Dublin Street

DublinStreet_bookAutor: Samantha Young
Originální název: On Dublin Street
Český název: Dublin Street
Slovenský název: Dublin Street
Knižní série: On Dublin Street (Na Dublin Street)
Díl: první
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Joss to v životě neměla zrovna jednoduché. O celou svou rodinu přišla ve zlomku vteřiny a s následky se vyrovnává doteď. Po obzvlášť ošklivé věci se rozhodla hodit starý život za hlavu a přestěhovat se do rodného města matky, aby začala nový život.

A pak k ní jedna náhoda přivede Bradena, charismatického muže, který ví, co chce a nebojí si o to říct. Jenže Joss se rozhodně nechce vázat. Zprvu se od něj snaží držet dál, ale to dost dobře nejde, když jde o bratra její spolubydlící. A Braden se nehodlá vzdát.

Nakladatelství: CreateSpace (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 414 (EN), 336 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN), pevná vazba (CZ)
Vydání v USA: 31.8.2012
Vydání v ČR: 3.12.2013

Datum četby: 3 den, leden 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to špatné, ale nějak tomu chyběla ta správná jiskra, která by mě chytila.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Knihy této autorky má hodně ráda Anya a už roky mi je doporučuje. Pravda, říká, že její young adult jsou daleko lepší než new adult, ale jelikož se u nás nejprve začala vydávat její NA série, zkusila jsem ji. Přece jenom je i dost oblíbená v zahraničí a já jsem byla zvědavá. Bohužel musím říct, že mě zase tolik neohromila.

Jde o další poměrně jednoduchý, chvílemi až skoro tuctový příběh, kdy je ona oslnivě krásná, ale neuvědomuje si to, a on je naopak hříšňák každým coulem a je si toho vědom až moc dobře. Nejdřív okolo sebe krouží, hážou horkými pohledy, aby na to nakonec skočili. Ovšem tentokrát s tím rozdílem, že je to ONA, kdo to nechce brát zase tolik vážně, zatímco ON po ničem jiném netouží. Do toho se ještě zaplete jistá temnější minulost hlavní hrdinky společě s jejími psychickými problémy a je to. Konec Takhle nějak ve zkratce vypadá celá kniha a to vám to nijak extra nespoileruju, věřte mi.

Těžko říct, jestli je to českým překladem, ale Braden na mě nijak extra nezapůsobil. I ten jeho skotský přízvuk a šarm se naprosto minul účinkem. Velkým problémem bylo také to, že jsem si k hlavní hrdince nevybudovala jakékoliv pouto. Prostě mi byla tak nějak fuk, i když mi jí chvílemi bylo líto. Nějak jsem se asi nemohla popasovat s tím, jak bezcitná kolikrát byla. Anebo se to tak alespoň jevilo mně.

Celkově vzato to ovšem není nijak špatná kniha. Dějově docela i překvapivá, příjemnou změnou je prostředí Skotska, je to ze stránek krapet cítit. Vedlejší postavy jsou fajn, ale nemáte zase tolik příležitosti se s nimi sžít, ačkoliv se tam objevují poměrně často. Sexuální chvilky byly pořádně peprné a romantika zase tak akorát. Některé scény mi sice přišly naprosto zbytečné (jako třeba líbačka za barem), ale já nejsem autor, jen čtenář.

Dobrá oddechovka, ale nic víc. Po čase na knihu zapomenete, protože ve vás nezanechá větší stopu. To ovšem neznamená, že další díly série nemůžou být lepší. Docela se těším a jsem zvědavá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..