>V dubnu 2011 vychází

>

Je jedenáctého v měsíci a já vám opět přináším přehled překladů oblíbených knih v češtině i slovenštině. Pokud je u knih uvedené přesné datum vydání, jde o předpokládaný termín vydání, který se ve skutečnosti může lišit. Doufám, že vás některá kniha z „nabídky“ zaujme.
Česko
český cover

Nenasytná (Nenasytná #1)
Meg Cabot

4.4.2011
Knižní Klub
Nikdy neříkejte nikdy, a o upírech to platí dvojnásob… Mína Harperová, samostatná, talentovaná, ale zároveň i smutná a díky svému prazvláštnímu daru okamžitě odhalit, jakým způsobem a kdy člověk, který před ní stojí, zemře, dost osamělá, se podílí na vytváření scénáře pro nesmírně úspěšný seriál Nenasytná u jedné newyorské televizní stanice. Jednoho dne jí její neschopná, avšak velmi průbojná a bezohledná kolegyně sdělí, že vedení se rozhodlo seriál obohatit postavou upíra, podobně jako u konkurence. Mína je zděšena, protože její vztah k upírům je mírně řečeno odtažitý. Zanedlouho se však na večírku setkává s naprosto neodolatelným profesorem literatury Lucienem Romaneskem, vysokým, tajuplným brunetem, a od tohoto okamžiku si na nedostatek inspirace, co se upírů týče, rozhodně stěžovat nemůže! Úspěšná americká spisovatelka Meg Cabotová se v této knize svým nenapodobitelně originálním způsobem vyrovnává se záplavou upírských ság na dnešním knižním trhu.

Poznámka: Knihu mám doma v angličtině, ještě jsem ji nečetla… ale nejspíš dám přednost angličtině, protože v českém překladu jsou prý po různu jména zkomolená.
český cover

Síla vzdoru (Hunger Games #3)
Suzanne Collins

5.4.2011
Fragment

Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním, přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo… Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká…

český cover

Na druhé straně (Akademie Evernight #4)
Claudia Gray

5.4.2011
Egmont

Bianca a Lucas vždy věřili, že vydrží vše, jen aby mohli být spolu. Jenže pak si s nimi osud zahraje ošklivou hru a Bianca se promění v přízrak a Lucas v upíra, bytost, kterou celý život lovil.

Lucase pronásleduje téměř nezvladatelná touha zabíjet, a tak se může obrátit o pomoc jen na jedno místo… na akademii v Evernightu. Bianca je rozhodnuta zůstat s ním. Jenže ředitelka akademie vede proti přízrakům otevřenou válku a bývalý domov se stává pro Biancu nebezpečným místem, navzdory novým schopnostem, které svou přeměnou v přízrak získala.

Na Evernightu se schyluje k bitvě mezi přízraky a upíry a Bianca s Lucasem čelí strašlivé nové realitě. Dosud překonali všechny překážky, které jim život nastražil do cesty, ale dokáže jejich láska přežít, když se každý z nich ocitl na druhé straně?

český cover

Les rukou a zubů (Les rukou a zubů #1)
Carrie Ryan

6.4.2011
Mladá Fronta

Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým – v Lese zubů a rukou – žijí Nezasvěcení,kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise.Pak ale Nezasvěcení proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa.Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a Nezasvěcené, do světa, který tam venku přece musí někde být.

český cover

Nádherné bytosti (Kronika prokletých zaklínačů #1)
Kami Garcia, Margaret Stohl

8.4.2011
Knižní Klub
Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí.

Moje recenze

český cover

Poslední oběť (Vampýrská akademie #6)
Richelle Mead

11.4.2011
Domino
Vražda. Láska. Zrada.
A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy.
Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…

Moje recenze

český cover

Odstíny života (Odstíny života #1)
Lucie Adamová

13.4.2011
XYZ
Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…

Moje recenze

česý cover

Maximum Ride manga Vol.1 (Maximum Ride manga)
Lee NaRae, James Patterson

13.4.2011
BB/art
Čtrnáctiletá Maximum Ride ví, jaké je to vyletět vysoko nad oblaka. Ona a další příslušníci jejího „hejna“ – Tesák, Iggy, Brepta, Pšouk a Andílka – se ničím neliší od obyčejných dětí, až na to, že mají křídla a umějí létat! Někdo by v tom viděl splněný sen, ale hejno má spíše pocit, že se ocitlo v hotové noční můře, když se znenadání objeví lidé z tajemné laboratoře zvané „Škola“ a unesou jeho nejmladší členku. Maxi připadne úkol zorganizovat záchrannou operaci, ale přijde pomoc včas?

český cover

Jestli zůstanu (Jestli zůstanu #1)
Gayle Forman

19.4.2011
Knižní Klub
Moderní příběh pro mladé dívky a ženy. Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat.

Slovensko
slovenský cover

Som číslo štyri (Dedičstvá Lorienu #1)
Pittacus Lore

5.4.2011
Ikar
Prišlo nás deväť. Vyzeráme ako vy, hovoríme ako vy, žijeme medzi vami, no nie sme ako vy. Dokážeme veci, o ktorých vy iba snívate. Sme silnejší a rýchlejší než čokoľvek, čo ste kedy videli. Sme ako superhrdinovia, ktorých uctievate vo filmoch a komiksoch – ibaže ozajstní. Mali sme v pláne vyrásť, zosilnieť, vytrénovať sa a spojiť do jednej veľkej sily, ktorá sa im vzoprie. Oni na to však prišli a začali nás vraždiť. Teraz sme na úteku. Trávime život v tieňoch, na miestach, kam sa nikto nikdy nepozrie. Zapadli sme medzi vás, takže vy nás ani nespoznáte… Oni však áno!
slovenský cover

Nádherné tvory (Nádherné tvory #1)
Kami Garcia, Margaret Stohl

19.4.2011
Ikar
Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné. No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.

Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Lenin príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie.

slovenský cover
Nenásytná (Nenásytná #1)
Meg Cabot
13.4.2011
Ikar
Máte už upírov plné zuby? Mladá scenáristka Meena Harperová takisto. Jej šéfovia ju napriek tomu nútia o nich písať, hoci Meenu to nenadchne. Niežeby úplne popierala existenciu nadprirodzených javov. Má totiž schopnosť vedieť, ako kto zomrie, aj keď ostatní tomu neveria. Jedného dňa pri Katedrále svätého Juraja stretne knieža Luciena Antonesca. Tajomný, príťažlivý muž ju zachráni pred útokom netopierov – a Meena sa doňho beznádejne zaľúbi. Lucien má však aj temnú stránku, pre ktorú by ho mnohí ľudia, napríklad aj tajná organizácia lovcov démonov, radšej videli mŕtveho. Problém je v tom, že on už vlastne nie je živý! Meenina nadprirodzená schopnosť odrazu zlyháva – svoju vlastnú budúcnosť nepozná a netuší, čo ju čaká. Spočiatku sa jej zdá, že Lucien je presne ten muž, o akom vždy snívala. Po čase vysvitne, že je to skôr nočná mora…
slovenský cover

Živí mŕtvi v Dallase (Pravá krv #2)
Charlaine Harris

13.4.2011
Ikar
Nad Sookie Stackhousovou sa opäť sťahujú mračná. Odkedy chodí s upírom, jej nudný život obyčajnej južanskej servírky sa prevrátil naruby. Keď sa upíri dozvedeli o jej telepatických schopnostiach, výmenou za slobodu ju prinútili vstúpiť do ich služieb. Teraz ju posielajú do Dallasu riešiť záhadu strateného upíra. Pritom len nedávno práve ona našla zavraždeného homosexuálneho kolegu, prežila v lese útok akejsi šialenej bytosti a dopočula sa, že v Bon Temps existuje pochybný sexklub. Čo má proti upírom istá náboženská sekta? Má ten klub niečo spoločné so smrťou Sookinho kolegu? Aby sa to Sookie dozvedela, bude sa zrejme musieť vybrať na miesta, kam by inak nikdy nevkročila.

V druhej časti svetového bestselleru spisovateľky Charlaine Harrisovej sa Sookie stretne s ďalšími nadprirodzenými bytosťami, niekoľkokrát sa ocitne len krôčik od smrti a dozvie sa ďalšie podrobnosti zo života upírov. Pretože žiť s upírom zahŕňa okrem špičkového sexu aj isté nepríjemnosti…
Svět
4.4.2011

Lipstick Laws by Amy Holder

5.4.2011

Red Glove (Curse Workers, #2) by Holly Black
Teeth: Vampire Tales edited by Ellen Datlow & Terri Windling
City of Fallen Angels (Mortal Instruments 4) by Cassandra Clare
Plague (Gone #4) by Michael Grant
Where She Went (If I Stay #2) by Gayle Forman

8.4.2011

Rage (Horsemen of the Apocalypse #2) by Jackie Morse Kessler

12.4.2011

The Gathering (Darkness Rising, #1) by Kelley Armstrong
Enclave (Razorland #1) by Ann Aguire
My Unfair Godmother (My Fair Godmother #2) by Janette Rallison
The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide by Stephenie Meyer

19.4.2011

Eona: The Last Dragoneye (Eon #2) by Alison Goodman
Defiance (Strange Angels #4) by Lili St. Crow

26.4.2011

Abandon (The Abandon Trilogy #1) by Meg Cabot
Bumped (Bumped #1) by Megan McCafferty
The Last Little Blue Envelope (Little Blue Envelope) by Maureen Johnson
Future Imperfect by K. Ryer Breese
The Goddess Test (The Goddess Test #1) by Aimee Carter

28.4.2011

Exile (Aurelia #2) by Anne Osterlund

Dubnový měsíc se nese ve velkém duchu očekávání. Odstíny života, šestý díl Vampýrské akademie, třetí díl Hunger Games, čtvrtý díl Akademie Evernight, čtrvý díl The Mortal Instruments, čtvrtý díl Strange Angels, Abandon, průvodce Stmíváním, kterého se v češtině nejspíš dočkáme v květnu-červnu i u nás… No máme to ale pěkně nabité. Na co těšíte vy?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Nikki napsal:

    >Tolik nadějných knih! Určitě si nemůžu nechat ujít Odstíny života, City of Fallen Angels, Abandon, The Goddess Test,Jestli zůstanu … Nevíš jestli je dobrý to Maximum Ride ? 😀

  2. ann.peter napsal:

    >Vim, že to k dubnovému vydání knih moc nesedí 🙂 , nicméně ted na konci března vyšla fantasy kniha od české spisovatelky Dvě zrcadla http://www.nakladatelstvi.hostbrno.cz/cs/nakladatelstvi/pripravujeme/item-566 , tak mě napadlo to sem napsat,aby jsme si ty Češky taky trochu vychvalovali 🙂

    Narazila jsem na ni v knihkupectví, takže, aby jste si nemysleli, že tohle je třeba reklama mé tety nebo tak něco 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..