A Touch of Malice

Autor: Scarlett St. Clair
Originální název: A Touch of Malice
Knižní série: Dotek temnoty (Hades x Persephone Saga)
Díl: třetí
Věková hranice: 20+
Žánr: adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, bohové
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Persefona a Hádes jsou zasnoubení. V odplatu Demeter přivolá sněhovou bouři, která ochromí Nové Řecko, a odmítá bouři zrušit, pokud její dcera neodvolá své zasnoubení. Když zasáhnou Olympané, Persephone najde svou budoucnost v rukou starověkých bohů a ti jsou rozděleni.

Dovolí Persefone, aby se provdala za Háda a šla do války s Demeter, nebo zakážou jejich svazek a chopí se zbraní proti Bohu mrtvých? Nic není jisté než příslib války.

Nakladatel: Bloom Books (EN)
Počet stran: 418 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 25.5.2021
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 4 dny, srpen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tak tohle jsem teda vážně nečekala.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Persefoninu sérii jsem doteď zatím četla jen v českém překladu, který není zase tak špatný. Některé věci ale v tom originále prostě vyzní líp… jako například ty nekonečné erotické scény. A že jich tady v té knize opravdu bylo nespočet, až mě to občas vyloženě otravovalo.

Scarlett sice v sérii pákrát zmiňuje, že jsou řečtí bohové prostě náruživější, což víme i ze všech těch mytologických příběhů, z nichž autorka ve své sérii vychází a sama je pak na konci knihy zmiňuje a vysvětluje, ale i tak bych se nedivila, kdyby se v posledním díle série objevily oslavné orgie, až bude po celé té jejich válce.

I v předchozích dílech se objevovaly erotické scény a nebylo jich zrovna málo, teď se ale už dostáváme do vyšší ligy, protože si hlavní dvojice snaží splnit i nějaké ty sexuální fantazie. No kdo by to do Háda řekl… asi všichni, co četli jeho pohled 😀 Každopádně jsem ráda, že i přes tu jejich sexuální náruživost autorka nezapomněla i na dějovou linku. V té jde totiž konečně pořádně do tuhého a často tak netušíte, co se bude dít na dalších stránkách.

Hlavně posledních tak sto stránek je hodně zvratových a hodně napínavých. Sice to lehce začíná hraničit s mafiánským stylem erotických příběhů, ale asi to ničemu vyloženě nevadí. Taky se probírají vážnější témata, která bych úplně nečekala, ale je zajímavé, že se autorka rozhodla jít i tímto směrem. Přece jenom násilí se nevyhýbá ani bohům.

A Persefona konečně není ta hloupá naivní bohyně, která neposlouchá ostatní a dělá si, co chce, i když má šlechetný cíl. Je vidět, že ušla kus cesty a rozhodně je sebevědomější a nebojí se ušpinit si ruce. Sama autorka o jejím dozrání v dovětku píše. Konečný zvrat knihy jsem vážně nečekala a těším se, jak se to všechno zakončí. Ještě si teda budu muset přečíst třetí díl z pohledu Háda, který nejspíš bude převážně o tom, jak si to chce s Persefonou rozdat 😀 Ale budiž. Poslední díl série mě snad nezklame.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..