Tento měsíc v kinech (99)

Nový měsíc a spolu s ním i další filmové adaptace.

~ Říjen 2024 ~

Joker: Folie à Deux
Podle literární předlohy: Joker ~ DC Comics
Datum premiéry: 3.10.2024

JOKER: FOLIE À DEUX je pokračováním velkolepého epického filmu Joker z roku 2019, který byl nominován na 11 Oscarů a stal se nejvýdělečnějším nepřístupným filmem s miliardovou tržbou. Joaquin Phoenix a Lady Gaga dorazí společně do kin již 3. října.

Pokračování má v rukou opět režisér Todd Phillips, který je společně se Scottem Silverem autorem scénáře. Phoenix se vrací k roli Arthura Flecka a Lady Gaga se představí jako Harley Quinn.

 

My Hero Academia: You’re Next (Boku no Hero Academia the Movie 4: You’re Next )
Podle literární předlohy: Boku no Hero Academia ~ Kóhei Horikoši
Datum premiéry: 10.10.2024

Snímek My Hero Academia: You’re next je již čtvrtým celovečerním filmem na motivy úspěšné anime série. Tento zcela nový a originální příběh se odehrává krátce před rozhodující bitvou mezi hrdiny a padouchy.

Lidská společnost se po nemilosrdných bojích ocitá na pokraji zániku, když se náhle objeví záhadná obří pevnost. Dekua a jeho přátelé se ocitají tváří v tvář tajemnému muži, který se nápadně podobá hrdinovi zvanému „Symbol míru“, kterého kdysi znali…

 

Ema a smrtihlav
Podle literární předlohy: Ema a smrtihlav ~ Peter Krištúfek
Datum premiéry: 10.10.2024

40. léta. Válečný slovenský stát staví svou identitu na nenávisti k menšinám. Po vyhnání Čechů odjíždějí první židovské transporty. Sílící nacionalismus postihuje i maďarskou vdovu Mariku, která přijde o práci v arizovaném krejčovském salónu v centru Bratislavy.

Do její vesnice přijíždějí gardisté s jasným posláním: „Zasít slovenskou krev v tomto Maďarmi obývaném koutě slovenského pohraničí!“ Kvůli svému původu i tomu, že ukrývá židovského chlapce, se Marika snaží držet v ústraní. Přesto se ocitne v centru pozornosti dvou mužů. Kapitána slovenské Hlinkovy gardy a německého nacistického důstojníka.

 

Život k sežrání
Podle literární předlohy: Život k sežrání ~ Mikaël Ollivier
Datum premiéry: 17.10.2024

Raz dva, raz dva… zkouška mikrofonu. Dvanáctiletý Ben nadevše miluje nejen muziku, ale i jídlo a vaření. A je to na něm taky znát. Když se ale jednoho dne zabouchne do spolužačky Klárky, rozhodne se s kily navíc zatočit. Na cestě za vysněnou postavou i Klárčiným srdcem mu pomáhají hlavně kamarádi z kapely a starostlivá maminka.

Animovaný film režisérky Kristiny Dufkové natočený podle knižního bestselleru Mikaëla Olliviera s humorem za doprovodu nadupaných songů sleduje první strasti, lásky i nástrahy dospívání.

 

Venom: Poslední tanec (Venom: The Last Dance)
Podle literární předlohy: Venom ~ Marvel comics
Datum premiéry: 24.10.2024

Ve filmu Venom: Poslední tanec, což je závěrečný díl filmové trilogie, se opět vrací Tom Hardy v roli Venoma, jednoho z nejlepších a nejkomplexnějších hrdinů comicsového světa společnosti Marvel. Eddie s Venomem jsou na útěku. V patách jim jsou jak lidé, tak i symbionti, a jak se smyčka pomalu stahuje, jsou oba nuceni učinit osudové rozhodnutí, které završí poslední společný tanec Venoma a Eddieho.

 

Bambi: Příběh života z lesů (Bambi, L’histoire d’une vie dans les bois)
Podle literární předlohy: Dan Da Dan: First Encounter ~ Jukinobu Tacu
Datum premiéry: 24.10.2024

Malý kolouch Bambi žije se svou maminkou uprostřed rozlehlých lesů. Jeho dny jsou od narození naplněny nejen skotačením, ale i objevováním a poznáváním tajemství lesa. Matka ho každý den učí nové věci, aby se, až vyroste, stal silným a statečným jelenem.

Jeho nejbližšími přáteli se stávají králík Dupík a mýval Kvítek, se kterými se dá i pod dohledem rozvážného havrana zažít spousta legrace. Nejvíc času Bambi rád tráví se svou kamarádkou, mladou laňkou Fili, která nezkazí žádnou zábavu. Na podzim však jejich bezstarostný život změní příchod lovců. Během zoufalého úprku je Bambi oddělen od matky a zůstává sám. Vyděšeného ho najde velký, majestátní jelen, který není nikdo jiný než jeho otec. Bambi se musí postupně naučit, jak se chránit před nebezpečím divočiny a jak dospět…

 

Konkláve (Coclave)
Podle literární předlohy: Konkláve ~ Robert Harris
Datum premiéry: 31.10.2024

Kardinál Lawrence je pověřen vedením jedné z nejtajnějších a nejstarších událostí na světě – volbou nového papeže, při níž se ocitá v centru spiknutí, které by mohlo otřást samotnými základy církve.

 
 

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..