevím proč, ale na téhle knize mi prostě něco nesedělo. Chtěla jsem ji mít ráda, vážně, protože Merit srší právě tím stylem humoru, který u hrdinek vyhledávám. Jenže tady jsem se nějak nedokázala popasovat s její náhlou proměnou. Jde o to, že Merit neustále tvrdí, jaká byla kdysi „knihomolka“ a v podstatě taková ta holka v ústranní. Jenže teď se jakoby mávnutím proutku celá její osobnost změnila a je z ní drsná hrdinka. Zdálo se mi to až moc urychlené a docela nereálné.

Nehledě na to, že její kamarádka, Mallory, je čarodějka. A ne jenom tak ledajaká! Čtvrtého stupně, velice mocná, kromě toho je i pěkně bohatá a naprosto okouzlující. To by šlo, i to, že se bez cavyků dá dohromady s Catcherem, dalším okouzlujícím a silným mágem. Ale dost mě zklamalo, že v Meritině životě nejspíš nebude nikdo jen tak obyčejný. Její dědeček je totiž Ombudsman. Člověk, který řídí partičku lidí s nadpřirozenými schopnostmi (vlkodlak, čaroděj a ještě nějaký tajný upír) a řeší věci spojené s výskytem nadpřirozena apod. Její rodiče jsou pohádkově bohatí, ale zajímá je jenom moc a peníze. Chudák holka, takový příšerný život.

Ale to ještě není všechno! Ethan, velký náčelník kmene Apačů… ehm… teda velké kápo jednoho z upířích domů v Chicagu a také stvořitel samotné Merit, má pro ni více než slabost. Pochopitelně. A Merit mu vzdoruje a vůbec se nechová tak, jak by měla. Pochopitelně. A pak se z ní stane Strážce dobrého jména Domu Cadoganů, titul, který nikdo nedostal už téměř 200 let. Pochopitelně. A má další zvláštní nadání, která se ještě neprojevila. Pochopitelně.

A to není všechno, nebudu zacházet do detailů. Celkově mi Merit přišla jako jedna velká klasická Mary Sue. A to mě opravdu zamrzelo. Příběh by jinak nemusel být špatný. Hlavně Ethan je docela yummy a vypadá to slibně. Nebýt otravného Morgana, co dostane určitě mnohem větší roli. Klasika.

Doufám, že mě další díly něčím překvapí a že ten první byl jenom důležitý schůdek pro to, aby se to dále mnohem lépe rozjelo. Prozatím docela slušné 3 hvězdičky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..