Tento měsíc v kinech (96)

Nový měsíc a spolu s ním i další filmové adaptace.

~ Červenec 2024 ~

Hrabě Monte Christo (Le Comte de Monte-Cristo)
Podle literární předlohy: Hrabě Monte Christo ~ A.M. Shine
Datum premiéry: 4.7.2024

Marseille, 1815. Mladý lodní důstojník Edmond Dantes zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s láskou svého života, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v kobce pevnosti If, bez naděje na propuštění. Jediný, s kým může Edmond mluvit, je Abbé Faria, vězeň z vedlejší kobky.

Abbé se stává Edmondovým přítelem a učitelem. Před smrtí mu Abbé svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech utrpení, zoufalství a beznaděje se Edmondovi podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Jediné, po čem Edmond Dantes touží, je zúčtovat se všemi, kteří ho zradili. Nyní, vyzbrojen obrovským majetkem, se bez slitování vydává na cestu pomsty…

 

Zápisník alkoholičky
Podle literární předlohy: Zápisník alkoholičky ~ Michaela Duffková
Datum premiéry: 11.7.2024

Celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu. Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky.

 

Zahradníkův rok
Podle literární předlohy: inspirace Zahradníkův rok ~ Karel Čapek
Datum premiéry: 18.7.2024

Na úpatí malebného kopečku žije zahradník (Oldřich Kaiser) se svojí ženou, kteří se starají o své malé zahradnictví. Jejich idylický život je narušen, když se na nedalekém zámku chystá usadit nový majitel, který chce přetvořit krajinu podle svých představ. Když zahradnictví brání jeho plánům, spustí se sled bizarních událostí. Nový majitel nejprve vytvoří plot s žiletkovým drátem a zavře příjezdovou cestu. Postupně přidává ve svých činech na intenzitě, aby dosáhl svých cílů.

Zahradník se však nevzdává a snaží se bránit svůj domov. Když se policie i starostka postupně utopí ve své vlastní byrokracií, zahradník se rozhodně vzít osud do vlastních rukou. Nový film Jiřího Havelky, balancující na hraně bizáru, absurdna a tragikomedie je inspirován skutečným příběhem a stejnojmenným literárním dílem od Karla Čapka.

 

Blue Lock the Movie -Episode Nagi- (Blue Lock the Movie -Episode Nagi-)
Podle literární předlohy: Blue Lock ~ Munejuki Kaneširo, Júsuke Nomura
Datum premiéry: 18.7.2024

„To je vopruz.“ To je nejčastější výrok středoškoláka Nagiho Seishira, kterým komentuje svůj nudný život. Tedy až do chvíle, kdy se Mikage Reovi, Nagiho spolužákovi snícím o tom, že jednou zvítězí na mistrovství světa ve fotbale, podaří objevit Nagiho dosud netušené fotbalové nadání a přimět ho, aby se fotbalu začal věnovat aktivně. Má dojem, že by se měl s ostatními podělit o svůj výjimečný talent.

Jednoho dne Nagi obdrží pozvánku na tajemnou akci s názvem Blue Lock. Tam na něj čeká setkání s těmi nejlepšími útočníky z celé země. Nagiho touha stát se nejlepším zavede tohoto zázračného fotbalistu ještě v doprovodu jeho kamaráda Rea do světa, o jehož existenci neměl dosud tušení.

 

Deadpool & Wolverine (Deadpool & Wolverine)
Podle literární předlohy: Deadpool & Wolverine ~ Rob Liefeld, Fabian Nicieza
Datum premiéry: 24.7.2024

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojíse, aby porazili společného nepřítele.

 
 
 

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..