Second Grave on the Left

SecondGraveontheLeft_bookAutor: Darynda Jones
Originální název: Second Grave on the Left
Český název: Druhý hrob nalevo
Knižní série: Charley Davidson (Charley Davidson)
Díl: druhý
Žánr: paranormálno, zvláštní schopnosti, duchové, démoni
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Charley se rozhodně nikdy nenudí. Co je to pořádný spánek neví nejen díky nepřetržitým návštěvám duchů, ale také díky své nejlepší kamarádce, spolupracovnici a sousedce Cookie, která ji znenadání probudí v příšerně brzkých hodinách, nahází na ni oblečení, dotáhne ji do auta a odveze do jednoho bistra, v němž se měla setkat se svou kamarádkou. Ta jí totiž volala a žádala o pomoc.

Pro Charley to není zase tak neobvyklý začátek dne, ale když se konečně dostanou na místo, po kamarádce není ani stopy, v bistru si ji nikdo moc nevybavuje a jedinou stopu, kterou mají, je podivná věta se jménem na dámských záchodcích. No, mohlo by to být i horší. Ono to vlastně brzy horší i začne být…

Reyes se sice probral z kómatu, ale v současné chvíli je na útěku nejen před zákonem, ale skrývá se i před Charley. A ta je rozhodnutá jej najít. Zvlášť po té, co jí prozradí svůj plán, který se skládá z toho, že se raději nechá umučit démony a nechá své lidské tělo zemřít, než by ji nějak ohrozil. Možná je to šlechetné a správné, ale Charley to přijde naprosto padlé na hlavu. Ví, že bez něj nemůže být a nenechá ho se obětovat.

Nakladatel: St. Martin (EN), BETA Dobrovský (CZ)
Počet stran: 307 (EN), 353 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 16.8.2011
Vydání v ČR: 28.1.2014

Datum četby: 4 dny, duben 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo naprosto božíííí!

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Pokud jste četli mou nadšenou recenzi na první díl, víte, že jsem se do něj naprosto zamilovala. I proto jsem s mírnými obavami začínala druhý díl, protože ne vždycky je pokračování stejně dobré… a sami určitě víte, že se to stává velice často. Díkybohu tohle nebyl ten případ a já jsem si mohla příběh opět užívat pěkně na plné obrátky.

Charley jako postavu zbožňuju. Je úžasně sarkastická, praktická, pořád dostává na zadek a je odhodlaná nic nevzdat. Přesně ten typ hrdinky, který mám v knihách ráda a který mě baví. Jsem ráda, že se i v tomto díle objevuje Reyes, aby nám i Charley pořádně rozbouřil hormony a častokrát příšerně frustroval. Protože „pro její i jeho dobro jí nic neřekne, protože na to musí přijít sama“. Grrrrr. Pakoš.

Jinak šlo opět o pěkně nabitý díl, u něhož jsem měla několik možných závěrů a tak nějak jsem vůbec nečekala ten, který nakonec přišel. Chvílemi jsem se trochu i ztrácela v tom, kolik linek bylo v knize propletených. Ta část s její rodinou mě ovšem štvala asi nejvíc. Prostě mi nesedí ani její táta, ani macecha, ani sestra, jedině její strýček vypadá, že mu na ní opravdu záleží, ačkoliv Charley nedá na svého otce dopustit. V tomhle díle mě neuvěřitelně zklamal, ať už pro to měl jakékoliv důvody. Přišlo mi to praštěné.

Už teď se ale moc těším na další díl, protože chci vědět, kam až se vztah s Reyesem ubere a vo co gou. Je tam na mě až moc tajemství a co by kdyby…. a znáte mě, já to potřebuju odhalit!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..