Such a Rush

SuchaRush_bookAutor: Jennifer Echols
Originální název: Such a Rush
Žánr: new adult, drama, romance, erotika
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Leah se o sebe během dospívání naučila starat. Matka ji sice neustále tahala z místa na místo, podle toho, jakého přítele zrovna měla a kde jí slíbil, že jí sežene práci. Ne, že by její matka snad pracovala. Poslední roky ale žije v přívěsovém sídlišti poblíž letiště a s láskou sleduje, jak se koráby nebes odpoutávají od země, anebo na ni dosedají.

Ve čtvrnácti se jí podaří sehnat práci v kanceláři letecké společnosti pana Halla a později jej přiměje k tomu, aby jí dával letecké hodiny. O pár let později získá licenci pilota. Stejně jako stejně staří synové pana Halla, kteří ji zrovna dvakrát nemusí. Podezřívají ji totiž z toho, že ji jejich otec učí létání za poskytnutí tepla postele. Ve chvíli, kdy zemře jejich nestarší bratr a o měsíc později samotný otec, rozhodnou se bratři udržet otcův byznys a postarat se o společnost.

I když Leah práci potřebuje, jinak je bez jakýchkoliv prostředků, odmítá pracovat pro ty, co si o ní myslí, že jde na všechno přes postel. Jenže ve chvíli, kdy ji jeden z bratrů, Grayson přitlačí do rohu s evidencí, která by ji nadělala potíže, nemůže jinak a souhlasí s létáním i s tím, že svede jeho bratra…

Nakladatel: MTV Books (EN)
Počet stran: 436 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 10.6.2012
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 3 dny, prosinec2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Pěkná oddechovka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: O Jennifer Echols vím už dlouho. Už dávno jsem měla v plánu si od ní přečíst její starší knihy, ale pokaždé z toho nějak sešlo. I recenze na Such a Rush jsem četla už před delší dobou a chtěla si knihu opravdu přečíst. Sáhla jsem po ní ale až teď a nelitovala jsem.

Such a Rush je příjemná oddechovka o tom, jak si dospívající hledají své místo v životě. Leah miluje létání celou svou duší a do budoucna nesní o ničem jiném, než o pilotování. Její matka o tom nemá ani ponětí a většinu času ani není doma. Leah žije sama, vydělává si na svou obživu i na nájem. Na jiné věci jí peníze nezbývají. Jako by se na ni už tak její spolužáci nedívali skrz prsty pro to, kde a jak bydlí, nemá zrovna pěknou pověst. I když za to ani sama pořádně nemůže. Vše jen díky tomu, že jí spolužačky závidí to, jak vypadá a jaký dopad to má na mužské pohlaví. Ne, že by toho Leah nějak využívala.

Ovšem tahle pověst jí toho do budoucna nasolí ještě hodně. Abych pravdu řekla, mít kamarádku jako Molly, tak jí spíš ukážu záda a budu sama. I když uznávám, byl by to hodně smutný život. Molly mě šíleně vytáčela, skoro pořád. Grayson je prevít. Prevít všech prevítů. Ale i tak ho žerete. Je vám totiž jasné, že sám Leah chce, ale mnohem víc chce, aby se Leah podařilo Aleca zpracovat. Proč? To se dozvíte až v příběhu.

Kniha byla sice sem tam mírně padlá na hlavu, těch leteckých informací na mě někdy bylo příliš (ale rozhodně palec nahoru, je vidět, že se v tom autorka docela vyzná… anebo jí to budu muset věřit) a Alec byl sice sympaťák, ale stejně jako u Leah to se mnou nic nedělalo. Tak jako tak jsem se při čtení ovšem výborně bavila. Chemie mezi Leah a Graysonem byla skvělá. Jednou jsem chtěla praštit jednoho, pak zase druhého, nakonec sama sebe, že to tak žeru. Normálka.

Možná nepatří mezi knihy, které budete hltat a ze kterých nebudete moci v noci spát, ale skvěle se u ní odreagujete.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..