One Grave at a Time

OneGraveataTime_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: One Grave at a Time
Český název: Jeden hrob za druhým
Knižní série: Night Huntress (Noční lovci)
Díl: šestý
Žánr: paranormálno, romance, erotika, upíři, ghúlové, duchové, magie
Věková hranice: +20
Hodnocení: 4 hvězdičky

Cat s Bonesem odvrátili válku mezi ghúly a upíry, kterou chtěl rozpoutat jeden krapet pošahaný ghúl, co si myslel, že jediná dobrá Cat, je mrtvá Cat. A jak dopadl… Každopádně jak už bývá zvykem, Cat a Bones netuší, co je to chvíle volna a rovnýma nohama skáčou do dalšího nebezpečí. Tentokrát ovšem takového druhu, jaké by nejspíš nikdo z nich nečekal. Hlavně by si nedokázali představit, jak jim jeden mizerný duch dokáže pěkně profouknout faldy. Tedy, pokud by nějaké měli.

Při čarodějnických procesech byly před staletími častokrát upalovány zcela nevinné ženy. Proč? Když si muži něco nedokázali vysvětlit, či jim nějaká žena nebyla po vůli, anebo až moc prosazovala zdravý rozum a ohrožovala tak mužskou ješitnost, vysloužila si označení čarodějnice a putovala na hranici. A Heinrich Kramer v tom osočování a upalování uměl chodit. Jenže jeho praktiky neskončily ani po smrti a teď se každý rok vrací, aby si vybíral další a další oběti. Tomu musí být učiněna přítrž. Je tedy na Cat a Bonesovi, aby tomu prevítovi pořádně nakopali zadek. Jenže nic nebude jednoduché…

Nakladatel: Avon (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 358 (EN), 224 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 30.8.2011
Vydání v ČR: 13.3.2014
Promo ke knize

Datum četby: 4 dny, březen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Málo hříšného Bonese, chce ho to víc. Asi si to napíšu jako životní poslání nebo tak…

Můj názor: Víte, co se mi na téhle obálce líbí ze všeho nejvíc? Helsing v posadí. Kdo že je Helsing? Catina kočka. Ono je to docela vtipné, když si človkě uvědomí, jakou roli si v knize zahraje. Celkově to je prozatím tedy nejhezčí obálka série. Anebo alespoň mně se líbí ze všech nejvíc.

Abych pravdu řekla, tuhle zápletku jsem tedy nečekala. Pravda, u Jeaniene nemůžete čekat takřka nic. Zajímalo by mě, z které paty své inspirace tahá a jestli v tom například nehraje nějakou roli její kamarádka Ilona z autorského dua Ilona Andrews. Možné je totiž všechno. Tahle duchařina se nakonec vyvedla naprosto jinak, než bych předpokládala. Těžko říct, jestli je to dobře nebo ne.

Byly chvíle, kdy jsem zuřila a sama toužila po tom, rozcupovat Kramera na malé kousíčky, a byly chvíle, kdy jsem si říkala, jestli to autorka myslí vážně, nebo si ze mě jenom dělá srandu. Pravdu zná nejspíš jenom ona… a Ilona… a editor… a odpovědný redaktor. No však víte. Každopádně i v tomto díle autorka hrdiny nešetřila (a Cat doslova hned několikrát) a přichystala si pro čtenáře hromadu akce a odhalení.

Na scénu překvapivě, leč zcela pochopitelně, přicházejí i nové postavy. Jedna velice nesnesitelná, která toho do budoucna nejspíš napáchá hodně, a jedna velice vtipná a sympatická. Kromě toho se také objeví někdo, kdo by tam už správně neměl nic dělat, ale jak to vypadá, jeho poslání není u konce… ani smrtí. A teď mám na mysli úplně jiného ducha.

Ačkoliv autorka všechno naservírovala tak, jak to její fanoušci mají rádi, přišlo mi, že v tomto díle bylo nějak málo Bonese. A jak už sami dobře víte, ten mě na sérii baví nejvíc. Bohužel, Cat, ještě jsem se nerozhodla, jestli raději nebudu bisexuální, když už jsou ti skvělí chlapi rozebraní. Takže ano, zařazuju se k tomu milionu ženských, co by chtělo mít tvého manžela doma. Odpusť mi, nemůžu odolat.

Sedmého dílu, který nese název Up From the Grave, bychom se měli dočkat někdy v průběhu tohoto roku. Jelikož v této chvíli ještě není uveřejněna žádná anotace, můžeme se domýšlet, co se bude dít dál. Marně přemýšlím, co tu ještě nebylo… Mohli by to být nějací zombíci – anebo také masožravé kobylky. Uvidíme, necháme se překvapit.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..