RC review: Magie útočí

MagieUtoci_bookAutor: Ilona Andrews
České datum vydání: leden 2012
Knižní série: Kate Daniels
Díl: třetí
Žánr: urban fantasy, paranormálno, zvláštní schopnosti, magie, upíři, měňavci
Věková hranice: 20+
Nakladatel: Fantom Print

Ve třetím díle se Kate dostane do křížku se Smečkou, tedy se spíše dostane do křížku s Curranem. Zase. Ovšem tentokrát z úplně jiného důvodu. Hodlá pomoct Jimovi a hlavně Derekovi.

Ten se totiž zamotal do Půlnočních Her. Sázkových bojů, které mají všichni členové Smečky zakázané, ale srdci člověk neporučí. A protože Kate nemíní sedět se založenýma rukama a dívat se na to, jak její kamarád umírá, rozhodne se zakročit… a někomu pořádně nakopat zadek.

Oblíbená série

K téhle sérii jsem přišla jako slepý k houslím. Sice jsem o ní něco slyšela, ale znáte mě, knih je tolik, že jsem ji odsunula na hromádku „někdy příště“. Jsem moc ráda, že se mi prostřednictvím recenzního výtisku dostala do rukou, protože se rázem stala jednou z mých nejoblíbenějších adult sérií vůbec.

Ilona spolu se svým manželem celkově napsali už pět knih, které si po světě získaly mnoho fanoušků. K tomu ještě sepsali dvě novely a krátkou povídku. Plus jsem nedávno objevila i krátké pohledy na příběhy z pohledu Currana, ale ty si nechávám na ten správný čas.

Překlad

Nevím, čím to je, ale překlad knih se mi zdá s každým dílem lepší a lepší. Nejspíš to bude tím, že jsem si na styl vyprávění zvykla a mnohem víc sí ho užívám, nesleduju ani tak chybičky a prostě se bavím. A u třetího dílu jsem se bavila výborně. Takže za mě dávám českému překladu oba palce nahoru.

Postřehy a pocity

Kate se zařadila mezi mé nejoblíbenější hrdinky. Má přesně takovou povahu, která mě u postav baví. I když není dokonalá, dokáže si poradit a ze svých chyb se poučit. Nemá strach z neznámého a za své přátele se bije hlava nehlava. Nemá jich totiž moc, protože si nepřipustí k tělu každého. S jejím osudem se ani není čemu divit a líbí se mi, že díl po díle se toho o ní vlastně dozvídáme víc. Což nám dává možnost ji a její činy mnohem lépe pochopit.

Pro Currana mám slabost už od prvního dílu a zamlouvá se mi, že na to ti dva rozhodně neskočili hned v prvním díle, jako tomu bývá ve většině podobně laděných knih. Ti dva se spíš nemůžou vystát a jak dobře víme, co se škádlivá, to se rádo mívá. Tudíž je jen otázka času, kdy se dočkáme grandiózního finále a užijeme si ho mnohem víc.

A co další postavy? Derek je můj oblíbenec a řeknu vám, že v tomhle díle jsem za něj vážně trpěla. A myslím, že tam ještě něco možná do budoucna vznikne, s Julií, a na to se vážně těším. Jima i Doolittlea mám ráda a jejich postřehy mě vždycky baví. Andrea a Rafael jsou skvělá dvojka a společně se mi moc líbí.

Hodnocení

Jestli jste ještě po první knize série nesáhli, tak pro ni upalujte do nejbližšího knihkupectví. Na co čekáte? Jakmile začnete číst, budete chtít další a další díl. A věřte mi, že ten třetí vás naprosto dostane.

Doporučuji všemi dvaceti a dávám knize zasloužených 5 hvězdiček. Zároveň se už nemůžu ročkat dalších dílů. Magic Bleeds a Magic Slays bychom se teoreticky měli dočkat ještě tento rok.

Magie útočí si můžete objednat na stránce nakladatelství Fantom Print.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Fantom Print za poskytnutý recenzní výtisk knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..