Falling Into Us

Autor: Jasinda Wilder
Originální název: Falling Into Us
Knižní série: Falling
Díl: druhý
Žánr: erotika, romance
Věková hranice: 20+

Anotace na GoodReads: PŘÍBĚH, KTERÝ JSTE SI MYSLELI, ŽE ZNÁTE…

Když Kyle Calloway zemřel, vzal s sebou také kus Nell. Nebyla ovšem jediná, koho za sebou nechal, aby posbíral střepy. Kyleova smrt zanechala hlubokou díru v srdcích a životech jeho rodičů i staršího bratra Coltona a nakonec zlomil vůli dívky, kterou miloval.

PŘÍBĚH, O JAKÉM SE VÁM ANI NESNILO…

Becca de Rosa je Nellina nejlepší kamarádka. Když Kyle zemřel, byla na tom Nell tak špatně, že si odmítala kohokoliv připustit k tělu, i samotnou Beccu. Zatímco se snaží Nell ulevit v zármutku, je i Bečin život uvržen do chaosu, když se všechno, co znala, najednou změní.

Jason Dorsey pozval Nell na rande týden po té, co jí bylo šestnáct let, ale ke schůzce nakonec nikdy nedošlo. Namísto toho si vyšel s Nellinou nejlepší kamarádkou, Beccou. Nemohl tušit, že ho tenhle večer pošle na celoživotní cestu. Nedokázal by si představit všechny tragédie i triumfy, které nastanou, ani že v Becce najde lásku na celý život.

ZÁRMUTEK, NA KTERÝ NIKDY NEZAPOMENETE…

Nakladatelství: Seth Clarke (EN)
Počet stran: 522 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 19.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, leden 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nemůžu si pomoct, ale knihy Jasindy Wilder mě nijak extra neberou.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Pomalu – ale jistě – se utvrzuji v tom, že díla některých z novodobých a velice oblíbených autorek žánru new adult jaksi nejsou pro mě. Těžko říct, jestli je to mým věkem (ačkoliv jsem jasná cílovka žánru), tím, co všechno jsem si přečetla, anebo prostě jen dostatečně velkým množstvím životních zkušenosti, ale některé příběhy mě nechávají naprostou chladnou, i když bych je správně měla nejspíš naprosto žrát. Knihy Jasindy Wilder jsou toho jasným příkladem.

Životní příběh Beccy s Jasonem se odehrával souběžně s tím Kyleovým a Nelliným, společně vnímali vzlety i pády, těšili se ze života a trápili se prvními krůčky. První rande, první nesmělé oťukávání, první vztahové mety, první sex a očekávání věcí budoucích, první plány do života. Zdálo se, že je vše takřka ideální, dokud jim život neuštědřil krutou ránu. Kyle zemřel a zbyla po něm jen prázdnota…

Jenže tenhle příběh se netýká Nell a jejího hledání sebe sama, ale Beccy a Jasona. Beccy, která vždycky dělala to, co si její otec přál, jen aby naplnila jeho vysoké požadavky a ukázala tak, že alespoň jedno jeho dítě se snaží. To si ale vyžádalo velkou míru ústupků, a tak nikdy nikam pořádně nechodila, natož aby šla na rande. Jenže s Jasonem udělá výjimku, která jí navždy změní život.

Jason byl vždycky do Nell zamilovaný a měl strach ji někam pozvat. Pak ale sebral odvahu a usmálo se na něj štěstí. Tedy jen do chvíle, než mu Nell z Kyleova mobilu volala, že na rande nedorazí a že by měl zkusit vzít její kamarádku, protože ta po něm už dlouho pokukuje. A tak Jason na její doporučení dá. Získá tak alespoň někoho, s kým bude moci trávit dny, než aby se vracel ke svému násilnickému otci.

Myslím, že jsem vám dostatečně nastínila, co se asi tak bude dít. Přece jenom nechci zacházet více do detailů a něco vám vyspoilerovat – pro případ, že byste se rozhodli si knihu přečíst. Na rovinu vám ale řeknu, že kniha opět estrémně působí jako tzv. „výuková“. Tedy ve stylu „Co očekávat od svého prvního vztahu a prvního sexu“. Všechno se to rozjíždělo poměrně pomalu a pak to gradovalo až to vygradovalo.

Chvílemi jsem až nestačila zírat, co všechno se v druhé polovině knihy dělo. Mladším ročníkům bych proto knihu výrazně nedoporučovala, protože druhá polovina byla výrazně erotická a hodně, opravdu hodně obrazná. Tak nějak nevím, co tím autorka zamýšlela. Dospívající neznalé holky by určitě uvítaly první půlku příběhu, dospělé ženské s libidem pak tu druhou. Dohromady to sice má působit jako komplexní vývoj života páru, ale v konečném důsledku to na vás působí prostě… divně. Jasinda Wilder má zvláštní knihy. Nebo alespoň tato série byla. Uvidíme, jestli se odhodlám k něčemu dalšímu. Prozatím mě to spíš odrazuje a vrcholně nebaví.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..