Posuď knihu podle obalu (20)

Upozornění: Pokud jste nečetli předchozí díly, může vám anotace naspoilerovat děj.

Název knihy: Silence
Autor: Becca Fitzpatrick
Datum vydání: 4.10.2011

Anotace na Goodreads: Bouřka mezi Patchem a Norou je pryč. Už překonali tajemství temné minulosti Patche… překlenuli dva nesmiřitelné světy… čelili srdceryvné zkoušce zdrady, věrnosti a důvěry… a to vše pro lásku, která přesahuje hranice mezi nebem a zemí. Vyzbrojeni ničím jiným než vírou v sebe sama, započnou Patch a Nora zoufalý boj proti nepříteli, jež má sílu navždy rozbít všechno, na čem kvůli své lásce pracovali.

Můj názor: Myslím, že jste tuhle nově odhalenou obálku nejspíše posledního dílu knižní série Zavržený už viděli. Na mě v tomto týdnu vyskakovala na každém knižním blogu, až se mi začaly dělat mžitky před očima. Musím říct, že mě obálka Silence rozhodně nezklamala. Jsou na ní stejní lidé, jaké známe z předchozích dvou obálek a vůbec je obálka celkově řešená ve stejných odstínech. To je velké plus a já se těším, jak se mi třetí díl bude krásně vyjímat vedle dvou starších bratříčků. Málokterá série si je všemi svými obálkami opravdu podobná. Jediné, co na té obálce tak trochu nepobírám je to moře. Ale ani na Crescendu jsem tak trochu to jejich pole nechápala, i když jako symboliku docela ano. Ale moře? Ajajaj… Snad se nám Nora nebude topit.

Jsem hodně zvědavá, jaká kniha bude a jestli třetím dílem bude celá série končit. Původně totiž v sérii snad měly být jen dvě knihy, ale Becca psala a psala a psala… až se rozhodla pro třetí díl. A v několika rohovorech se dokonce nechala slyšet, že je tu možnost čtvrtého dílu. Takže těžko říct, jak to nakonec bude. Já si myslím, že by třetí díl měl být tím posledním.

Pro zajímavost se můžete podívat na pár fotek z přípravy obálky – 2. den, 3. den a 4. den focení. A pokud jsem se o tom na FB nezmiňovala, což je dost dobře možné, protože v poslední době nevím, kde mi hlava stojí, ještě tento rok by měla být vydána i grafická novela prvního dílu série. Pracuje na ní v Americe docela slavné a oblíbené Sea Lion Books. Na první náčrty se můžete podívat tady. S těmi grafickými novelami jako by se rotrhl pytel. Nejdřív tu bylo Stmívání Stephenie Meyerové, jehož druhá grafická novela je někde v pejru, nastupuje Vampýrská akademie a u nás prozatím neznámá série Dark Swan, obojí od Richelle Mead (grafická novela k VA by měla vyjít i v češtině), připravované Město ze skla od Cassandry Clare a teď i Zavržený. A nejspíš další grafické novely, o kterých zatím nevím. Máme se rozhodně na co těšit.

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..