Searching for Someday

SearchingForSomeday_bookAutor: Jennifer Probst
Originální název: Searching for Someday
Knižní série: Searching For
Díl: první
Žánr: romance, erotika, magie
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Kate má dar. Kdykoliv se dotkne dvou lidí, kteří si jsou souzeni, pozná to. Cítí to celým svým srdcem i tělem. Nejspíš proto má problém dotýkat se mužů, s nimiž jde na rande. Pokaždé se totiž ukáže, že to ani tentokrát není ten pravý a místo toho, aby vůbec došlo na rande číslo 2, dá dotyčného dohromady s někým jiným.

Už ztratila naději, že někdy zažije to elektrické napětí, které by jí mělo proběhnout, když najde svého vyvoleného. Alespoň takhle to bylo v případě její matky i babičky. Až jí jednoho dne vkráčí do kanceláře velice naštvaný muž…

Slade na lásku nevěří. Na přitažlivost a vášnivý sex? Ano. Ale na lásku? Ani náhodou. Jeho práce rozvodového právníka ho naučila, že nic takového, jako je láska, neexistuje. A proto není ani trochu rád, když zjistí, že se jeho sestra od něj rozhodla odstěhovat do nového města, našla si novou práci a dokonce se zapsala do jedné dohazovačské společnosti, která jí nakukala, že jí najde pana Pravého.

Nakladatelství: Simon and Schuster (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Pevná vazba i ebook (EN)
Vydání v USA: 26.11.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, březen 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Líbilo se mi to, moc. Příjemná oddechovka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Pamatuju si, že jsem na tuhle sérii narazila docela náhodně, když jsem se dívala, kolik má autorčina druhá romantická série s milionáři vlastně dílů. Zjistila jsem, že píše spin-off a byla jsem samozřejmě zvědavá. Ukázalo se, že se knihy tak trochu prolínají. Tu a tam se v příběhu objeví postavy z Milionářů, mluví se o nich a na konci se také ukážou v plné parádě. Kromě toho si v příběhu zahraje trošku roli zase naše významná kniha kouzel. Ale nepředbíhejme…

Jen přes jeho mrtvolu. Pro Sladea je jeho sestra všechno, co mu zbylo, a znovu o ni nepřijde. I kdyby měl jedné otravné ženské dokázat, že je její byznys jeden velký podvod.

Jak je už u autorky tradiční, i tentokrát je dějová linka poměrně jednoduchá a už dopředu jasná. I přesto vás má co překvapit, rozesmát i nadchnout. Výborně jsem se bavila a oba hlavní hrdiny si oblíbila. Tenhle styl normálních romanťárem mě prostě baví. Vím, že jsou docela tuctové, klišoidní a příběhově odhadnutelné. Ale co… mě to stejně naví číst. Krásně si u toho odpočinu. Takových knih mnoho není. Jennifer to prostě umí ve svých knihách hezky vyvážit.

Kate je klasická lehce naivní ženská, co věří, že na každého někde čeká ten jediný nebo ta jediná. Ráda lidem pomáhá a bere to jako své životní poslání. Slade je naproti tomu neskutečný cynik, který si rád užívá a nemyslí zase tolik na následky. Oba dva se ovšem starají o ty, co milují, a nevzdávají se lehce. A to se mi líbí. Mám ráda šťastné konce, těch není nikdy dost. Těším se na druhý díl série.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...