Four Years Later

FourYearsLater_bookAutor: Monica Murphy
Originální název: Four Years Later
Knižní série: One Week Girlfriend
Díl: čtvrtý
Žánr: new adult, romance, drama, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení 5 hvězdiček

Owen si kdysi myslel, že by ho mohla čekat zářivá budoucnost, stejně jako se to povedlo jeho švagrovi. Během dospívání měl plno dalších cílů a snů. Rád psal verše, chodil se sestrou na fotbalové zápasy a užíval si konečně to, o znamená mít a být rodinou. Jenže pak se během vysoké opět ozvala jeho zhýralá feťácká matka a začala z něj pomalu tahat peníze.

Nic v životě mu už nedělalo takovou radost jako pořádně se zhulit, dát si nějaké to pivo a ojet jakoukoliv holku, která mu do postele ráda vleze. Jenže jak už to tak bývá, když člověk začne najednou zanedbávat školu, znamená to, že se dostane do hledáčku výchovné poradkyně, ale také to ohrozí jeho místo ve fotbalovém týmu. A protože je pro Owena fotbal téměř všechno, musí začít chodit na doučování, aby dohnal vše, co zameškal. Nemohl ale čekat, že mu jeho doučující pořádně zamotá hlavu.

Chelsea nemá s opačným pohlavím moc zkušeností. Vlastně skoro žádné. Od chvíle, kdy jí jeden kluk dosti nevybíravě rejdil jazykem v ústech byla skálopevně přesvědčená, že je spíš lesbička. Kluci jí nikdy nic neříkali… horší bylo, že vlastně ani ty holky. Došla tedy k názoru, že ji nejspíš nevzrušuje nic a nikdo. Raději se věnovala studiu a snažila se v brigádách vydělávat na dodatečné školní výdaje, které stipendium pokrýt nemohlo a na které jí ani její matka peníze dát nemohla, protože většinu času jen bědovala nad svým životem.

Přivydělává si také doučováním, přece jenom byla ve škole vždycky napřed a tak trochu geniální, tak proč to nějak nevyužít. Jakmile jí ale zrak padne na svého nového studenta, je jí jasné, že lesba rozhodně není. Jak jinak by si vysvětlila to divoké bušení srdce? Nebo ty neutuchající myšlenky na to, jaké by to asi bylo ho políbit?

Počet stran: 301 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 4.3.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, prosinec 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tuhle malinu jsem slupla během čtyřhodinové jízdy vlakem do Prahy. Owen se sice zachoval párkrát jako kretén, ale stejně je zlato.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Četbu posledního dílu jsem nějak dlouho odkládala, ani pořádně nevím proč. Možná jsem nechtěla, aby celá série skončila, ačkoliv mě třetí díl zase tolik neokouzlil. Měla jsem obavy z toho, co si pro mě přichystá Owenův příběh. V původních knihách s Fable jsem si ho moc oblíbila, ale byl tam přece jenom daleko mladší. Anotace knihy se mi moc nelíbila už proto, že se můj oblíbený a milovaný Owen změnil… k horšímu.

Chvílemi mi připadalo, jako bych četla o někom jiném. Owen vyrostl a už to nebyl klučina. Dělal to, co mu pomáhalo zapomenout na zpackané dětství i dospívání a nějak nedokázal najít cestu zpátky do světa, který byl přívětivější a který mu dělával radost. Až když se objevila Chelsea, došlo mu, že takhle to dál nejde a že už kvůli ní se bude snažit být lepší. No řekněte, nevzalo by vás to za srdce?

Mě rozhodně ano. I proto jsem hltala stránku za stránku a celou knihu jsem přečetla běhm své čtyřhodinové cesty vlakem do Prahy. U některých scén jsem koulela očima, protože byly klišoidní až hrůza, u jiných jsem se šťastně povzdechla, u dalších jsem se červenala.

Autorka mě posledním dílem rozhodně nezklamala, naopak mě velice mile překvapila. Bylo mi líto, že to všechno skončilo, na druhou stranu ale zase přišla s další sérií, takže se stále mám na co těšit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..