Sanctuary

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Sanctuary
Knižní série: Roman’s Chronicles
Díl: první
Věková hranice: 18+
Žánr: urban fantasy, magie, zvláštní schopnosti
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Není snadné sloužit Černobogovi, bohu zkázy, temnoty a smrti…zejména během prázdnin, a zvláště, když vám došel vaječný koňak a jeden z vašich otravných mýtických tvorů sežral vaši poslední sušenku.

Roman by si nepřál nic jiného, ​​než být ponechán sám, ale když se na jeho dvůr vypotácí zraněný chlapec a prosí o útočiště, Roman se ho ujme. Nyní na jeho pozemku táboří elitní žoldáci, bojoví mágové zalévají dům ohněm a podivní kněží rozpoutávají tajemnou magii.

Mysleli si, že Roman je snadný terč, jen poustevník v lese, ale vybrali si špatného temného kněze. Zatímco Roman může být trpělivý, je to Černý Volhv, naplněný láskou svého hrozného boha. Pro jeho protivníky je to boj na život a na smrt, ale pro něj je to jen další den v sousedství.

Nakladatel: NYLA (EN)
Počet stran: 152 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 30.6.2024

Datum četby: 3 dny, srpen 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Chci rychle pokračování.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Knihy autorského manželského dua miluju a vždycky se těším na další a další příběhy z celého Kate Daniels universa. Jen mě trošku mrzí, že jsme se dalších dílů už rozepsaných spin-offů nedočkali, protože si je autoři nejspíš budou muset vydat samonákladem a to holt trvá.

Před pár měsíci se ale rozhodli vydávat na svém blogu Romanův příběh, aby si jejich fanoušci mohli přečíst zase něco dalšího. Když příběh ukončili, trochu jej učesali a vydali také jako knihu. A i když jsem příběh tu a tam na blogu četla, radši jsem si všechno přečetla znovu a najednou. A bylo to boží. Doslova.

V poslední době se v knižním světě roztrhl pytel spíš s fantasy romancemi nebo erotickými romancemi, žánr paranormal romance a urban fantasy nehraje takový prim – nebo tedy alespoň u nás. A to je docela škoda. Protože urban fantasy jako Kate Daniels nebo Hidden Legacy jsou naprosto boží. Škoda, že jsme se v českém překladu nedočkali i druhé zmiňované série. Při čtení jsem si připadala, jako bych se po dlouhé době zase vrátila domů a bylo to stejně peckovní jako vždycky.

Nechybí správný mix mytologie, magie, humoru, výbuchů a podivných stvoření. Prostě klasický den pro sluhu Černoboga. Roman je stále miláček a mrzí mě, že ta jeho novela tak rychle utekla. Doufám, že se dočkáme další a nebude to tak dlouho trvat. Anebo to chce další knihu/novelu ze světa Kate Daniels celkově, už mám docela absťák.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..