Filmová recenze: Krásná katastrofa

Krásná katastrofa je jedna z vůbec prvních new adult romancí, kterou jsem kdy četla a která se později také dočkala českého překladu. Tehdy byl tento žánr teprve v plenkách, takže jsme se do Travise snad všechny zabouchly. K filmové adaptaci jsem se dostala až teprve teď.

Režie: Roger Kumble
Scénář: Roger Kumble
Kamera: Joshua Reis
Hudba: Sam Ewing
Hrají: Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Brian Austin Green, Michael Cudlitz, Autumn Reeser, Rob Estes, Samuel Larsen, Libe Barer, Austin North, Akshay Kumar

Abby (Virginia Gardner) věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox (Dylan Sprouse).

Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje… On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky.

Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.

 

 

Film měl sice premiéru v kinech už loni, ale já si jej mohla pustit až teprve letos díky tomu, že se nově objevil na Netflixu. Už z trailerů jsem věděla, že si to z knihy vzalo jen pár věcí a spíš z toho udělalo komedii než dramatickou romanci, takže mě to asi zase tolik nezklamalo.

Hlavní dvojici jsem si oblíbila, ale nijak extra výraznou chemii jsem mezi nimi necítila. Možná to bylo tím, že tam na mě bylo až moc gagů a komediálních scén, než abych si to dokázala pořádně užít. Sice se tu a tam objevila i vážnější chvilka, ale nemělo to na mě takový efekt jako samotná kniha.

Je to docela škoda, protože kniha je daleko lepší než série After, kterou mají tvůrci filmu taky na svědomí a která má už dokonce pět filmů (já skončila u prvního a k dalším se odhodlávám). A místo, aby si s tím víc vyhráli a pokusili se pochopit a na plátno přenést vnitřní pohnutky hlavních hrdinů, určitě by si to vedlo líp a mohlo to být i oblíbenější než After. I proto jsme se sice dočkali druhého filmu, ale ten se u nás do kin vůbec nedostal.

Krásná katastrofa je taková romantická jednohubka, kterou si opakovaně nejspíš pouštět nebudete. Když to nebudete brát moc vážně, dokážete si to i užít. Pokud ovšem čekáte věrnou adaptaci, pusťte si radši něco jiného.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..