Secrets & Lies

SecretLies_bookAutor: Kody Keplinger
Originální název: Secrets & Lies
Žánr: young adult, romance

Casey už není na střední, ale i tak se kolikrát cítí jako páté kolo u vozu, protože ještě nenašla toho správného do páru. Vše se změní, když potká Tobyho, s nímž kdysi Bianca chvíli chodila. Ani jeden z nich nepředpokládal, že to mezi nimi tolik zajiskří…

Bailey je na nové střední škole a snaží se zapadnout. Nikdy nebyla z těch oblíbených hvězdiček školy, ale když si ji pod svá křídla vezme dívka, jejíž bratr Brody není vůbec k zahození, vidí svou budoucnost růžově. Až do chvíle, kdy Bailey dojde, že se nejspíš upsala ďáblu…

Nakladatel: Poppy (EN)
Počet stran: 83 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 1.6.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, srpen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: To byly takové hezké jednohubky, akorát to ve mně vyvolalo chuť na její další knihu… která bude až příští rok! Nééééé!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky
Oficiální blog autorky

Můj názor: Pro knihy od Kody Keplinger mám slabost už od chvíle, kdy se mi poprvé do rukou dostala její prvotina, The DUFF. Mezi ostatními knihami young adult žánru to byl svěží vítr. Konečně kniha o tom, že středoškoláci také sexuálně žijí a nechodí okolo sexu a intimních otázek po špičkách. Ne, že by The DUFF bylo nějak přehnaně sexuální, ale o všem mluvilo otevřeně a bralo život takový, jaký je.

Přesně to se mi na autorčiných knihách líbí. Vybočuje a píše o skutečném životě, ne o snech. Nebojí se pokládat i citlivější otázky, převracet mínění a přesvědčení, hlavně se na svět dívá střízlivýma očima… a přesně to přenáší do svých knih. Je obrovská škoda, že dosud vyšla pouze tři její knihy a tenhle dvoupovídkový bonus. Stejně velká škoda je, že se zatím nikdo nemá k vydání českého překladu. Ale nemusíte se bát, knihy mají docela jednoduchou angličtinu, takže autorčiny knihy můžete zkusit sami přelouskat. Bude to stát za to.

Nevím, co bych měla říct k povídkám, protože postavy budou známé jen těm, co mají za sebou The DUFF a A Midsummer’s Nightmare. V prvním příběhu se setkáme Casey, jednou z nejlepších kamarádek Biancy (The DUFF), v druhé s Bailey, nevlastní sestrou Whitley (A Midsummer’s Nightmare).

Dvě hezká počtení, která vás minimálně v jednom případě donutí pořádně se zamyslet. Spíše oddechovka a předkrm pro to, co si pro nás Kody chystá. Na příští rok má připravené rovnou dvě knihy – Goldfish a The Last Summer of the Swift Boys. Zatímco první zmíněná nejspíš bude klasická young adult s poněkud temnějším zákoutím, druhá má dvanáctiletou hrdinku. Uvidíme, co se z toho nakonec vyklube. Já se ohromně těším!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..