Zpěvavé léto 2

Pokud mě sledujete už delší dobu, víte, že jsem se vždycky pro nějakou knižní výzvu nadchla, chvíli jsem úkoly plnila a pak nějak nezbýval čas na doplňování informací a většina výzev tak nějak vyšuměla do éteru. Pak jsem si ale vzpomněla na svou vlastní knižní challenge, kterou jsem vytvořila jen jako zpestření po dobu, kdy budu už druhým rokem v létě v USA. Nakonec mě samotnou bavila více, než jsem si původně myslela. Snad mi odpustíte to, že jsem s informací přišla až po začátku června, ale i tak si myslím, že bychom to společně měli zkusit.

Ti z vás, kteří nemají s žádnou čtecí výzvou zkušenosti: Jde v podstatě o to přečíst za dané období co největší množství knih a zapisovat si své skóré třeba někam na papír, v blogosvětě jde vyloženě o příspěvek, kam si budete svůj pokrok zaznamenavávat.

Někteří z vás ví, že mé příjmení zní Sýkorová, což je shodou okolností také pojmenování pro zpěvavé ptáčky, které jste u nás už určitě také někdy viděli či slyšeli. Proto jsem si řekla, že to vezmu jedním vrzem a spojím své příjmení, hudbu a knihy v jednom. Principem této čtecí výzvy bude přečíst od začátku června do konce srpna co možná nejvíce knih, postupně tak získávat ptáčky a k tomu si ještě poslechnout oblíbenou hudbu.

5 knih = sýkora modřinka

10 knih = sýkora koňadra

15 knih = sýkora lužní

20 knih = sýkora babka

25 knih = sýkora parukářka

30 knih = sýkora uhelníček

35 knih= sýkora azurová

Vašim úkolem bude zvolit si na začátku jednu počtovou metu, kam byste rádi došli, a vytvořit si příspěvek, kam budete své knihy zapisovat. Obrázek pak vložíte do menu a odkážete na již vytvořený příspěvek.

Vždy po přečtení knihy uvedete název a autora a pak ji zhodnotíte hvězdičkami (*-*****), procenty (0% – 100%) či bodovou hodnotou (1/10 – 10/10) + uvedete ke knize alespoň jednu písničku, o níž si myslíte, že knihu nějak vystihuje, anebo se vám prostě podle poslechu a líbivosti ke knize hodí (může jít čistě o napsání názvu písně a zpěváka, nebo přímo i odkaz na YT, aby si ostatní mohli poslechnout, která píseň se vám líbí).

Samozřejmě to můžete pojmout také tak, že pokaždé, když něco dočtete, napíšete příspěvek a v něm přímo video z YouTube uvedete a připíšete třeba, proč jste zrovna tuhle píseň ke knize vybrali. Fantazii se meze nekladou. Pro ty z vás, kteří nemají blog, ale přesto by se čtecí výzvy chtěli zúčastnit, můžou si své knihy spolu s písněmi zapisovat a až výzva srpnem skončí, uveřejním článek právě s vašimi knihami a playlisty tady na svém webu. Pro většinu školou povinných začíná či teprve začne sladké období flákání, my pracující bohužel tuto výhodu nemáme, ale i tak si můžeme u dobré knihy parádně odpočinout. Těším se na vaše příspěvky, třeba zase objevím nové kapely jako tomu bylo před třemi lety 🙂


 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Tinuš napsal:

    Neviem, či ti poslalo správu cez linkovať, pretože mi to zmrzlo. :/ Preto ti píšem aj komentár, že sa zapojím s mojou stránkou http://tinkasbookworld.blogspot.sk/ 🙂
    Tinuš recently posted..Katie McGarryová- Překroč svůj stínMy Profile

  2. Adelle napsal:

    U mě silně pochybuju, že narazíš na novou kapelu, stejně myslím, že povětšinou to budou Mandrage 😀 Ale uvidíme, no, s těmi písničkami to je skvělý nápad 🙂
    Adelle recently posted..Recenze: Eden | Když máte kámošovi zničit budoucnostMy Profile

  3. Lucy Lillianne napsal:

    docela těžké, já obvykle ke čtení potřebuji absolutní ticho 😀
    Lucy Lillianne recently posted..Shrnutí týdne #47My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..