Falling Into You

Autor: Jasinda Wilder
Originální název: Falling Into You
Knižní série: Falling
Díl: první
Žánr: erotika, romance

Anotace na GoodReads Nebyla jsem vždycky zamilovaná do Coltona Callowaye, nejdříve jsem milovala jeho mladšího bratra, Kylea. Kyle byl moje první opravdová láska, můj první ve všech směrech. Pak mi jedné bouřlivé srpnové noci zemřel a ta osoba, jakou jsem bývala, zemřela s ním.

Colton mě neučil jak žít. Nevyléčil tu bolest. Neudělal najednou všechno perfektní. Naučil mě, jak prožít bolest, jak nebýt v pořádku a nakonec, jak nechat vše jít.

Nakladatelství: Seth Clarke (EN)
Počet stran: 223 (EN)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 14.3.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 2 dny, duben 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: To bylo tak zvláštní, divné, ujeté a nenormální, až to nechápu. Fakt.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Ani pořádně nevím, co mě nakonec přesvědčilo, abych po knize sáhla. Původně jsem se jí totiž chtěla vyhnout už kvůli té tragicky znějící anotaci. Hybným tahem nejspíš byla jedna velice nadšená recenze, proto jsem si řekla, že si ji prostě musím přečíst. Nejspíš jsem neměla…

Kyle a Nell vyrostli spolu a už od malička se mohli jeden na druhého spolehnout. Ani na krok se od sebe nehli a ve chvíli, kdy Nell celá natěšená Kyleovi oznámila, že jde na rande s jejich společným kamarádem, přehoupl se jejich vztah i za tu milostnou hranici.

Z Kylea a Nell byl pár. Prožili si spolu své první pusy, své poprvé a plánovali také společnou budoucnost, tedy alespoň něco z ní. Jenže pak přišla jedna osudná noc, jedno osudové rozhodnutí a jedna osudová smrt.

Nell se ovšem ze ztráty milované osoby nemůže stále vzpamatovat, těžko říct, jestli vůbec chce. Navíc je tu Colton, který se od Kylea nemůže lišit víc. Nejen, že je to k sobě neuvěřitelně přitahuje, ale vypadá to, že by si také mohli být oporou. Dokázali by žít se svými démony a dokonce měli šanci na společnou budoucnost. Ale nic nebude tak jednoduché.

Celkově vzato si myslím, že ani trochu nejsem cílovou skupinou téhle knihy. První část totiž působí jako jasný návod pro všechny středoškolačky, jak to probíhá s prvními láskami, prvními sexem a tak dále. Druhá je plná podivných bludů, kdy nevíte, co to všechno má znamenat a jak jste se dostali tam, kam jste se dostali. No a ta třetí je už úplně jako z latinskoamerické telenovely.

Pomyslnou třešničku na dortu tomu dávájí veškeré sexuální scény, kdy jsem nevěděla, jestli se mi to má líbit, nebo mám nevěřícně kroutit hlavou nad tím, co se tam děje. Jako, páni. Já té knize vážně nerozumím.

Proč jsem jí tedy nakonec dala 3 hvězdičky, když mě hodně, ale hodně nebavila? Protože se v ní objevovaly hluboké myšlenky, které vás nutily přemýšlet. O tom, jak se lidé vyrovnávají s utkvělým pocitem viny, se smrtí milované osoby, proč se trestají a myslí si, že si nic lepšího nezaslouží, jak si i psychicky zlomené duše hledají svou cestu za světlem a lepším životem.

Ačkoliv převažovaly chvíle, kdy jsem si říkala, že si ze mě dělá autorka srandu a že tohle není možné ani u těch nejvíce klišoidních příběhů, hodnotím pozivitně poslání, jaké celou knihou chtěla autorka předat.

A už jen ze zvědavosti a abych si zaplnila obrovské a nelogické díry z prvního dílu, si to pokračování přečtu. Měli bychom dostat celý příběh z Coltonova pohledu a na ten jsem vážně zvědavá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Týna napsal:

    Bude tato kniha i v češtině???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..