>Milenec z temnot

>

originální cover
Autor: Teresa Medeiros
Český název: Milenec z temnot
Originální název: After Midnight
Knižní série: Cabot

Díl: první
Žánr: fantasy, upíři, historický román, harlekýnka
Věková hranice: 18+ (obsahuje sexuální scény)

Česká anotace: Caroline Cabotová se po smrti rodičů ocitá ve svízelné situaci: musí se postarat o dvě mladší sestry, a přitom nemá peněz nazbyt. 


Východiskem z nouze se zdá být sňatek prostřední Vivienne s urozeným šlechticem. Adrian Kane je nejen bohatý, ale také pohledný mladý muž.
Když se Caroline doslechne, že se o něm ve vysoké londýnské společnosti trousí podivné zvěsti, začne se o sestru strachovat.

Adrian je pozve na návštěvu rodového panství, kde Caroline užasle zjišťuje, že ji tajemný muž začíná přitahovat. Ani Adrian není vůči jejím půvabům netečný. Samostatná a odvážná dívka se mu zalíbí na první pohled a vzájemná přitažlivost brzy přeroste v lásku.

Caroline se však neodvažuje toho muže milovat. Nechce ohrozit sestřino štěstí a Adrian, který před světem ukrývá temné tajemství, se také zoufale brání silnějšímu citu. Vše se však zkomplikuje natolik, že jsou nuceni spojit síly, aby čelili nemilosrdnému nepříteli a ochránili svou lásku.
Nakladatel: Domino
Počet stran: 206
Vazba: Vázaná
ISBN: 80-7303-268-6
Vydání v USA: 28.8. 2005
Vydání v ČR: 2005

Moje hodnocení: 

 

 

Moje hodnocení originální obálky:
1. verze
 

2. verze

 

 

Moje hodnocení české obálky:

 

Český přebal je až tak bolestně harlekýnský, že ho sem dávat nebudu.
Datum četby: listopad 2010, 1 a půl dne, přečteno v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ono to má i pokračování….



Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora




Můj názor (obsahuje spoilery):
Caroline se od svých 16-ti let starala o své dvě mladší sestry – Vivienne a Portii. A když za ní její nejmladší sestra Portia přijde s tím, že si Vivienne chce vzít upíra, nevěří jí. Ale aby se ujistila, že si Vivienne nevezme nikoho špatného, jede ji zkontrolovat. Vivienne totiž ve svých dopisech vynáší lorda Adriana Kanea až do nebes. 

Jenže jak se později ukáže, na Adrianovi je něco přece jenom podivného. Vychází ven z domu jedině v noci, protože přes den spí… a po celém městě je veřejným tajemstvím, že je upír. A právě tomu chce Caroline přijít na kloub.

Čím víc strká nos do jeho věcí, tím více začíná sama propadat jeho kouzlu. Přestože si neustále namlouvá, že to všechno dělá jen pro sestřino štěstí, postupně se do Adriana zamilovává. A stejně tak i Adrian do ní, i když se tomu brání, protože má docela ošklivé tajemství. A to tajemství souvisí s jeho mladším bratrem Julianem a jejich minulostí. 

Abych řekla pravdu, na tuhle knížku bych asi jen tak nenarazila, kdybych si nedávno neprocházela svou složku s knížkami, které jsem si kdy uložila jen tak do počítače, že si je potom přečtu. Nenašla jsem ale tuhletu knížku, ale její volné pokračování. Druhý díl mám totiž v češtině a kdysi dávno jsem jej četla. A tak jsem si najela na Goodreads, abych si knížku dala do přečtených… a zjistila jsem, že to není jen jedna knížka, ale dvě a že tu první jsem nečetla. Tak jsem si ji našla. A včera začala číst. 
Hned od začátku je vám jasné, že příběh musí zákonnitě dopadnout dobře a že hlavní hrdinové se na konci vezmou… tedy až po té, co si vášnivě padnou do náručí a prožijí noc perfektního sexu. Samozřejmě 😀 

Jedná se o typickou harlekýnskou knížku, jejíž hlavní dějová linka se nijak výrazně neliší od ostatních knížek podobně zaměřených. Až na to, že tady se nám do příběhu zamotali upíři. Abych řekla pravdu, nebylo to vůbec špatné. Takové odlehčení. A i když se jedná o harlekýnku, musím ji hodnotit docela vysoko, protože se mi líbilo, že i přesto tam byl docela normální děj.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..