Not in Love

Autor: Ali Hazelwood
Originální název: Not in Love
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, romance, erotika
Hodnocení: 2 hvězdičky

Rue Siebert možná nemá všechno, ale má toho dost: pár přátel, na které se může vždy spolehnout, finanční stabilitu, po které jako dítě toužila, a úspěšnou kariéru biotechnologické inženýrky v Kline, jeden z nejslibnějších start-upů v oblasti potravinářské vědy. Její svět je stabilní, příjemný a tvrdě vybojovaný. Dokud nepřátelské převzetí a jeho urážlivě atraktivní frontman hrozí, že to celé zhroutí.

Eli Killgore a jeho obchodní partneři chtějí Kline, tečka. Eli má své vlastní důvody pro prosazení této dohody. A je to muž, který dostane, co chce. S jednou palčivou výjimkou: Rue. Žena, na kterou nemůže přestat myslet. Žena, která je pro něj zakázaná.

Rue a Eli, rozpolceni mezi loajalitou a nepopiratelnou přitažlivostí, vyhodí opatrnost z laboratoře a okny zasedací místnosti. Jejich aféra je tajná, bez okolků a má danou lhůtu: den, kdy jedna z jejich společností zvítězí. Ale srdce je riskantní podnik – ten, který hraje o udržení.

Nakladatel: Berkley Books (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 11.6.2024
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, srpen 2024, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo velký špatný.

Oficiální stránky knihy
Oficiální web autora

Můj názor: S knihami Ali Hazelwood mám takový zvláštní vztah. Líbí se mi, že přináší příběhy z vědeckého prostředí, kde jsou její hlavní hrdinky a většinou i hrdinové vědci a člověk se tak čas od času dozví i něco zajímavého, o čem třeba dřív nevěděl, nebo ho to zase tolik nezajímalo. Nelíbí se mi ovšem, že jsou všechny její příběhy šablonovité, kdy jsou hlavní hrdinky dlouho naprosto zabedněné, zatímco jejich protějšky jsou spíš tiché, zádumčivé a hlavně je tajně naprosto zbožňují.

A taky mi vadí její sexuální scény. Nemají žádný náboj. Většinou se v nich docela dost namluví. A jsou docela často trapné a hlavně hodně divné. V každé její knize, kterou jsem od ní četla (a v tuto chvíli mi chybí myslím přečíst jen ještě 2 dosud vydané) má hlavní hrdinka nějaký problém se sexem. Každá. Pravda, každý má jiný vztah i postoj k sexu a každý si ho užívá jinak, a neříkám, že je špatně, že se o takovýchto problémech otevřeně píše, ale rozhodně se to dá napsat jinak. A Ali to prostě neumí.

I proto jsem se bála, když jsem si v předmluvě ke knize přečetla, že by mělo jít o autorčinu první erotickou knihu vůbec. A bála jsem se oprávněně. Tohle totiž není erotická kniha. Ani to není romantická kniha. Tohle je kniha plná nepochopitelného instachtíče a hromady masturbace.

Rue je citově naprosto chladná. Eli je zase přehnaně chtivý. On kdysi hrával ve škole hokej, ona krasobruslila. Oba jsou přitažliví a chytří. Oba jsou vědci… tak trochu. A hlavně mají naprosto nulovou chemii. Bohužel. I samotná zápletka je poměrně jednoduchá.

Přiznám se, že jsem z knihy byla docela zklamaná. Sice jsem neměla velká očekávání, ale asi jsem svým způsobem čekala něco zajímavějšího. Vzájemný vztah mezi hlavními postavami není ani romantický. Ona si ho většinu času chce držet od těla. A on je spíš zamilovaný do jejího skvělého těla, o němž neustále básní, než do ní samotné. A to je smutné.

Ačkoliv jsou její důvody docela dobře vysvětlené, přesto některé její kroky nedávají smysl (nechce penetraci, pak najednou teda jo, pak najednou jí to nebaví, pak asi jo… pak zase neví, co chce), působilo to na mě tak nějak nastrčeně. Hlavně nemá žádný charakter. Žádný. Jen neustále mluví o tom, že je divná a že to s lidmi neumí. Jediná pozitivní věc na tom všem je Eli, který je ovšem čas od času trochu creepy s tím insta-chtíčem.

Tohle je kniha tak trochu o ničem. Ali se snaží publikovat v rekordním čase rekordní počet knih, ale její psaní chřadne. Erotické scény jsou dost slabé a hlavně jsou prostě ukecané, což zabije jakékoliv libido. Možná by se radši měla věnovat kvalitnímu vybudování romantického vztahu, než zkoušet naskočit na ten SMUT rychlovlak, který teď tolik prodává.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..