Catching Jordan

CatchingJordan_booksAutor: Miranda Kenneally
Originální název: Catching Jordan
Knižní série: Hundred Oaks
Díl: první
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 2 hvězdičky

Jordan Woods není zase tak obyčejná středoškolačka. Je quaterbackem a kapitánkou amerického fotbalového týmu na škole a také vůbec jedinou dívkou v týmu.

Fotbal miluje nadevše a sní o tom, že se jí podaří získat vysokoškolské studium na vysněné a slavné Alabamské škole s nejlepším fotbalovým programem.

Jenže její plány poněkud nabourá nový kluk ve škole. Ten se totiž ukáže být hrozbou jak pro Jordanino srdce, tak i její místo v týmu. Jordan tak bude muset čelit úplně jiným problémům, než jaké by si představovala.

Nakladatel: Sourcebooks Fire (EN)
Počet stran: 284 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 1.12.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Promo ke knize

Datum četby: 2 dny, červen 2012, v angličtině

Reakce po dočtení knihy: No ještě že jsem do knihy nevkládala příliš velké naděje.

Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Na tuhle knihu jsem byla už dlouho zvědavá. Zprvu jsem četla několik velice pochvalných recenzí a říkala si, že po knize skočím, jakmile se objeví. Jenže později jsem četla pár negativních názorů a ty mou touhu po četbě poněkud utlumily. A teď, po přečtení knihy, vím proč…

Když jsem sedávala do čtení, myslela jsem, že dostanu lehké, příjemné, veselé a romantické čtivo, u kterého se budu po většinu času jen přiblble culit. Místo toho jsem spíše nad knihou frustrovaně mručela a nadávala, s každou další stránkou jsem byla víc a víc otrávená. Kniha mě velice zklamala. Tak moc, že jsem své původní hodnocení musela ještě o jednu hvězdičku snížit, protože ani na ten průměr to podle mě nemá.

Jordan má sen, chce hrát v budoucnu profesionálně fotbal. Což o to, mít sny a jít si za nimi, není vůbec nic špatného. Ovšem v případě Jordan jsem si říkala, jestli v dětství nespadla na hlavu, tvrdě. Která normálně smýšlející holka by proboha chtěla hrát americký fotbal s kluky? Viděli jste, jaké vazby to jsou? A jak do sebe narážejí? Naraženiny a zlomeniny jsou na každodenním pořádku. Proboha, já bych se bála, že mi hlavu urazí. Neřeknu, kdyby hrála v holčičím týmu, ale s kluky? Ani náhodou.

To byl můj první problém s Jordan. Druhý spočíval v tom, že Jordan vlastně vůbec není holka. Jde o kluka v holčičím těle. Naprosto padlé na hlavu byla například scéna, kdy se Jordan snaží od jiné holky získat rady ohledně líbání, protože je v tom naprostý nováček… a o pár scén dál už dá svůj věneček klukovi, kterého zná jen chvíli a se kterým ani nechodí. Začnou spolu chodit až poté. Jasně, na rychlíkách není nic špatného, ale když člověk uváží, jak se Jordan chová… obrovské WTF.

A takových věcí tam bylo požehnaně. Nejlepší přítel, který se snad s každou holkou na škole vyspal minimálně třikrát, ve skrytu vlastně tajně miluje hlavní hrdinku už sakra dlouho. Ta samozřejmě nic neví. Pro ni milostný život začíná až s příchodem nového kluka, co je tak sexy, že jí nejspíš jediným pohledem naprosto roztaví i kalhotky. Horší ovšem je, a udivuje mě, že na to ještě nikdo nepoukázal, jak psychicky labilní tenhle kluk je.

Chápu, že to po jistých událostech nemá vůbec lehké, ale sakra, Jordan se v tomhle případě chová jako naprostá ledová královna. A když zjistí, že jí její kamarád miluje, pápá pane dokonalý, ahoj pane miluju tě. A i ten její kamarád se chová víc jako ženská, když z ničeho nic začne dělat cavyky. Nechce s ní mluvit, vyhýbá se jí, nebere telefon…. No to mě podržte, ale v té knize nebylo vůbec nic normální. A to nemluvím o jejím otci, který mi pil krev hned od začátku a nepřestal mi ji pít ani po jeho zázračné proměně. Pac a pusu, kamaráde.

Tahle kniha je naprostá katastrofa. Má sem tam světlé chvilky, ale většina z toho nedává smysl. Až se divím, kolik lidí tuhle knihu má opravdu rádo. Neztrácejte čas, věřte mi, že existují dívčí romány mnohem mnohem lepší, než je tahle vykopávka. Naslibuje toho hodně, ale ke konci je to propadák.

Navíc jsem se dozvěděla, že snad uvažují o zfilmování téhle knihy. No tak to potěš koště teda. A jak to tak vypadá, kniha bude mít i jistý druh pokračování – Stealing Parker – která vyjde ještě tento rok. Snad bude lepší. Dokonce by to mělo mít třetí díl, Bad, Bad Thing. Ten vyjde v roce 2013. No uff.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..