Čteme s Knižním doupětem – březen

Máme tu další měsíc a spolu s ním také druhé „společné čtení“. Tedy spíš já knihu čtu a většina z vás mě stalkeruje. Jelikož jsem ze začátku měsíce měla úplně jiné starosti, s knihou začínám až dnes. Budu velice ráda, když se ke mně v četbě přidáte a poměříme si své dojmy a pojmy. Já budu knihu číst v anglickém vydání, jelikož jsem si sérii koupila už dávno. Předpokládám, že v češtině nejsou zásadní názvy či místa nějak přeložena, tak se dopátráme toho, na co v příběhu poukazuju.

Pozn.: Pokud jste knihu už četli, prosím, nespoilerujte mi dopředu děj. Pokud se ke mně ve čtení přidáváte, jsem zvědavá na vaše postřehy… pište mi je do komentářů.

Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz…

Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.

~ Prolog ~

str. 1 – Teda nevím, jak české vydání, ale to anglické má poměrně velká písmenka a celkově se mi kniha zdá úzká. Respektive užší než bývá zvykem. Líbí se mi, že jsou na začátku taky mapky. Člověk se většinou v příběhu nestačí orientovat, kam všude se postavy dostanou. Mapky hodně pomáhají, i když je pravda, že já jsem někdy tak zažraná, že jsou mi mapky putna a čtu dál 😀 Jinak na mě prolog ale zapůsobil.

~ Kapitola 1 ~

str. 6 – TMI = Too much informtion. To se mi líbí, to budu používat.

str. 10 – Zatím to vypadá dobře. Sice jsem si k hlavní hrdince ještě nenašla cestu, ale to je proto, že mám obavy z toho, že se mi nebude líbit, jak mi někteří říkali…

~ Kapitola 2 ~

str. 28 – Dobrý, tak tohle vypadá vážně zajímavě. Mac mi je docela sympatická. Líbí se mi, že je mi věkově blíž a že přemýšlí docela normálně. Hlavně tedy o sobě nemá přehnané smýšlení a je odhodlaná zjistit, kdo zabil její sestru.

~ Kapitola 3 ~

str. 45 – Jericho Barrons is sexy as hell. Damn it! Hlavně mi tedy dost připomíná Bonese a vy víte, jak MOC mám Bonese ráda.

~ Kapitola 4 ~

str. 60 – Tuhle kapitolu jsem nějak zhltla. Barrons je pořádně nebezpečný, zdá se. A zcela nelogicky mě to přitahuje. Cítím, cítím, další crush. Doprčic! Jako by jich už tak nebylo dost. Za chvíli tady budu mít mocnou čtyřku: Bones, Curran, Owen a Jericho. To si rovnou založím nějaký klub.

~ Kapitola 5 ~

str. 64 – Walking victim, my petunia… No mě málo zabilo 😀

str. 71 – Bože, tak teď jsem se vyděsila. Mac mi je až moc podobná. Já taky vedu pseudorozhovory sama se sebou ve své hlavě, když jsem naštvaná a přehrávám si události, navíc vymýšlím, jak něco říct líp a důrazněji. Panebože, Karen píše o mně!

~ Kapitola 6 ~

str. 84 – No jej, to teda byla docela síla. Nevím, co bych dělala, kdyby mě někdo takový přirazil ke zdi a držel za krk. Klobouk dolů za to, že byla schopná do něj ještě takhle zarýt.

~ Kapitola 7 ~

str. 90 – Ten policajt mě štve. Buď něco ví a nechce jí to říct, anebo neví vůbec nic a postě to vzdal.

str. 96 – Tak ten popis příšery byl tedy… příšerný. Já něco takového vidět, tak asi řvu na lesy. Taky by bylo hezky rychle po mně.

~ Kapitola 8 ~

str. 107 – Co je sakra ten Barrons zač? Začíná mě to frustrovat. A něco mi říká, že je to teprve začátek.

~ Kapitola 9 ~

str. 113 – No tak tahle obluda je ještě hrozivější. Kor ještě ten popis toho, že si začal dělat dobře…. fuj, bože, fuj.

~ Kapitola 10 ~

str. 126 – Taky vám přijde, že tu Mac snad furt něco nahání? Anebo spíš ona pořád něco nahání, někam leze a na něco naráží? To je už pomalu jak z grotesky. Ještě že má kam běžet, za Barronsem. Je to mírně otravné, i když chápu, že je to účel. Já bych taky nejspíš běžela hned za ním… ale já bych na něj nejspíš rovnou skočila a už ho nepustila.

~ Kapitola 11 ~

str. 141 – Hele, už se začíná projevovat i nějaké to sexuálno. Že by byl Barrons pořádný tentononc… tvrďák? Prosím, ať je 😀

~ Kapitola 12 ~

str. 158 – Nezdá se vám, že ji pořád někam tahá jako kus nábytku, anebo klasicky jako Barbie. Sem pojď, tohle dělej, tady se postav, nemluv a snaž se vypadat dutě. Už se mi to docela zajídá. I když teď se objevila nějaká ta akce, i když těžko říct, co se z toho vůbec vyvrbí.

~ Kapitola 13 ~

str. 162 – Další věc, co mi na knize vadí, je to, jak autorka usekává děj. Vypadá to, že je vše v plném proudu a najednou lup! a konec, jsme najednou někde jinde a to, co se stalo, je popsáno v pár větách. Začíná mě to nudit a štve mě to. Nesnáším, když na to narazím v jakékoliv knize. Jestli je to takhle v každém dalším díle, tak mě to asi nebude tolik dostávat do varu. A i ty nekonečné popisy toho, co má kdo na sobě a a co všechno jí sluší, mi přijde už taky out.

str. 181 – Kiss my petunia! Nooo way! 😀

~ Kapitola 14 ~

str. 187 – Tak to snad ne… není té Fioně (nebo jak se jmenuje) nějak k padesáti? Anebo tam bylo čtyřicet? Tak jako tak ji mám zafixovanou jako starou ženskou. A teď mám věřit tomu, že je zabouchnutá do Barronse? No dobře, docela bych to chápala. Něco na něm je, i když po většinu času mu chci dát ránu pěstí, protože mě vytáčí 😀

~ Kapitola 15 ~

str. 208 – No a už je to tu zase! Prostě skok a odvykládá se to dál jen ve zmínkách. Nemám to ráda, štve mě to. Proč příběh prostě nepokračuje dialogy? Místo toho jsou tu dlouhé popisy a skoky až do Tramtárie…

~ Kapitola 16 ~

str. 222 – Dobrý, tak tohle bylo sice mírně nelogické, ale ke konci docela hezké. Prostě se jen tak někam vloupají a ukradnou jednu z nejžádanějších a nejobávanějších věcí vlastně jen tak. A jediná pořádná ochrana je alaram… You have to be kidding…

~ Kapitola 17 ~

str. 234 – Tak i ta krvárna je mírně podezřelá. Barrons se činí a Mac to celé „zaspí“? Ale to snad ne 😀 Já to nechápu. Sice to konečné prohlášení od něj bylo docela hezké. I když nechápu, proč najednou může ven – přestože to tam bylo vysvětlené.

~ Kapitola 18 ~

str. 238 – A už zase ten skok! A něco mi říká, že se mi to nebude moc líbit…

str. 244 – No to si ze mě děláte prdel!

~ Kapitola 19 ~

str. 271 – Tak Mac se jde cvičit v zabíjení Fae, aniž by pořádně věděla jak, jen že je má vylákat a propíchnout. A najednou všechna racionalita stranou, prostě si klekne na ulici a čeká na vhodnou příležitost… WTF jako? Nakonec skončí ve vzduchu… no to je teda…

~ Kapitola 20 ~

str. 288 – Přijde mi, že si ta kniha místy protiřečí. Najednou se Mac podaří jít do nebezpečné ulice, aniž by se jí něco stalo. Jediné pozitivum bylo, že narazila na nějakou další indicii, o které se kdovíproč dříve ani ta jejich Gardia nezmínila.

~ Kapitola 21 ~

str. 299 – Dobře, jsem mírně zmatená, ale budiž. Nech se zabít.

~ Kapitola 22 ~

str. 301 – Mac verze 2.0 ve mně vyvolává vzpomínku na Apple 😀

str. 313 – To mi vážně chcete tvrdit, že si jen tak vleze do cizího baráku, v nebezpečné zóně, navíc najde to, co hledá a teď v pohodě vyklouzne ven a jde sledovat něco dalšího?

~ Kapitola 23 ~

str. 320 – No ejhle! Překvapivý zvrat?

~ Kapitola 24 ~

str. 331 – Překvapivé. Tedy do jisté míry. Něco se dalo předpokládat, něco zase tolik ne. Ale i tak to mou představu o akčnosti moc nesplnilo.

~ Kapitola 25 ~

str. 333 – Bože to snad ne! On jí maluje nehty? 😀 😀

str. 342 – Tož tak ten konec byl úplně na facku. To snad nemyslí vážně s tou knihou, ne? 😀

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Meghan napsal:

    Jota se na nějaké mapky vyprdla, zato máme standardní formát. Člověk asi nemůže mít všechno. Já už dneska dočetla, takže budu jen stalkovat 😀

  2. Hoschik napsal:

    Hm, už jsem si to stáhla v PDF, možná se do toho dnes pustím… Dublin, záhada, sexy týpek… to se mi velice líbí 😀 Však víš jak jsem fixovaná na Irsko, Skotsko apod. 😀

  3. Meghan napsal:

    Á, Barrons už není takový macho-hot-guy, co? 😀 Sama jsem zvědavá, kam to povede… ty skoky mě taky vytáčely, nebo jak něco nakousne, že to neměla dělat a podobně, pořád ty odkazy na budoucnost… Jinak popisy toho, co má oblečené a jak to vypadá fantasticky v mojí hlavě vypadaly jako z cirkusu, přeplácaná změť barev na trubce, která chce vymalovat svět pastelovými barvičkami, jů!

    • Syki napsal:

      Hej ne, není, už mě to začíná štvát. Ale bylo mi řečeno, že první díl není zase takové terno, ale že druhý je lepší a třetí je už maximálně super. Tak uvidíme 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..