Forever Too Far

ForeverTooFar_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: Forever Too Far
Knižní série: Rosemary Beach / Too Far
Díl: třetí / třetí
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Blaire a Rush jsou konečně spolu, čekají miminko a mají v plánu se brzy vzít. Rush se svého potomka nemůže dočkat a Blaire si už tak nějak začíná zvykat na to, že jsou opravdu pár a že má někoho, kdo o ni opravdu stojí.

Přece jenom jí to Rush neustále dokazuje, protože má obavy, aby zase něco nezpackal. Blaire a jejich dítě je u něj na prvním místě. A opravdu se svůj cíl snaží plnit do posledního puntíku. Jenže život si někdy vede svou.

A tak jsou oba postaveni před rozhodnutí, které mezi ně zaseje další semínko pochybností. Rushova sestra Nan se změnila v neřízenou střelu a hodlá napáchat co možná nejvíce škod na životech všech okolo. Bohužel to vypadá tak, že je Rush jediným, kdo ji dokáže alespoň nějak uklidnit. Když ho Blaire přesvědčí, aby se spolu vydali do LA a pokusili se vše napravit, netuší, jak se jejich svět opět otřese v základech…

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 304 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 10.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, červen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Mírně rozpačitý a ujetý konec série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na poslední díl trilogie o Blaire a Rushovi jsem byla ohromně zvědavá. Samozřejmě jsem až do odhalení anotace neměla ani ponětí, o čem kniha vlastně bude, takže jsem měla mírné obavy, co za šílenost si autorka vymyslí. Nalijme si čistého vína, Abbi čas od času švihne a udělá z toho těžko uvěřitelnou telenovelu. Ale vy jí to tak nějak prostě odpustíte, protože i když na vás hází jednu klišoidnost za druhou, je to takové pěkné a hezky se to čte, hlavně to s tou erotickou částí vážně, vážně umí. Nevymývá vám nijak mozek a prostě píše bouřlivou romanci. Bohužel, v případě třetího dílu to už bylo přes čáru, a to je ohromná škoda.

Na jistý stupeň kýčovitosti jsem už u téhle série zvyklá. Stejně jako na hromadu sexuální narážek i sexuálních scén a ani ten sprostý slovník mi zase tolik nevadí. Ale v této knize to Abbi zbytečně přeháněla. Nejvíc se mi nelíbilo to, že Rush o svém dítěti jednou prohlásil, že je to „lucky little shit“. To jako vážně? Je rozdíl pronášet chlípnější sexuální řeči, aby se vzájemně dostali do varu, a je rozdíl něco podobného říkat o vlastním dítěti. Takových věcí tam bylo celkově víc. A už vůbec mi nepřišlo přitažlivé to, že začne vykládat Blaire, jak sexy byla s namířenou zbraní a jak jí to chce udělat. No nevím, jak vy, ale já vidět svou drahou polovičku vyhrožovat někomu zbraní, rozhodně nezačnu myslet na sex.

Abbi sice přišla s hromadou pěkných a citlivých věcí, které se mi na posledním díle líbily, ale bohužel v tomto případě převažuje to negativní, co mě na knize štvalo. Už té rodinné telenovely bylo až moc, mám strach, aby věděla, kde je ještě hranice normálnosti a uhozenosti. Protože ne všechno můžete omlouvat tím, že je to hezké zakončení série, některé věci jsou prostě přes hranici morálky a normálnosti. Jakoby si řekla, že pro každý díl si přichystá nějakou výraznou dějovou jobovku, aby dostala čtenáře do šoku, ale v celkovém kontextu vše vyznívá nanejvýš špatně.

Celá ta věc s Nan je už příšerně vyčerpávající a ubíjející. Ani to není normální. Snad nikdy jsem neměla takovou chuť nějakou otravnou a nenávistnou postavu zabít. Je naprosto nesnesitelná a už by tomu někdo měl udělat přítrž. Nechápu, jestli se v tom autorka vyžívá nebo co. Jako by to nemělo konce. A něco mi říká, že ji ještě uvidíme, rozhodně neřekla poslední slovo. Pokřižujme se (a to nejsem věřící).

Doufám, že u dalších knih z universa autorka nesáhne moc vedle. Na další díl o Woodsovi a Delle se těším, stejně tak se mi líbí Harlow a myslím, že dá Grantovi pořádně zabrat. Ale prosím pěkně, už ne žádnou příšernou telenovelu… Důležitým prvkem je také to, že byste si měli přečíst dřív Twisted Perfection, než začnete tenhle poslední díl. Hodně věcí si tam totiž vyspoilerujete a to vážně nechcete.

Svým způsobem docela zklamání. Místy až moc přeslazené, jindy zase až moc uhozené, násilně erotické a hloupé. Obrovská škoda. Sice je celá série krapet přehnaná, ale tohle už bylo i na mě moc – a to ji mám ráda. A hlavně mě to mrzí.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. K. napsal:

    Vcelku s tebou souhlasím. Kniha byla v některých scénách strašně přehnaná. Na Nan jsem už neměla nervy a některé hlášky mě strašně prudili. Říkala jsem si, že by bylo lepší nechat sérii ukončit už v druhém díle… Miluju knihy od Abbi, ale co je moc, to je moc. Jinak s tím, že je lepší si prvně přečíct Twisted Perfection máš pravdu. Prvně jsem to chtěla nechat až po forever too far, ale to bych se pak o hodně připravila. Woodse a Dellu jsem si zamilovala a těším se na Grantovu knihu… Děkuju za recenzi… 🙂

  2. Naty napsal:

    Můžu se zeptat kde si knihu sehnala?:)

  3. anna napsal:

    Ahojte. Ja som sa len chcela opýtať že v češtine to už vyšlo však ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..