Losing It

LosingIt_bookAutor: Cora Carmack
Originální název: Losing It
Český název: Losing It
Knižní série: Losing It (Losing It)
Díl: první
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Bliss je docela normální vysokoškolačka, která studuje to, co má ráda a je obklopena sympatickou partou přátel, s nimiž si ráda notuje nad pivem o tom, co je v budoucnu na poli divadel může potkat. Říkáte si, že na tom není nic zvláštního. Není. Jenže Bliss má něco, čeho by se velice ráda zbavila. Panenství. Tak nějak už si zvykla na to, že s nikým neprovozuje horizontální tango, ale přesto ji to pořád trápí. Chtěla by to už mít za sebou. Ale ten pravý ne a ne přijít.

Když se to dozví její kamarádka Kelsey, a ta je sexuálně velice náruživá, je rozhodnutá Bliss od věnečku pomoci. Tak ji navleče do něčeho, co by si Bliss sama na sebe nevzala, zatáhne ji do přeplněného baru a snaží se jí dotlačit k tomu, aby si náhodně vybrala nějaký mužský exemplář na jednu noc. Bliss z toho sice není odvázaná, ale nakonec narazí na Garricka. A vypadá to, že přeskočí víc, než jen ta jiskra. Jaké je její překvapení, když se na druhý den dozví, že Garrick je její nový zastupující učitel. I když se od sebe oba snaží držet dál, dost dobře jim to nejde.

Počet stran: 204 (EN), 248 (CZ)
Vazba: ebook (EN), vázaná vazba (CZ)
Vydání v USA: 15.10.2012
Vydání v ČR: 26.11.2014

Datum četby: 2 dny, prosinec 2012, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Docela dobrá odreagovačka, ale že bych z ní byla naprosto unešená, to nejspíš ne.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: Tahle kniha se u zahraničních blogerů, které sleduju na GoodReads, objevovala poměrně často. Nejdřív jsem myslela, že se do knihy vůbec nepustím, protože mě poměrně hodně odrazovala obálka. Nelíbí se mi. Přijde mi prostě divná a kdoví proč vulgární, i když jsou mnohem vulgárnější a vše-odhalující obálky. Nesnažte se pochopit mé smýšlení, sama v tom tápu. Každopádně jsem se ale nechala přemluvit, protože už mě to začínalo otravovat… a byla jsem zvědavá, jaké to tedy bude.

Už podle anotace a recenzí jsem věděla, do čeho jdu. Zápletka byla docela jednoduchá, chtěla jsem vědět, jak si s tím autorka poradí. Inu, poradila si docela dobře, příběh měl vše v té správné dávce, aby se člověk bavil, culil i nadával. Ale chyběla tomu šťáva.

Vztah mezi Bliss a Garrickem mi občas přišel vynucený přímo autorkou, stejně tak mi jisté jejich scény přišly jak z toho nejklišoidnějšího (strašné slovo) dívčího románku, kdy cokoliv, co mužský hrdina udělá, je naprosto wow a swoon a padám na prdel. Někdy to bylo sice nabité pořádnou elektřinou, jindy mi to přišlo hodně vlažné, jindy zase hodně prvoplánové. Ostatní postavy hlavní dvojici hezky sekundovaly a tu tam se postaraly o nějaké to vzrůšo, aby se měl příběh kam posunout. Nutno podotknout, že mi spíš lezly na nervy.

Pokud nebudete čekat něco úžasného, nebudete zklamaní. Docela dobrá romanťárna na odreagování, ale že bych ji chtěla číst dvakrát, to moc ne. Zajímavé je, že autorka knihu sama vydala jako ebook a prodávala na Amazonu. V současné době patří mezi amazonské bestsellery (teda prý), kniha bude brzy vydána také ve Velké Británii a jedná se o prodeji knihy v 3D i v USA. Celkově by mělo jít o trilogii. V druhém díle se podíváme na nešťastníka Cadea a v třetím se setkáme s Kelsey. Sama jsem zvědavá, jak to bude vypadat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. luckily napsal:

    Vypad to dobře, taková jak jsi psala odreagovačka…:) To máš e-book nebo knížku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..