Devoured

Autor: Emily Snow
Originální název: Devoured
Knižní série: Devoured
Díl: první
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+

Anotace na Goodreads: Sienna Jensen nemá ani náhodou v plánu vrátit se domů, když minulé jaro odstátnicovala – přece jenom její sny leží v Kalifornii. Ale když zjistí, že dům její babičky v Nashville dostal nového majitele, nemá Sienna jinou možnost, než se vrátit zpátky. A dostane se tak tváří v tvář s nebezpečným, nádherným mužem, o němž si nemyslela, že jej kdy uvidí znovu. Muže, který nyní vlastní dům její babičky a nehodlá se vzdát.

Když milionář a rockstar Lucas Wolfe spatří zrzavou krásku, co mu naštvaně propaluje díru do čela skrz celou soudní síň, je naštvaný a nažhavený zároveň. Pořád nedokáže z mysli vymazat vzpomínku na noc, kterou s ním Sienna kdysi skoro strávila a nedokáže popírat ani vzájemnou přitažlivost, která tu byla i před dvěma lety. Touží po Sienně víc než kdy dřív. A když Lucas něco chce, taky to dostane.

Teď Lucas podnikne cokoliv, aby Siennu dostal do postele, i kdyby to mělo znamenat: 10 dní v jeho společnosti, podvolena všemu, co bude chtít a pak jí předá práva k domu její babičky. Ačkoliv s ujednáním souhlasí, není si tím jistá. Kvůli tomu povinnosti vůči rodině. Kvůli minulosti, která ji stále děsí. A když Lucasova hra svádění pokračuje a Sienna je tak zavedena do jeho temného, eortického světa a ještě temnější minulosti, je jí jasné, že může být každým okamžikem pohlcena.

Počet stran: 202 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 9.10.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Promo ke knize


 
 
Datum četby: 1 den, prosinec 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo to takové… zvláštní.

Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na tuhle knihu jsem narazila docela náhodou, když jsem si projížděla knihy, které prý nově spadají do žánru new adult. A narazila jsem na tuhle obálku. Nebylo by na ní nic zvláštního, kdyby nešlo o stejného modela, který je také na obálce knihy Easy. Navíc mě poměrně pobavilo zjištění, že i tady je hlavní hrdina Lucas. No řekněte, nezkusili byste to? Možná ne, ale já mám ráda výzvu.

Sienna je ráda, že unikla docela pochmurné minulosti a může se soustředit na svou budoucnost. Jenže její plány ji zhatí jediný telefonát jejího mladšího bratra, díky němuž se bude muset vrátit domů. Babička má totiž problémy. Díky jejich matce se dostala do finančních potíží, které zahrnují také odebrání jejího krásného domu, v němž Sienna se svým bratrem vyrostla, když se jejich rodičům rozpadlo manželství a jejich matka sešla z cesty. Pro babičku je její dům všechno. A i když se snaží seč to jde, vypadá to, že dům má už jiného majitele a ten se hodlá do svého domu brzy nastěhovat.

Jaké je pro Siennu ovšem překvapení, když člověk, který chce připravit její babičku o střechu nad hlavou, je tetnýž člověk, co ji před dvěma lety potupně vyhnal ze své ložnice. Nepomáhá ani to, že mu ty dva roky na přitažlivosti vůbec neubraly, ba právě naopak. A jak to vypadá, ani Lucas na ní nezapomněl. Přestože by jí, alespoň podle výrazu jeho tváře, nejradši zakroutil krkem. Ale později se ukáže, že s ní má úplně jiné plány. A pokud se mu Sienna podvolí, může tím získat zpět dům své babičky, ale také hodně ztratit…

Ani pořádně nevím, co jsem čekala. Možná klasickou romanťárnu s nějakou tou dávkou erotiky. Pokud mám knihu nějak shrnout, šlo o klasickou červenou knihovnu, která místy ani pořádně nedávala smysl. Nejen, že se člověk zase tolik nedozvěděl, co přesně se před těmi dvěma lety stalo, i když tam jisté ukázky byly, ale jak to vypadalo, pro chování postav to bylo stěžejní. Nechápu, proč zrovna tuhle jejich minulost se rozhodla autorka dát čtenářům spíše jako bonus v podobě krátké novely, která knize oficiálně předchází. Kdybych o novele nevěděla, řekla bych si, že je autorka mírně švihlá.

Docela mě rozesmálo, když jsem knihu na GoodReads u někoho viděla v kategorii BDSM. To jsem si říkala, co pak v té knize bude. A bylo tam celkem prdlajs. Nevím, jak moc vážně autorka myslela to, že Sienna má problém se Lucasovi podvolit, ale všem ostatním se podvoluje. Což Lucase samozřejmě dráždí, a proto chce, aby dělala vše, co si on přeje.

V některých momentech jsem si klepala prstem na čelo a říkala si, jestli si ze mě nedělá srandu. Dávejte pozor holky, pokud máte radši trošku tvrdější sex a občasné plácnutí po zadku, milujete BDSM. Tím jsem nejspíš pokryla skoro každou ženskou, která si ráda sex něčím okoření. U té kolonky BDSM jsem se vážně smála. I ten šátek na očích mi připadá spíš jako zpestření… no prostě fail.

Příběh se častokrát ani nikam pořádně neposouval. Jednání postav bylo dost zvláštní, spíš mi přišlo, jako by dělali to, co autorka potřebuje pro to, aby příběh někam směřoval. Samotný konec mi přišel hodně podivný a kladu si otázku, co dalšího se dozvím v druhém díle. Beztak se podíváme do Lucasovy temné minulosti. Olalááá…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Obálka vyzerá zaujímavo a anotácia mi hneď pripomenula anotáciu 50 odtieňov sivej 8D Dokonca ma to miestami aj zaujalo, ale tak kedže to v preklade nevyšlo asi sa ku knihe nedostanem, aj keď by to bolo možno zaujímavé 8P
    E_V_E recently posted..Měsíční párování #2My Profile

  2. Maťa napsal:

    ta kniha ma skvelu obalku a vypada velmi dobre 😉 dufam, ze vyjde aj u nas
    Maťa recently posted..Mesačná chvastačka – december 2012My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..