First Drop of Crimson

FirstDropofCrimson_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: First Drop of Crimson
Český název: První rudá kapka
Knižní série: Night Huntress World (Svět Nočních lovců)
Díl: první
Žánr: paranormálno, romance, erotika, magie, upíři, duchové, ghúlové
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Kniha sleduje osud Denise, nejlepší kamarádky Cat. Nejlepší smrtelné kamarádky, abych byla přesná. Denise se ještě stále tak úplně nevzpamatovala ze smrti svého manžela, Randyho. Ten nepřežil nájezd zombíků, které upírka Patra, manželka Mencherese, poslala zabít Bonese s Cat. Od jeho smrti se Denise upířímu světu vyhýbá. Jenže ten si ji stejně najde. Jak to tak vypadá, Denise pochází z linie, která má co do činění s jedním hodně, hodně naštvaným démonem.

Ten si teď přišel vyrovnat účty a nespokojí se s málem. Chudák Denise je tak zase vtažena zpátky a hledá pomoc u Spadea, nejlepšího přítele Bonese. Ten s ní zprvu nechce mít vůbec nic společného, ale nakonec se přece jenom nechá přesvědčit. Spade má své vlastní bolestné vzpomínky. Takové, které jej nutí se všem vztahům se smrtelníkům obloukem vyhýbat. Ovšem s Denise se v něm něco nového otevře…

Nakladatelství: Avon (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 371 (EN), 372 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 9.2.2010
Vydání v ČR: 21.9.2011

Promo ke knize

Datum četby: 5 dní, červen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Co ke knize říct… Rozhodně to byl zajímavý nápad na rozšíření NH světa. A teď ještě knihu o Ianovi.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Jeaniene si dala říct a ke své sérii o nočních lovcích, v níž v hlavních rolích figurují Cat a Bones, vytvořila ještě dvě další knihy. Tentokrát se ale příběh týká vedlejších postav.

Kniha chronologicky následuje po čtvrtém dílu série Night Huntress, ale i kdybyste celý svět neznali, vůbec to nevadí. Příběh si dostatečně užijete i bez toho, abyste věděli, co všechno se vůbec dělo dříve. Já jsem na knihu byla velice zvědavá. Spadea mám ráda. Jeho průpovídky se mi vždycky líbí. Denise je smrtelnice, která nechce mít s nadpřirozenem nic společného, ale stejně si ji nakonec najde. Přiznám se, že tenhle konkrétní pár mě samotnou napadl už dávno. Jestli se k sobě Spade a Denise hodí? Určitě.

Ovšem připravte se na něco jiného, než na podobnost vztahu Cat a Bonese. Většina čtenářů může být mírně zklamaná. I já jsem ze začátku byla. Přece jenom čekáte, že hned ze začátku dostanete něco stejně skvělého, jako originální NH, a pak se musíte „spokojit“ s druhými houslemi. Ovšem o žádné druhé housle nejde. Ne všechny postavy přece můžou být stejné. Chvilku mi trvalo, než jsem si na S&D zvykla, ale pak jsem si je oblíbila. Obvzláště Spade byl k sežrání po jedné opravdu, opravdu, opravdu podařené scéně ve sprchovém koutě (ta se hodně líbila i Lusy!, v podstatě nemluví ani o ničem jiném… já jenom… kdyby náhodou tuhle recenzi četla :D).

V knize se objevili i Cat, Bones, Mencheres a Ian… Oh, Ian si vážně zaslouží svou vlastní knihu! Myslím, že u té bychom se pěkně nasmáli a to přesně tahle série potřebuje. Na jeho „Paybacks“ a „I can blood my handle“ se nedá zapomenout 😀 Ten rozhodně ví, jak zapůsobit a jak to někomu vrátit. Naprosto zaválel.

Celkově se kniha rozhodně vyrovná původní sérii, jen jsem místy měla tak trochu problém s Denise. Párkrát jsem jí chtěla jednu vrazit, ať se vzpamatuje. Ale takovéhle fackovací momenty mám i u Cat, takže je to úplně normální. Výborné 4 hvězdičky a těším se na další díl z NH vesmíru, tentokráte o Mencheresovi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Lu.Lusy napsal:

    >Není pravda, že bych nemluvila o ničem jiném, ale odpouštím ti, protože ta scéna byla fakt SUPER hot 😀

  2. luckily napsal:

    >Tak to máme další knížku, která přibyde do mé knihovničky…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..