>Desires of the Dead

>

originální cover

Autor: Kimberly Derting

Originální název: Desires of the Dead
Knižní série: The Body Finder
Díl: druhý
Žánr: paranormální jev, detektivka, dívčí román

Anotace na Goodreads: Violet může vycítit ozvěny těch, kteří byli zavražděni – a k tomu odpovídající otisknutí, které na sobě nesou jejich vrazi. Pouze její nejbližší ví, co dokáže, ale když objeví tělo mrtvého chlapce, upoutá tak na sebe pozornost FBI, čímž ohrozí celý způsob svého života. Zatímco se Violet snaží držet svou morbidní schopnost v tajnosti, stane se nevědomky sama objektem nebezpečné posedlosti. Za normálních okolností by se obrátila ke svému nejlepšímu příteli, Jayovi, jenže teď jsou oficiálně pár a pravidla jejich vztahu se změnila.

A když Jay tráví víc a víc času se svým novým kamarádem Mikem, je Violet ponechána s velkým množstvím volného času, kdy se diví tomu, co se mohlo tak zvrtnout. Ale zjistí, že její obavy byly mylné, jelikož odkryje část tragické historie Mikeovy rodiny a narazí tak na temnou pravdu, která by mohla všechny uvrhnout do nebezpečí.

Nakladatel: HarperCollins (EN verze)
Počet stran: 368 (EN verze)
Vazba: Vázaná (EN verze)
Vydání v USA: 15.2.2011
Vydání v ČR: zatím nevyšlo

Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:

Promo ke knize

Datum četby: 3 dny, březen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jay faktor!

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na pokračování The Body Finder jsem se hodně těšila. Proč? No hlavně kvůli Jayovi, který je jasný prototyp úžasného kluka… a jako takový se bohužel vyskytuje jenom v knihách.

Vztah Violet a Jaye se v prvním díle změnil z přátelského na mnohem víc. Teď spolu chodí a Violet má pocit, že se Jayovi už nemůže otevřít a vypovídat tak, jako to dělávala, když z nich byli pouze kamarádi. Navíc se do města přistěhuje Mike a jeho sestra Megan a Violet cítí, že se Jay Mikeovi věnuje až příliš a jí odsouvá na druhou kolej. Což samozřejmě není pravda, ale to Violet nikdo nevymluví. K tomu jí ještě víc dráždí pozornost, jakou Jay u dívek jakéhokoliv věku vyvolává. Jako by už tak neměla dost starostí sama se sebou a svým ne zrovna normálním darem – darem nalézat mrtvé.

Všechno se ještě víc zkomplikuje, když na její stopu přijde jedna docela otravná ženská z FBI (přesněji řečeno spíš odborný poradce FBI), která vypadá, že o jejím tajemství ví a která Violet prostě nechce dát pokoj. Kromě toho ještě Violet začne někdo anonymně volat a v podstatě i vyhrožovat. Úplně normální život dospívající holky, říkáte si?

Na druhý díl série jsem se hodně těšila a zároveň jsem se jej i obávala. Bývá totiž nepsaným zvykem, že jakmile se hrdinové v prvním díle dají konečně dohromady, v tom druhém nastanou problémy. Ano, i zde se nějaké ty problémy vyskytly, ale nebyly natolik závažné, aby to hrdiny od sebe nějak výrazně odtrhlo. A to se mi na tom líbí. Líbí se mi vztah, jaký mezi sebou Violet a Jay mají, protože je jasně vidět, že jeden bez druhého prostě být nemůžou a já doufám, že to tak bude i nadále. Hodně by mě mrzelo, kdyby jim to nedejbože dál neklapalo, nepřipadalo by mi to správné. Chápete mě někdo? 😀

Nelíbilo se mi, když si Violet myslela, že jí Jay nevěří a nepodporuje. Nelíbilo se mi, když byli rozhádaní. To Violetino citové strádání jsem prožívala s ní. Větu po větě, odstavec po odstavci… a celou tu dobu jsem doufala, že se to zase všechno urovná. Jestli mi je někdy Kim rozdělí, tak jí to dám v recenzi pěkně sežrat. Kouzlo téhle série totiž dle mého roste a padá právě na těch dvou, na jejich krásném, neuvěřitelném, vztahu. Ta paranormální detektivní část je jen navíc. 

Musím ještě vyzdvihnout Violetinu prostořekou kamarádku Chelsea, na kterou jako na jedinou nejspíš nepůsobí Jay faktor. V druhém díle jsem si jí oblíbila mnohem  víc a to kvůli úplně všemu. Je správně trhlá, rýpavá a tak vůbec. Ta holka je vážně dobrá.

Kniha mě opravdu nezklama – možná jen malým počtem chvil, ve kterých jsou Violet a Jay spolu.  Ale i tak dávám knize 5 hvězdiček, protože i když je to docela obyčejná paranormální detektivka, vztah těch dvou to posouvá na mnohem vyšší level. Kim ohlásila, že má v plánu další dva díly, což mě moc těší. Kromě toho ještě chystá i novou dystopickou knihu The Pledge, která by měla ve Státech vyjít 15.11.2011. S dystopiemi se najednou opravdu roztrhl pytel a já jsem docela zvědavá, jestli bude stát za to.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Anonymous napsal:

    >Ešte 2 časti? :):):)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..