Winter’s Passage

originální cover

Autor: Julie Kagawa

Originální název: Winter’s Passage
Knižní série: Iron Fey
Díl: 1 a půl
Žánr: fantasy, víly, vlci
Anotace na Goodreads: Meghan Chase bývávala obyčejnou holkou…dokud nezjistila, že je opravdová vílí princezna.

Po útěku ze spárů smrtící Železné víly se musí Meghan řídit svým slibem a vrátit se do stejně nebezpečného Zimního dvora spolu se zakázanou láskou, princem Ashem. Ovšem ze všeho nejdřív má Meghan jeden požadavek: musí navštívit Pucka – Meghanina nejlepšího přítele a služebníka jejího otce, krále Oberona – který byl vážně zraněn, když bránil Meghan před Železnou vílou.

Přesto Meghanina a Ashova odbočka nezůstane bez povšimnutí. Upoutali pozornost starobylého mocného lovce – nepřítele, kterého ani Ash nemusí být schopen porazit…

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 59 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 1.6.2010
Vydání v ČR: prozatím nevyšlo
 

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, prosinec 2010, v angličtině, jde o ebook prémi

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Zvláštní…
 

Oficiální blog autora

 

Můj názor (obsahuje spoilery):
Jedná se o bonus od Julie, který byl dosud publikovaný pouze v podobě ebooku a který nejspíš sepsala jen pro fanoušky.

Popisuje chvíli, kdy se Meghan a Ash vydali do Zimního království, tak jak Megahn přísahala. Jenže dříve, než se tam vydají, se chce Meghan jít podívat na Pucka, aby zjistila, jak je na tom. Docela zajímavé. Slibné.

Ale aby to mělo nějakou zápletku, našim hrdinům jde zase někdo po krku.

Myslela jsem si, že už jsem si na to, že chce Meghan neustále někdo zabít, zvykla… Ne, nezvykla jsem si. Nevím proč. Nějak se přes to nemůžu přenést. Mám v sobě asi nějaký blok. A ten stejný blok mi tak nějak i brání v tom, aby se mi Meghan jako postava zalíbila.

O tom, že jsem se zabouchla do Ashe, není pochyb, ale Meghan… uhm… to už je jiný případ. Sama jsem v některých věcech hodně naivní a chápu, že ne všechny hrdinky musí být přesně podle mého gusta. Ale na Meghan mi ta její naivita nějak víc vadí. Nemůžu si pomoct.

Příběh to byl moc pěkný, i když mi to místy přišlo přitažené za vlasy. Například to, že se onen lovec (o němž jsem si nejdřív myslela, že je člověk -> dobrý tah, Julie!) vzdal až nějak příliš lehce a příliš brzo. Ne, že bych chtěla, aby mi ten zmetek rozsápal milovaného Ashe, ale rozumíte, co tím chci říct. A jestli ne, tak je dobře, že si rozumím alespoň sama. Zatím.

A moment, kdy Ash Meghan vysvětloval, že až dorazí do paláce, bude se k ní chovat jinak… Na začátku druhé knihy jsem těžce kroutila nad Meghan hlavou. Možná, kdybych nečetla tady tenhle příběh, měla bych pro ni větší pochopení. I když… těžko říct. Meghan, Ash ti to řekl, proboha! Proč jsi neměla víru v jeho lásku a propadla jsi depresi tak lehce…? Pardon, to byla má osobní vložka směrem k Meghan, která je pouze knižní postavou, ale která mě někdy vytáčí. A pardon všem, kteří ji mají rádi, nemyslím to zle.

Chtěla jsem dát více než 3 hvězdičky, ale ne… I když Ash by si jich 5 určitě zasloužil.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..