Vládce hvězdné oblohy

Autor: Laura Thalassa
Originální název: The Emperor of Evening Stars
Český název: Vládce hvězdné oblohy
Knižní série: Handlíř (The Bargainer)
Díl: půldíl
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, paranormálno, fantasy, romance, erotika, magie, víly
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Než se stal Handlířem a potkal svou lásku Callypso, byl Desmond Flynn jen nemanželským synem prosté písařky. Své magické schopnosti musel před ostatními skrývat, jenže Jinosvět je kruté místo, kde se slabost neodpouští, a proto s ním jednali jen o málo lépe než s otrokem. A s jeho matkou zrovna tak.

Desmond strávil dětství na Arestysu, nejchudším ostrůvku Říše, a pro zbytek Jinosvěta byl obyčejná, bezmocná víla. Osud s ním však měl jiné plány a zavedl ho z hlubokých jeskyní přes zločinné podsvětí Barbosu a bitevní pole na hranici Říše dne až k chodbám paláce v Somnii a uličkám velkoměst na Zemi.

Tohle je příběh Desmonda Flynna. Muže, který vzešel z ničeho a stal se vládcem hvězdné oblohy, aby zachránil nejen sebe a svůj lid, ale taky jednu nešťastnou dívku, kterou mu hvězdy přiřkly…

Nakladatel: Lavabrook Publishing Group (EN), MysteryPress (CZ)
Počet stran: 219 (EN), 232 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 15.10.2017
Vydání v ČR: 6.11.2023

Datum četby: 1 den, srpen 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Uteklo mi to teda zatraceně rychle.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Trochu jsem nevěděla, co mám od knihy čekat, jelikož v českém překladu vyšla až po dovydání celé série, ale normálně ji autorka řadí za druhý díl série. A to proto, že vysvětluje řadu zásadních událostí z Desmondovy minulosti, o nichž se v původní sérii tu a tam zmiňuje, a které toho docela dost vysvětlují a objasňují.

Kniha je rozdělena do takových tří většéch časových období. Zatímco první se věnuje tomu, jak jeho matka vlastně utekla, jak se v něm probudila síla a jak se vlastně dozvěděl, kdo je jeho otec, další dvě se týkají už jeho vztahu ke Calypso.

V druhé části se potkáme s dospívající dívkou, která si na pomoc zavolala Handlíře, aniž by věděla, že je to vílí král, který už dvě staletí hledá svou lidskou družku. Des tady trochu vypadá jako zamilovaný trouba, což docela kontrastuje s bojovníkem z první části, ale dá se to překousnout. Třetí část byla na můj vkus ale až moc vykuchaná. Autorka asi spolehá na to, že si čtenář ještě docela živě bude pamatovat, co se vlastně stalo. Ale mně to tam některé věci docela chyběly. Erotická scéna je v celé knize vlastně jen jedna, což je docela překvapivé vzhledem k tomu, co všechno se v sérii odehrávalo.

Celkově vzato je to fajn doplňková kniha k celé sérii, která podrobněji vysvětlí alespoň Desovu minulost dávno předtím, než se potkal s Callie a jak se z něj vlastně stal Handlíř.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..