Bride

Autor: Ali Hazelwood
Originální název: Bride
Český název: Nevěsta
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, romance, fantasy, vlkodlaci, erotika
Hodnocení: 4 hvězdičky

Misery Lark, jediná dcera nejmocnějšího vampýrského radního na jihozápadě, je vyděděnec – opět. Její dny, kdy žila v anonymitě mezi lidmi, jsou u konce: byla povolána, aby podpořila historickou mírovou alianci mezi Vampyry a jejich smrtelnými nepřáteli, Vlkodlaky, a nevidí jinou možnost, než se ve výměně vzdát – znovu.

Vlkodlaci jsou nemilosrdní a nepředvídatelní a jejich Alfa, Lowe Moreland, není výjimkou. Vládne své smečce s absolutní autoritou, ale ne bez spravedlnosti. A na rozdíl od Rady upírů ne bez citu. Z toho, jak sleduje každý pohyb Misery, je jasné, že jí nevěří. Kdyby jen věděl, jakou měl pravdu…

Protože Misery má své vlastní důvody souhlasit s tímto sňatkem z rozumu. Důvody, které nemají nic společného s politikou nebo spojenectvím, a všechno, co souvisí s jedinou věcí, na které jí kdy záleželo. A je ochotná udělat cokoli, aby získala zpět, co jí patří, i kdyby to znamenalo život o samotě na území vlkodlaků… sama s vlkem.

Nakladatel: Berkley Books (EN), Laser (CZ)
Počet stran: 410 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 6.2.2024
Vydání v ČR: 1.11.2024

Datum četby: 4 dny, srpen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Překvapivě to nebylo vůbec špatné, ale nechápu, že si autorka to neustálé kecání při sexu neodpustí.

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor: Po autorčině knize Not in Love jsem se do její paranormal romance knihy zase tolik nehrnula. Její eroticky laděná kniha mi totiž vůbec nesedla a tak jsem si říkala, že příběh o domluvené svatbě upírky s vlkodlakem asi taky nebude úplně to pravé ořechové. Nečekala jsem ovšem, jak moc mě dokáže chytnout.

Ačkoliv se příběh odehrává mezi teritoriem vlkodlaků, upírů a lidí někde v Severní Americe, nečekejte žádnou fantasy či urban fantasy knihu, kde se dočkáte kvalitního vystavění pozadí příběhu, v němž se dozvíte, jak tenhle svět vlastně funguje. Sice se díky monologům tu a tam něco docela důležitého dozvíte, ale na fantasy světě to fakt nestojí. Tohle je čistě slow burn romance, v níž prostě máme ukecanou osamělou hrdinku, která nikam nepatří, a silného, ochranářského a obětavého hrdinu, co si od ní drží kdovíproč odstup. Respektive ona si myslí, že mu smrdí, jenže ona mu ve skutečnosti voní… až moc.

Sice se tu kromě vznikajícího vztahu řeší i poměrně složitá a zajímavá zápletka, kterou už jsme viděli v řadě podobných filmů, když konečně dojde na věc, neodpustí si autorka zase hromadu keců. Na jednu stranu je fajn, že si postavy o jistých problémech jejich vztahu promluví, na stranu druhou je to děsná otrava, co se v autorčiných knihách neustále opakuje. Tentokrát sice sexuální chvilky nejsou vůbec špatné, ale i teď musí hrdinové řešit věci, bez kterých bych se určitě v knize obešla. Na několika stranách řešit knotting už bylo i na mě moc. Stejně jako to, že si to většinou rozdávali na zemi nebo byla ona vpáčená obličejem na stěnu a tohle vážně nebývá úplně pohodlná poloha. Až si člověk kolikrát říká, jestli ty ženské vůbec píšou scény z vlastní zkušenosti, nebo to tam hážou na blind.

Tentokrát mi hlavní hrdinka Misery sedla hned od začátku. Líbila se mi její pohotovost i to, že si dělala vyloženě prdel úplně ze všeho a ze všech. Lowe byl zase takový klasický zabijácký Alfa, který je ve skutečnosti vlastně jen přerostlý mazlíček. Za celou knihu se nedozvíte, jak Misery vypadá, jen že je nejspíš pěkně hot, kdežto u Lowea je několikrát zmíněno, jak je mohutný a magnetický. Celkově si autorka s popisy čehokoliv zase tolik starostí nedělá.

Překvapilo mě, jak lehce a rychle se mi kniha četla a jak mě bavila. Příběh je prvoplánový a docela je jasné, co se vlastně děje a jak to skončí. Kdybyste čekali něco ve stylu Underworldu, asi radši sáhněte po něčem jiném. Ke konci mě některé scény spíš otravovaly a nebavily, což je škoda, protože jinak by šlo o velice povedenou knihu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..