Filmová recenze: Bledé modré oko

Tahle filmová adaptace mě na Netflixu upoutala pro to, že ukázky a teasery hlásaly, že bychom se měli potkat s mladým E. A. Poem. Vlastně celková zápletka působila jako mysteriózní thriller více než lákavě.

Režie: Scott Cooper
Scénář: Scott Cooper
Kamera: Masanobu Takayanagi
Hudba: Howard Shore
Hrají: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Lucy Boynton, Robert Duvall, Toby Jones, Timothy Spall, Charlotte Gainsbourg, Charlie Tahan

Film se odehrává ve 30. letech 19. století a sleduje detektiva Augusta Landora, který je pověřen vyšetřováním série vražd, k nimž došlo na Vojenské akademii Spojených států ve West Pointu.

Když na případech začne pracovat, dá se dohromady s mladým kadetem, který se později stane známým jako Edgar Allan Poe.

 
 
 
 
 
 
 

 

Knižní předlohu Louise Bayarda jsem nečetla, takže nevím, nakolik se v adaptaci opravdu drželi předlohy a kolik si toho přidali podle svého. Přece jenom známe Netflix. Každopádně jsem nečekala, že mě film bude spíš nudit, aby mě pořádně chytnul až v samotném závěru. Takový zvrat jsem totiž vážně nečekala.

I když je hlavním lákadlem a hlavním vypravěčem příběhu vlastně postava Christiana Balea, daleko výraznější je Harry Melling v roli E.A.Poea. Je vidět, že od dob Harryho Pottera a otravného Dudleyho se opravdu posunul a na jeho stylu hraní je to znát. Celý film si tak krade spíš pro sebe, což se ostatně dalo čekat, když si uvědomím závěrečné rozuzlení.

Bledé modré oko je dobová mysteriózní detektivka, která vás na jeden večer rozhodně dokáže zabavit. Jen je občas zbytečně zdlouhavá, až v polovině filmu vlastně přestanete mít chuť zjišťovat, co se to vlastně děje. Škoda, že se opravdovu zajímavá část objeví až v posledná půlhodině. I tak to byl ale fajn film.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..