Locked

Autor: Maya Cross
Originální název: Locked
Knižní série: The Alpha Group
Díl: první
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 20+

Anotace na Goodreads: Kdo je Sebastian Lock?

Bar, ve kterém se Sophia Pearce zrovna nachází, není nic moc. Víno je špatné a ani dekorace za moc nestojí. Ale když ji popadne zvědavost, proklouzne přes ochranku do zadní místnosti, kde objeví něco nepředstavitelného. Nejbohatší párty jakou kdy viděla na tom nejnemožnějším místě vůbec.

Ale ve srovnání s tím, co přijde dál, to není nic. Sebastian Lock. Rozkošný, velící a naprosto okouzlující. Přesně ten typ boháče, kterému by se měla Sophia vyhnout obloukem. Bohužel Sebastianovi jsou její předsevzetí úplně jedno.

Instinkt jí říká, aby utekla pryč, ale chemie mezi nimi je stejně nepřekonatelná jako ta gravitace. Brzy je to on, kdo jí otevře dveře do úplně nového světa plného potěšení. Potěšení, o jakém nikdy nesnila.

Je tu jen jeden problém. V Sebastianovi je toho daleko víc, než se zdá. Mezi známou společností, v níž pracuje, a naprosto paranoidnímu tajemství jeho zaměstnavatele, je hádankou, jakou nemůže Sophia rozluštit. Jeho důraz na udržování ležérního vztahu jí nutí postavit se čelem démonům své minulosti.

Dokáže se naučit znovu někomu věřit? Anebo je Sebastianova tajemství oddělí?

Počet stran: 125 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 25.3.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, září 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Hezká jednohubka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na tuhle sérii jsem narazila už před časem. Zaujala mě totiž obálka. V té době jsem jela ve velkém na vlně erotického žánru, proto jsem si knihu dala do to-read s tím, že si ji rozhodně přečtu, až bude k mání. Později jsem na ni zapomněla a narazila na ni až ve chvíli, kdy jsem viděla recenzi na druhý díl série. Zjistila jsem, že už vyšly všechny tři části série, a proto jsem si řekla, že se do knih pustím.

Sophia Pearce už nějaký ten rok pracuje u velké právnické společnosti a doufá, že se svou pílí nakonec přece jen posune dál. Přestože ji jedna potvora v práci ráda háže klacky pod nohy. Má dvě nejlepší kamarádky, mezi kterými se cítí skvěle, a i když zrovna nemá žádnou vážnou známost, je spokojená. Při oslavě zasnoubení jedné z kamarádek se ovšem dostane do docela ošuntělého baru, kde její pozornost zachytí zvláštní úkaz. Procesí bohatých a víceméně pohledných lidí, kteří barem jen procházejí, aby se dostali do zadní části.

Sophia ví, že by do toho neměla strkat nos, ale zvýšená hladina alkoholu a touha odhalit, co se to vlastně děje, ji dostane do zákulisí, kde se cítí velice nepatřičně. Až do chvíle, kdy si ji najde Sebastian Lock a nehodlá ji spustit z očí. Těžko by si mohla představit, jak jí tohle jedno setkání pořádně zamotá hlavu i život.

Musím říct, že jsem od knihy zase tolik nečekala. Už několikrát jsem se nechala napálit tím, jak někdo knihu vychvaloval a mně nakonec moc nesedla. Ostatně počítám, že se to tak děje i vám. Zatímco mně se některé knihy velice líbí, u vás propadnou. Radost mám ovšem pokaždé z reakcí těch, kteří mi poděkují za dobrý tip, protože máme takřka stejný vkus. Bála jsem se zbytečně. Tahle série za to vážně stojí.

Tedy, nečekejte nic extra přelomového a něco, co tu nebylo. Maya Cross ovšem přináší příjemný, někdy vtipný, jindy krásně žhavý příběh, který vás bude bavit. Hlavní hrdinka stojí oběma nohama pevně na zemi a nedá hlavnímu hrdinovi nic zadarmo. Většinu času stejně jako ona nevíte, na čem vlastně jste a jestli to on myslí vážně, nebo si s ní (a potažmo i vámi jen hraje).

Sice má příběh docela rychlý spád – co byste ostatně chtěli, když má ebook 125 stránek – a v některých místech je poměrně předvídatelný, ale to vůbec nevadí. Na rychlé počtení a odreagování je to výborný kousek. Série je dost přirovnávaná k Aféře Blackstone, což je dost pochopitelné. V obou případech jsou totiž první díly rychle useknuté a připomínají spíše epizody seriálu, než knihy. Na druhou stranu jde o ebookovou verzi, kterou si koupíte za pár dolarů, nahrajete do čtečky a prostě čtete.

Autorka na toto téma dokonce napsala příspěvek na blogu, kde se zmiňuje o tom, že se původní knihu rozhodla rozdělit na tři části a ty prodávat zvlášť, a to proto, že na jednu knihu v žánru erotic romance je to prostě dlouhé a čtenáři by to nejspíš nekupovali. Navíc je to její prvotina, nemá nijak provařené a známé jméno, takže by se klidně mohlo stát, že by si jí nikdo nevšiml. Její rozhodnutí plně chápu.

První díl se mi opravdu líbil a zpříjemnil mi cestu do a z Prahy. Pravda, cliffhanger byl jak z nějakého seriálu, ale… tak není první ani poslední. Narozdíl od Nahé jsem si tady při čtení nepřipadala, jako by mi klesalo IQ s každou další stránkou. Navíc, když autorka slibuje lehké prvky BDSM, opravdu se jich dočkáte, takže vás opravdu nevodí za nos, jako to rády dělávají jiné autorky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..