Filmová recenze: Zámek hrůzy

Tento filmový horor jsem viděla už kdysi dávno a pořád si ho čas od času pustím, protože ho mám ráda. Až do nedávna jsem ovšem nevěděla, že je podle knižní předlohy a že ta stejná předloha sloužila jako inspirace pro úspěšný hororový seriál na Netflixu, The Haunting.

Režie: Jan de Bont
Scénář: David Self
Kamera: Karl Walter Lindenlaub
Hudba: Jerry Goldsmith
Hrají: Lili Taylor, Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson, Bruce Dern, Marian Seldes, Alix Koromzay, Todd Field, Virginia Madsen, M.C. Gainey, Courtland Mead, Kelsey Mulrooney, Tom Irwin, Michael Cavanaugh, Travis Tedford, Brandon Jarrett

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli.

Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla.

 
 
 
 
 
 

 

Tohle není tak úplně klasický horor, na jaké jsme zvyklí poslední dobou. Teda upřímně… mě děsí i tak, i když už vím, jak to vše skončí a co se v něm bude dít. Zajímavé na filmu je třeba to, že má hvězdné obsazení, na které se moc dobře dívá… a ani ta fraika není zase tak strašná, ačkoliv jde o rok 1999.

Donedávna mě spojitost se seriálem vůbec nenapadla. Asi i proto, že si na první pohled podobné nejsou. Příběh je poměrně jednoduchý, hudba i děsivost scén tak akorát. A i ty skoro dvě hodiny utečou poměrně rychle. Zápletka je tak akorát tajemná a zakončení poměrně výrazné. Osobně bych do žádného takového experimentu teda nešla.

Zámek hrůzy je fajn děsivá oddechovka, u které se budete bát tak akorát. Podíváte se na oblíbené herecké tváře v mladším provedení. A bude se vám možná trochu hůř spát.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..