>My Soul to Lose

>

originální cover
Autor: Rachel Vincent
Originální název: My Soul to Lose
Knižní série: Soul Screamers
Díl: prequel (alias díl před prvním oficiálním dílem)
Žánr: fantasy, smrťáci

Anotace na Goodreads: Měl to být zábavný den, nakupování v obchoďáku s nejlepší kamarádkou. Jenže pak začal ten panický záchvat a Kaylee Cavanaugh musela prostě křičet, neschopná přestat. 

To, čeho se tajně obávala, je najednou venku a je to nejhorší den jejího života.

Dokud se neprobudí na psychiatrické jednotce.

Snaží se všechny přesvědčit, že je v pořádku – i přes stíny, jež vidí okolo jiných pacientů – a pak přijde nutkání křičet, které vybublá znovu a znovu. Všichni si myslí, že je blázen. Všichni kromě Lydie. Další pacientky se zvláštními schopnostmi…

Nakladatel: Harlequin Teen (EN)
Počet stran: 193 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 1.6.2009
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

Moje hodnocení obálky:

Datum četby: 1 den, leden 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Rozjíždí se to dobře…

Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knižní sérii jsem před časem našla úplnou náhodou – jako to bývá u většiny knih – a její námět mě nadchnul. Nijak zvlášť jsem po příběhu nepátrala, takže jsem nevěděla, o co pořádně jde. O to lepší bylo mé překvapení, když jsem konečně začala číst.

Nejdříve jsem se začetla do oficiálního prvního dílu, ale nějak se mi to zdálo divné a vůbec jsem jisté souvislosti nechápala, proto jsem číst přestala a sáhla po prequelu. A udělala jsem dobře. Doporučuju vám začít taky, jinak budete stejně zmatení, jako jsem byla já.

Tenhle bonusový ebook, který vlastně vyšel dříve než oficiální první díl, nás uvádí do celého světa hlavní hrdinky, Kaylee. Líbí se mi její jméno a líbí se mi její příjmení… Myslíte, že se mi líbila i ona? Ano.

Potkáváme Kaylee v jedné docela vypjaté situaci, kdy si bohužel nemůže pomoct a začne děsivě ječet na celý obchodní dům. A díky tomu je svou tetou a strýcem poslána do psychiatrické léčebny, protože si s jejími nečekanými „návaly paniky“ nedokáží už poradit a doufají, že jí tam lékaři pomůžou. Ti  tam Kaylee ovšem mají za blázna. Jenže ona není. Má jenom tu smůlu, že vidí okolo člověka stíny chvíli předtím, než ten člověk zemře. A ještě si při tom vykřičí plíce.

V tomhle prequelu ještě neodhalíte, co to všechno v podstatě znamená, v následujícím díle už ano. Na to, že to bylo docela krátké, to bylo hodně intenzívní a výborné. Vážně. Bojovala jsem spolu s Kaylee o její svobodu a držela jsem jí palce, ať se dostane zpátky domů.

Moc dobrý začátek série a já se těším  na sepisování recenze na My Soul to Take…

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..