Filmová recenze: Láska & gelato

Když jsem si na Netflixu všimla nové romanťárny pro dospívající, řekla jsem si, že by to mohla být dobrá odreagovačka. Navíc jde o adaptaci knihy, která před pár lety vyšla také u nás a docela se lidem líbila, tak jsem si tenhle letní výlet do Itálie pustila.

Režie: Brandon Camp
Scénář: Brandon Camp
Kamera: Thomas Scott Stanton
Hudba: Kostas Christides
Hrají: Susanna Skaggs, Owen McDonnell, Anjelika Washington, Valentina Lodovini, Tobia De Angelis, Saul Nanni, Alex Boniello, Tera Hendrickson, Luca Seta, Claudia Stecher, Marie-France Arcilla

Lina chce před nástupem na vysokou splnit poslední přání svojí matky, a tak odletí na léto do Říma, kde ji čeká romantika, dobrodružství – a fantastická zmrzlina.

 
 
 

 

Přiznám se, že jsem moc nezkoumala, o co ve filmu jde. On byl trailer docela jednoznačný a říkala jsem si, že mě nic extra nepřekvapí a nejspíš půjde o klasickou zápletku. Musím říct, že jsem ale nečekala, že mi bude hlavní hrdinka krajně nesympatická a že se do ní nedokážu jakkoliv vžít.

Možná to bylo i tím, že jsem si film pustila v dabingu a ne v originále, prootže její dabovaný hlas mě občas dost vytáčel. Ale ono mi vlastně vadilo i to, jak příšerně herečka přehrávala.

Bohužel se mi ani jeden z jejích onjektů nelíbil. Nebylo na nich nic výrazného ani extra zajímavého. Přišlo mi to vlastně celé strašně ploché a nudné. Zajímavé byly jen pasáže se čtením deníku a krásná italská krajina. Záběry na Řím mi pohladily duši stejně jako když jsem v něm byla poprvé a viděla vše na vlastní oči. Další pozitivum vidím v tom, že se ve filmu mluvilo také Italsky.

Láska & gelato je kousek, který neurazí ani výrazně nenadchne. Bohužel nepatří ani mezi ty romantické teen filmy, co byste museli vidět víckrát než jednou. Věřím, že je kniha daleko lepší. Jak to ostatně u většina adaptací bývá.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..