Manželský omyl

ManzelskyOmyl_bookAutor: Jennifer Probst
Originální název: The Marriage Mistake
Český název: Manželský omyl
Knižní série: Marriage to a Billionaire (Manželství s milionářem)
Díl: třetí
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Carina už má dost toho, že jí rodina říká, co má dělat. Ať už jde o studium, práci, bydlení nebo osobní život. Proč se ale nedokáže víc bránit? Proč dělá to, co matce i bratrovi na očích vidí? Chce žít po svém, a proto se rozhodne odejít do Ameriky za bratrem, aby se přiučila rodinnému řemeslu a pak prostě uvidí, co dál.

Její rodina možná je problém, ale jako daleko větší problém se ukáže dlouholetý kamarád jejího bratra, Max, do něhož byla během dospívání zamilovaná. Teď už k němu sice nic necítí – anebo si to alespoň účelně namlouvá – ale pořád ji to k němu nebezpečně táhne. Nakonec si usmyslí, že by Max mohl být ideálním exemplářem, který ji zasvětí nejen do práce ale také do daleko erotičtějších věcí.

Max se nikdy tak úplně nevyrovnal s tím, jak se k němu a jeho matce zachoval jeho otec. Opustil je a nechal za sebou jen peníze, o syna zájem neměl. Možná proto se Max nedokáže pořádně s nikým usadit a raději vyhledává společnost různých žen, k nimž by se nemusel nijak vázat. Touží po tom, aby mu jeho dlouholetý kamarád Michael projevil uznání a udělal ho společníkem firmy, o jejíž prospěch se sám tolik let nadřel.

Nakladatelství: Simon and Schuster(EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 328 (EN), 256 (CZ)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 26.11.2013
Vydání v ČR: 9.5.2014

Datum četby: 4 dny, květen 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Mě ta série neskutečně baví… nemůžu si pomoct.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Pro tuhle sérii – a vlastně a pro všechny knihy autorky – mám slabost. Je to naprostá červená kniha, takže je už z anotace poměrně jasné, jak to nejspíš může skončit, ale v tomto případě mi to ani za mák nevadí.

Tohle je totiž přesně ten druh knih, u nichž můžete po náročném dni prostě vypnout a nechat se unášet klišoidní zápletkou se šťastným koncem. A ne, tohle není spoiler. Vždyť všichni přece víme, vo co gou.

Myslí si, že má v životě vše přesně dané… teda až do okamžiku, kdy se na scéně opět objeví Michaelova mladší sestra. Z Cariny už není ta ustrašená a lehce naivní holčička, která na něho zkoušela své kouzlo. Teď je z ní seběvědomá žena, co si jde za svým. A vypadá to, že je rozhodnutá přivést ho k šílenství.

No co vám budu povídat. Opět sledujeme klasický scénář romancí s krapet peprnějšími erotickými scénami. Nic to ovšem nemění na tom, že se mi kniha četla opět skvěle a že mě neuvěřitelně bavila. Oba hrdinové mi byli sympatičtí, líbilo se mi, že se v příběhu objevily také postavy z dílů předešlých a že to autorka všechno drží tak hezky pohromadě.

Těším se na další díly a co jsem tak slyšela, vypadá to, že se v češtině (a slovenštině) opravdu dočkáme také překladů její spin-off série, v níž se postavy z této série objevují. Na to jsem opravdu zvědavá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Michelle napsal:

    Tuhle sérii bych si taky moc ráda přečetla, jenže si chci přečíst tolik knih, že se ke všemu asi nedostanu. Nebo do důchodu určitě ne. 🙁
    Michelle recently posted..Cz vs. Other covers (3)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..