Sumárum za červenec, srpen, září 2024 – část první

Další tři měsíce jsou za námi, tak se pojďmě podívat na to, co nového jsem si pořídila ke čtení.

Knihy, které jsem si koupila:

V rámci jedné větší objednávky knih pro celou rodinu díky slevám na Albatrosmedia jsem si pořídila Filmovou magii 2, na kterou koukám už hodně dlouho a když se objevila ve slevě za nějakých 150, nemohla jsem ji tam nechat. Mýty a legendy světa Marvel komiksů mě ve slevě taky zaujaly a Jeden kopeček šmoulový jsme měli k objednávce zdarma. Docela se na ni i těším, protože jedni z autorčiných prarodičů pocházejí z Karviné, kde žiju celý život (teda kromě těch 9 let v Praze), a vždycky je fajn si přečíst něco o svém městě (o Šikmém kostele mluvit nebudu, ten jsem se ještě neodhodlala si přečíst, protože vím, jak to tu kdysi bylo a protože taky znám už roky samotnou autorku).

Snad o dva týdny později se objevil slevový kód na Albatrosmedia, kdy při objednávce nad 1000 Kč získáte slevu 500 Kč, čehož jsem logicky využila a nakonec se mi podařilo tyhle čtyři kousky koupit za pět stovek. Manga verzi Fangirl jsem zhltla za jeden den a  doufám, že se brzy dočkáme dalších volume.

Příručku pro polobohy ke knihám Percyho Jacksona jsem samozřejmě musela mít a docela i oceňuju, že se ji rozhodli vydat ve verzi, která sedí k původním vydáním série. Přece jenom teď všechny starší Riordanovy knihy vydali s novými obálkami a občas se přistihnu, že zvažuju, že bych si je možná i pořídila. Jenže dům bohužel nemáme nafukující 🙁

Sbírku příběhů Poutník, čarodějnice a červ jsem se rozhodla si koupit po té, co jsem si v českém překladu pořídila Murtagha. Odhodlávám se k re-readingu po letech, abych si Murtagha dokázala patřičně vychutnat a zjistit, jestli mě to i po tolika letech bude bavit.

No a Kufr z nebe jsem si koupila, abych doplnila sérii Kroniky prachu, o níž mě všichni přesvědčují, že je skvělá, ale já se k ní ještě nedostala.

No a vzhledem k tomu, že jsem měla doma už druhý díl, našla jsem si na Knihobotu za skvělou cenu také Filmovou magii 1 a Filmovou magii – Brumbálova tajemství. Obě knihy vypadají skvěle a už se těším, až si na Vánoce dám klasický HP filmový maraton a prohlídnu si i tyto knihy.

A když už jsem byla u toho, přihodila jsem Převorství u pomerančovníku v pevné vazbě, protože se snad už všude prodává jen v té paperbackové, protože ještě letos vyjde v českém překladu také prequel. Budu si ji ale muset přečíst znovu, protože si už jen matně vybavuju, co všechno se tam vlastně stalo a proč. Přidala jsem i další knihu od Vi Keeland, jejíž knihy mám ráda, i když jsem zatím četla jen 3.

V létě se na MysteryPress.cz objevila mimořádná sleva 40% na vybrané knižní kousky a pro mě to tak byla skvělá přílěžitost, jak si pořídit Ohaře a lišku. Nejen že má krásnou českou obálku, ale také anotace zněla docela zajímavě. Ale přiznám se, že výraznou motivací byla spíš ta sleva a docela se rozmýšlím, jestli si pořídit i další díly, jelikož mě první díl zase tolik neuchvátil.

Vládce hvězdné oblohy je doplňující půldíl série Handlíř, který kdovíproč vyšel v českém překladu až po vydání celé trilogie, místo aby vyšel před třetím dílem. Jsou tam totiž věci, které toho docela dost vysvětlují a doplňují.

A pořídila jsem si také další knihu od Alessandry Torre, Všechny moje touhy, a i když se mi na jednu stranu líbí, že jsou téměř všechny její české obálky laděné do stejného stylu, občas mám problém odlišit, o jakou knihu se vlastně jedná. Až tak moc mi někdy splývají.

Během léta taky běžela 30% sleva na knihy na Slovartu, takže jsem čekala až do skoro posledního srpna na vydání Indigového kouzla, abych si ho mohla rovnou koupit a k tomu také Zlatou lilii. Pokrevní pouta jsem nikdy vlastně nedočetla, takže si říkám, že bych si mohla udělat celkově re-reading VA a Pokrevních pout.

V závěru první části přehledu mé knižní zásoby vám ještě prozradím, že v náhlém pomatení smyslů jsem se v červenci rozhodla založit si bookstagram, takže pokud byste mě chtěli sledovat, budu ráda. Stejně jako FB stránka bud sloužit spíš jako informační feed o uveřejněných článcích na blogu.

Přidaná hodnota IG profilu je pro mě v tom, že jsem si zkusila natočit a sestříhat i nějaké ty unboxingy a že na stories pravidelně sdílím info o tom, co zrovna čtu a jak se mi to líbí. Občas přesdílím i nějaké informace o knižních novinách atd.

Recenze tam ale zveřejňovat nebudu, ty si stále nechám na svém blogu. Nečekejte ani nějaké propracované a ujeté obrázkové koláže nebo focení knih s různými nahozenými random věcmi v podobě svíčky, květin nebo dek. Za prvé na to vážně nemám čas a za druhé mi to přijde všechno na jedno brdo a v konečném důsledku mě to ani jako čtenáře vůbec nezajímá. Nemluvě o tom, že když vám jednou někdo hackne IG profil (a že se to děje často), máte všechnu tuhle práci v hajzlu a občas ji ani zpět nedostanete.

Kromě toho také mé čtecí pokroky a recenze můžete sledovat na GoodReads, kde jsem už 14 let a který i po všech těch letech stále miluju a přijde mi, že jde o nejlepší databázi knih celosvětově. Naše domácí Databáze knih je sice fajn, ale využívám ji spíše jen k prodeji knih a k občasné četbě o novinkách. České recenze mi totiž kolikrát trhají oči, takže si je občas čtu jen ze sportu, abych se pobavila.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..