Near & Far

Autor: Nicole Williams
Originální název: Near & Far
Knižní série: Lost & Found
Díl: druhý
Žánr: romance, ze života
Věková hranice: 15+

Anotace na Goodreads: Existují optimisté. A existuje Jesse Walker.

Kdyby nebyl tak okouzlující, člověk by se jeho veselé povahy a neptřetržitého úsměvu by se brzy přejedl. A to hodně rychle.

Zamilovat se do zlomené dívky, která se zpočátku zdála vůči jeho kouzlu imunní, bylo pro Jesseho to nejlepší, co jej potkalo od chvíle, kdy ho Walkerovi v pěti letech adoptovali.

Zatímco Jesseho život na ranči pokračuje stále ve stejném duchu, Rowen se na umělecké škole v Seattlu začíná více prosazovat. Oba často přemýšlí nad tím, jestli jejich vztah vůbec může fungovat.

Když začne jít do tuhého, jsou postaveni před důležité rozhodnutí, kterému by se nejraději vyhnuli. Jesse i Rowen tak musí čelit tomu, jak bude život bez toho druhého vypadat.

Můžou dva lidé s takto tragickou minulostí mít vůbec šanci na společnou a šťastnou budoucnost? Ať už je odpověď jakákoliv, na řešení bude potřeba víc než jejich vzájemná láska.

Nakladatelství: Createspace (EN)
Počet stran: 350 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 28.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, srpen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nějak jsem od toho čekala víc.

Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Ačkoliv autorka nepatří mezi mé nejoblíbenější, nechala jsem se Anyou přesvědčit, abych zkusila první díl její druhé new adult série. Pokud jste četli mou recenzi na Lost & Found, víte, že se mi líbila, přestože byla neskutečně klišoidní. Přisuzuju to faktu, že se hlavní hrdina jmenuje Jesse – tohle jméno mám moc ráda už od dob Mediátora, a také tomu, že se příběh odehrává hlavně na ranči v Montaně – pro kovboje já měla vždycky slabost. Jenže v druhém díle to už nějak nefungovalo…

Rowen a Jesse se vidí jen, když jim to okolnosti a odhodlání dovolí. Jesse většinou tráví dlouhé cesty ve svém dosluhujícím autě, aby se k Rowen do Seattlu dostal co možná nejdřív. Rowen zase občas jezdí zpátky na ranč v Montaně autobusem. Oba ovšem cestování dosti vyčerpává, ačkoliv jim to za tu únavu stojí, jelikož jeden bez druhého nemůžou být. Takový menší dálkový problém jim přece nezabrání v tom, aby spolu byli. Věří, že jejich láska je dostatečně silná.

Jak už to tak ale bývá, na obzoru se začnou ukazovat první mráčky. Přibývají pochybnosti, nejistota a žárlivost. Rowen si své duchy minulosti vyřešila, ale ti Jesseho se hlásí o své slovo. Najednou tenhle dobrosrdečný a usměvavý kovboj neví, jak dál. Nechce Rowen zatahovat do svých problémů, ale také nechce být bez ní… Ale člověk nemůže mít všechno.

Nejsem si teď jistá, jestli byl i první díl vyprávěný z pohledů obou hlavních hrdinů, v tom druhém se ovšem na obě strany „barikády“ podíváme. Je to poměrně jasný krok, jak jinak by autorka mohla sdělit to, co chce. Příběh opět sleduje klasický scénář, který jste už tolikrát viděli v romantických filmech a četli v knihách. Zatímco v prvním díle jste se ovšem i tak měli na co těšit, tady vás většina událostí jen příšerně frustruje.

Hlavní dvojice vám vlastně spíše pije krev, než aby vám nad nimi srdce usedalo. Samozřejmě, Jesseho minulost není nikterak hezká, ale chvíle, kdy se Rowen se vším svěří, mi přišla splácaná dohromady a vlastně vůbec nevyzněla tak, jak by měla. A to nemluvím o neuvěřitelných dějových náhodách, naschválech a jasně nastrčených figurkách, které vás taky nemají čím překvapit, protože vám je jasné, co se bude dít a jaký to bude mít vliv.

Co se týče romantické a potažmo místy i lehce erotické linky, je to nuda. Nekonečná vyznání lásky hrdinů vypadají ve světle všech událostí jako naprostý výsměch. Navíc se z Gartha stává účinný nástroj autorky, co najednou pobral všechnu vztahovou moudrost a promlouvá hrdinům do duše. Blah.

Druhý díl mě zklamal. Nejspíš jsem toho neměla tolik čekat, když jsem viděla tu do očí bijící anotaci, která vlastně ani neměla co jiného přinést. Bez téhle knihy bych se naprosto obešla. Docela mě překvapilo rozhodnutí autorky přinést ještě třetí díl série, tentokrát o Garthovi. Ačkoliv je to docela logický krok a já jsem zvědavá, co se bude dít.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..