Divoká Aljaška

Autor: K.A. Tucker
Originální název: Wild at Heart
Český název: Divoká Aljaška
Knižní série: Aljaška (Wild)
Díl: druhý
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, romance, humor
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Když se Calla vrací zpátky do Toronta, není si vůbec jistá, jestli Jonaha, do kterého se na Aljašce tak bláznivě zamilovala, ještě někdy uvidí. Jednoho dne se však Jonah nečekaně objeví na prahu jejího domu a navrhne jí, aby se za ním na Aljašku přestěhovala. A Calla překvapivě souhlasí. Rozhodne se opustit celý svůj dosavadní život a vydat se do neznáma, aby se svou láskou našla na Aljašce nový domov.

Jejich původní plán najít si dům v blízkosti velkoměsta však brzy vezme za své, a než se Calla naděje, stěhují se spolu na venkov, do staré roubenky na břehu jezera, daleko od lidí, daleko od civilizace. Ačkoli s Jonahem tráví noci plné vášně, přes den ho skoro nevidí a její sen o romantickém životě ve dvou se pomalu začíná rozplývat. Po seznámení s několika místními svéráznými sousedy Calla pochopí, že si v tomhle malém společenství bude muset vydobýt své vlastní místo a zároveň bude muset najít sebe samu.

Přestože Jonaha velmi miluje, začíná se bát, aby ji nepotkal stejný osud jako její matku, která kdysi od jejího otce z Aljašky odešla.

Podaří se jim tuto náročnou zkoušku ustát?

Nakladatel: K.A. Tucker Books Ltd. (EN), Red (CZ)
Počet stran: 472 (EN), 376 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 18.2.2020
Vydání v ČR: 21.8.2024

Datum četby: 2 dny, září 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Skvělé pokračování příběhu z divoké Aljašky.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Jsem moc ráda, že se autorka rozhodla pokračovat v příběhu Cally a Jonaha, ačkoliv konec prvního dílu by i tak stačil. Přece jenom jsem nechtěla opouštět svět divoké Aljašky, kde musíte při běhu nosit rolničky, abyste nenarazili na divokého medvěda nebo nějakého toho losa.

Plynule navazujeme tam, kde jsme skončili, Jonah dal Calle nabídku, kterou po nějakém tom uvažování přijala. Nejdřív se musí vypořádat s věcmi po Wrenovi, aby se oba mohli posunout dál a najít si něco vlastního blíž velkému městu. Nakonec ale skončí v kouzelném domě u jezera s obrovským pozemkem a divokým kozlem na zahradě. Calla se tak musí vypořádat s další dávkou divočiny, přitom se pokusit předělat dům a starat se o rozjíždějící se charterový byznys.

Na sérii se mi líbí, že si připadáte jako v seriálu typu Gilmorova děvčata, Everwood, Doktorka z Dixie nebo Virgin River. Autorka krásně popisuje divokou přírodu a všechno dobré i zlé, co je s životem na odlehlém místě spojené. Objeví se řada nových tváří, které si časem zamilujete stejně jako ty v prvním díle. A stanete se součástí jedné velké rodiny plné rozdílných charakterů.

Jediná věc, co mi občas přišla trochu přitažená za vlasy, bylo finanční hospodaření Cally při všech těch velkých nákupech. I když se s Jonahem několikrát o plno věcech bavili, přišlo mi, že musí být Calla hotová milionářka s tím vším, co během rekonstrukce dělala. Na druhou stranu to byla zase příjemná změna, kterou v romancích poslední dobou člověk moc nenajde. Stejně jako poměrně zdravý vztah hlavních postav, co se opravdu milují a nejde jen o plané řeči. Ideální čtení na podzim.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..