Butterface

originální cover
Autor: Gwen Hayes
Originální název: Butterface
Žánr: dívčí domán, povídka

Anotace na Goodreads: Když láska není šťastná… nebo krásná.

Jizvy na Bethině obličeji nejsou tak hluboké, jako ty, které nosí uvnitř. Narodila se s nemocí, která lidi znetvořuje a může se považovat za šťastnou, že nedopadla mnohem hůř.

Jeden kluk, Lucky O’Leary, se pokouší najít skuliny v tvrdé skořápce, která Beth obklopuje… a během toho se do ní zamiluje. Jenže Lucky má tajemství. Měl by Beth vzít na párty pro nejošklivější holky ze všech, aby neztratil své místo v týmu. A Beth nesmí zjistit, že ten, který přivede nejošklivější holku, vyhrává cenu.

Nakladatel: ebook
Počet stran: 51 (EN)
Vyšlo v USA: 21.4.2010
Vyšlo v ČR: nevyšlo

 
 

Moje hodnocení:

 
 
 

Moje hodnocení obálky:

 
 
 

Datum četby: 1 den,  srpen 2011, v angličtině
Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Moc krátké, moc rychlé…

Můj názor (obsahuje spoilery):
Řekla bych, že jde spíš o povídku než o knížku. Přitom by si to vážně zasloužilo mnohem více stránek. Měla z toho být spíše kniha, protože takhle to na mě působilo všechno strašně uspěchaně. Od Gwen jsem četla Falling Under, které mě opravdu bavilo. Na tenhle příběh mě více upozornila Lusy. A já si řekla, že si těch pár stránek přečtu.
Lucas je hodný kluk, který je fotbalový bůh, chodí na vysokou a snaží si udržet jenom dobré známky, aby neztratil své stipendium. Beth je v posledním ročníku střední školy, dělá servírku a narodila se s jistou „vadou na kráse“. Její tvář hyzdí jizvy. Ale jak se zdá, Lucky jim nevěnuje velkou pozornost a s Beth se přátelí.
Jenže jednoho dne do bistra přijdou Luckyho psoluhráči, všimnou si Beth a pozvou ji na večírek. Ovšem nejde o obyčejný večírek, ale párty, kam si nováčci mají přivést ošklivou dívku, aby pak jedna z nich mohla být korunována tou nejošklivější ze všech…
Nemůžu říct, jestli to bylo špatné, nebo výborné. Bylo to moc krátké a plno věcí se událo příliš rychle. Člověk se nedokázal do textu více začíst, nějak se s postavami ztotožnit, už od začátku věděl, že Lucas není jen další hajzlík a Beth že má problémy spíš sama se sebou, než s ostatními. Bylo to dosti průhledné, přesto to bylo fajn.
Rychlé počteníčko, které neurazí ani příliš nenadchne.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..