RC review: S hlavou v (oblacích) pejru

Autor: Kateřina Petrusová
České datum vydání: 4.11.2013
Žánr: romance
Nakladatel: Fragment

Česká anotace: Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život.

Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického „vidláka“ přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?…

Co je doma, to se počítá

Kateřina Petrusová je na domácí půdě už dobře známá díky své trilogii Bavettovi, kterou si dokázala získat srdce nejedné čtenářky. Celá série totiž vypráví osudy jedné mafiánské rodiny (a jejich přátel) v Americe. Proto bylo velmi milým překvapením zjištění, že autorce vyjde také kniha z českého prostředí, s českou hlavní hrdinkou a českou náturou. Kniha také dostala velice vtipný název, jež napovídal, že se při čtení rozhodně pobavíme.

Fakta a fikce

Markéta je docela obyčejná ženská s obyčejnými ženskými problémy… Přesněji řečeno jedním velkým problémem – s autem v příkopě. A to všechno proto, že při cestě na kamarádčinu oslavu narozenin ji její úžasná navigace navedla špatným směrem, do cesty jí vkročil kůň a její dobrá duše rozhodně nemohla dopustit, že by došlo k nárazu.

Tak má teď autíčko v příkopě a nemůže ho dostat ven. Jediná možnost, jak se v téhle bohapusté končině dostat někam, kde by jí mohli pomoct, je nasednout na koně a nechat se odvézt. Tenhle její nečekaný výlet bude mít ale úplně jiný konec, než by si představovala. Markéta si totiž vždycky myslela, že stojí oběma nohama pevně na zemi. Jenže pak potkala Marvina

Postřehy a pocity

Musím podotknout, že jsem se do knihy pustila až dlouho po té, co si odbyla svou českou premiéru a co z ní šílel kdejaký čtenář i bloger. Četla jsem pár recenzí a tak nějak jsem věděla, co mě čeká, proto jsem se taky pořádně těšila. Palec nahoru musím dát autorce za to, že se rozhodla napsat typický americký příběh“ v českém prostředí. Ačkoliv to zní tak trochu šíleně, funguje to, má to jistou dynamiku a je to taky pořádně vtipné.

Na druhou stranu nedokážu nesrovnávat s jinou na vlas stejnou dynamickou a vtipnou knihou Alice Clayton, které jako by z oka vypadla. Jako by na mě její styl dýchal z každé stránky, což nemusí být hned špatná věc, jen jsem si díky ní nemohla knihu stoprocentně užít. Také proto, že se hlavní postava chovala častokrát neuvěřitelně zkratkovitě, až jste jí chtěli jednu ubalit, aby se vzpamatovala. Hlavní hrdina byl na druhou stranu typický pan Božský, takže si ho dozajista zamilujete. Celkově vzato šlo ale o pěknou knihu, takže spokojená jsem určitě byla.

Hodnocení

S hlavou v oblacích pejru je příjemná romantická oddechovka, při které se budete po většinu času četby jen hloupě křenit. Budete hltat stránku za stránkou, abyste se dostali na konec téhle útlé knížečky a abyste věděli, jak tenhle šílený příběh vlastně skončí. Budete se prostě bavit. A o tom to je.

Kniha tak ode mě získává zasloužené 4 hvězdičky a jsem zvědavá na další autorčinu knihu, Pekáč buchet. Pokud se vám S hlavou v oblacích pejru líbilo, můžete si na autorčiných stránkách přečíst také speciální povídku Vánoce v pejru.

S hlavou v pblacích pejru si můžete objednat na stránkách nakladatelství Fragment.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Es. napsal:

    Zrovna dneska jsem taky dočetla :D. Byla to vážně suprová oddychovka, u které jsem se skvěle pobavila a zasmála :). A ta Vánoční povídka je více než úsměvná :D.. Tato autorka se řadí mezi moje české nejoblíbenější :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..