Filmová recenze: The Gray Man

Bydlela jsem v Praze, když se zrovna tento nejdražší film pro Netflix natáčel a dost dobře si pamatuju, jak byla některá místa v Praze zabarikádovaná. Přesto jsem si film pustila až teď, i když je na streamingu nějaký ten pátek, protože mě pdradily ne zrovna dvakrát pochvalné recenze.

Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Scénář: Joe Russo, Christopher Markus, Stephen McFeely
Kamera: Stephen F. Windon
Hrají: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Billy Bob Thornton, Jessica Henwick, Julia Butters, Dhanush, Alfre Woodard, Regé-Jean Page

The Gray Man je agent CIA Court Gentry (Ryan Gosling), známý jako Sierra šest. Kdysi ho z basy vytáhl a naverboval Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) a z Gentryho se stal špičkový zabiják ve službách agentury.

Teď se ale karta obrátila a z Šestky je cíl pronásledovaný po celém světě Lloydem Hansenem (Chris Evans), který míval se CIA taky co do činění a nezastaví se, dokud Gentryho nesejme. A všechno jistí agentka Dani Miranda (Ana de Armas). Hodit se totiž bude každá ruka.

 
 
 
 
 

 

Ryan Gosling umí hrát jak v romantických filmech, tak v těch akčnějších, dokonce i komedie mu sednou. Chris Evans se proslavil hlavně díky roli správňáckého Kapitána Ameriky, přitom tady si střihne pořádného padoucha. Trochu zvláštní dvojka, která se film snaží utáhnout, ale zrovna dvakrát se jí to nedaří.

Přiznám se, že jsem se polovinu filmu těžce nudila a dokonce jsem si říkala, že ho ani nedokoukám. Jenže jsem pořád čekala na nějaké ty záběry z Prahy, že jsem se rozhodla vydržet. A když už na řadu ta Praha přišla, musela jsem se spíš smát. Například scéna s naprosto splašenou tramvají, která jezdí vlastně po úplně celé vylidněné Praze a točí se jak na kolovrátku, byla tak švihlá, že jsem si ji musela pustit dvakrát.

Těžko se mi na filmu hledají pozitiva, protože mám pocit, jako by byl film poskládaný z jednoho akčního klišé za druhým. Nejsem sice žádný extra velký znalec, ale přece jenom už toho mám taky nakoukáno dost a tady se mi Netflix do vkusu moc netrefil. Postava Goslinga mi totiž přišla naprosto nesmrtelná a superhrdinská. Ani samotný děj mě nijak extra nevzal, což byla škoda.

The Gray Man je akční béčko, které má skvělou hudbu, neustále se střídající kulisy a scény, známé i neznámé tváře a zbytečně dlouhou stopáž. Když od filmu nic extra nečekáte, neurazí, ale ani nenadchne. I tak ale bude porkačování, tak uvidíme, jak se jim povede.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..