Fallen Too Far

FallenTooFar_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: Fallen Too Far
Knižní série: Rosemary Beach / Too Far
Díl: první / první
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Blaire měla kdysi sestru, matku i milujícího otce. Teď nemá nic. Od chvíle, kdy se stala nehoda, při níž její sestra, dvojče a nejlepší kamarádka, umřela, šlo všechno z kopce. Její otec se s tím nedokázal vyrovnat – ať už proto, že seděl za volantem, nebo že přišel o svou dceru. Vzdaloval se zbytku rodiny tak moc, až je opustil a pro jistotu si našel jinou.

A pak onemocněla i její matka, postupně chřadla a nebyl tu nikdo jiný, než Blaire, aby se o ní postaral. Teď jí matka zemřela a ona už nemá nikoho jiného, na koho by se obrátila. Proto se vydává za svým otcem s nadějí, že jí podá pomocnou ruku.

Jenže jak už to tak bývá, otec Blaire nechal opět na holičkách. Nemá kde by hlavu složila, nemá peníze na motel a ani benzín v rozpadajícím se autě. Její nevlastní bratr se tváří, že je pro něj jen otravná muška, kterou by radši ani neviděl, ale nakonec svolí, že u něj může přespat. Ani jeden z nich netuší, že tímhle rozhodnutím se roztáčí kolotoč plný emocí, který může skončit jakkoliv… protože tajemství nikdy nespí.

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 300 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 14.12.2012
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 1 den, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tož taková mírně nereálná pohádka s hromadou drsnějšího sexu…

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tohle je vlastně moje úplně první kniha od Abbi Glines, která je v knižní blogosféře docela pojem. Tedy alespoň co se dívčích románů týče. Už dlouho mě Anya přesvědčovala, abych se pustila do její série o Vincetech, ale já se rozhodla prvně zkusit její new adult sérii, o níž se v poslední době v zahraničí dost mluví a odevšad to na mě skáče. Abych pravdu řekla, po přečtení řady recenzí jsem neměla vysoká očekávání, takže jsem ani nebyla nijak zvlášť zklamaná…

Už v úvodu jsem říkala, že jsem si při začátku čtení nedělala žádné iluze. Bylo poměrně jasné, o co v knize půjde a jakým směrem se nejspíš všechno bude ubírat. Proto jsem se taky mohla do příběhu hezky začíst a nemusela jsem uvažovat nad tím, jak debilně někdy postavy jednají, jak přehnaně naivní a na facku pánví Blaire je a že ten Rush jedná až moc zkratkovitě, následně neexistuje nikdo jediný než Blaire.

A že to taky bylo jako na houpačce. Hlavně 90% postav v knize je naprosto sexy a těch zbylých 10% je jeden gay. Ale víte, že mi to bylo naprosto šumák? Kdyby tohle měla být nějaká paranormálka, nebo prostě silnější příběh ze života, případně dejme tomu thriller, řekla bych, že je to příšernost. Ale tohle je typická new adult kniha, při níž můžete krásně vypnout a užít si tuhle přehnanou kýčovost, která volá až do nebe tím, jak moc je průhledná.

Ovšem autorka si dala záležet a všechno v knize krásně jiskří, sexuální scény má správně peprné, stejně jako slovník a častokrát dochází k silně vypjatým a emočním chvílím. Všechno v tom správném mišmaši a dávce, aby vás to udrželo napjaté jako strunu. A proto se mi to líbilo.

Jestli čekáte něco originálního, něco, bez čeho nebudete moci žít, sáhnete dost vedle. V knize nenajdete nic, co tu už dávno nebylo. Naopak ale musím uznat, že mě na konci autorka odhalením tajemství, o kterém ví skoro všichni, jen chudák Blaire ne (a ano, nikdo jí ho neřekne, přestože v knize na něj naráží úplně každý, až vás to frustruje), naprosto odrovnala. Takové jsem to nečekala a dostalo mě to. A za to klobouk dolů.

Pokud si z žánru chcete vyzkoušet něco více sexuálního a sprostějšího, rozhodně do knihy jděte, jinak ovšem můžete být zklamaní z toho, co dostanete. Já se ale bavila. Až mě to zaráží…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Mischa napsal:

    To vypadá dobře! 🙂 Btw, kde jsi našla e-knihu? nějak se mi ji nedaří najít 🙂 Teda, druhý díl mám, ale 1 ne 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..