Nevhodný návrh

Autor: Julia Quinn
Originální název: An Offer from a Gentleman
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: třetí
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní.

Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá…

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 354 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 1.6.2001
Vydání v ČR: 31.10.2005 (červenec 2021)

Datum četby: 4 dny, leden 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla nakonec příjemná slaďárna.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: S novým rokem jsem si řekla, že se pustím do něčeho nenáročného, co bych snad měla i šanci přečíst docela rychle. A co mám hlavně ve čtečce, takže můžu číst i večer potmě v posteli, když uspím dítě. Volba padla tedy na třetí díl Bridgetonových, kteří jsou díky netflixovskému seriálu teď hodně v kurzu. A ono je to možná i dobře, protože člověk občas potřebuje nenáročnou zábavnou romanci, u níž si prostě odpočine. A že Bridgetonovi takoví rozhodně jsou.

Zatímco první dva díly mě zrovna dvakrát neuchvátily, třetí mě po krkolomném popelkovském začátku docela chytnul a nepustil až do konce. Přitom zápletkově nejde o nic závratného, co by tu už v jiných podobách u romancí nebylo. Ale Quinn umí napsat i obyčejnou romanci tak, že vás prostě baví. Je v ní mix všeho potřebného v té správné míře.

Přiznám se, že první dva díly mě tolik nechytly. Možná to bylo díky seriálu, kdy jsem byla do značné míry ovlivněná hereckými představiteli a knihy mi prostě tolik nesedly. Anebo je prostě třetí díl prostě lepší a chytlavější. I ten popelkovský re-telling jsem autorce odpustila, i když ze začátku jsem z toho moc nadšená nebyla.

Přečetla jsem knihu poměrně rychle a díky tomu jsem se docela i natěšila na druhou řadu seriálu. Jsem zvědavá, jestli natočí všech 8 podle 8 knih. Já se zatím pustím do čtvrtého dílu, snad mě bude bavit stejně jako tento. Přece jenom jde o Penelope a tu mám ráda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..