Filmová recenze: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vzhledem k tomu, že jsem v kině byla naposledy před více než rokem a jen tak se do kina díky mateřství nedostanu, musím se spokojit se streamovacími službami. A tak jsem ráda, že se filmové trháky dostávají na streaming po měsíci a půl. Tak jsem se konečně mohla podívat na první hororovou Marvelovku.

Režie: Sam Raimi
Scénář: Michael Waldron, Jade Halley Bartlett
Kamera: John Mathieson
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Julian Hilliard, Jett Klyne, Sheila Atim, Adam Hugill, Ako Mitchell, Michael Stuhlbarg, Patrick Stewart, Lashana Lynch, Hayley Atwell, John Krasinski, Anson Mount, Bruce Campbell, Topo Wresniwiro, Momo Yeung, David Tse, Nuakai Aru, Joshua Peace, Victoria Sterling, Michael Waldron, Charlize Theron

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím.

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem.

 

Raději jsem si moc recenzí na film nečetla, abych si nezkazila překvapení a zážitek. A taky že to pořádný zážitek byl. Spíš to byl hotový masakr. Věděla jsem, že to mělo být hororovější a krvavější, ale rozhodně jsem nečekala to, co jsem nakonec viděla. Navíc si myslím, že si to budu muset pustit znovu a znovu, abych pochytila vše, co se v tom filmu stalo. Jedno překvapení za druhým.

Problém je, že abyste dostatečně pochopili události ve filmu, měli byste za sebou mít Marvelovské seriály Wandavision, Co kdyby a Loki, k tomu ještě posledního Spidermana. Nevím, jak bych se totiž jinak orientovala v jednotlivých odkazech na události seriálů a filmu. Dělo se tam toho totiž strašně moc. Různé události, hromada postav, různé časové linie, plno mrtvých a skvělá hudba.

Nový Doctor Strange není jen tak pro někoho. Já jsem si film rozhodně užila, i když mě vývoj některých věcí mrzí, ale ono to k tomu asi všechno směřovalo. Každopádně je to pěkně akční nakládačka, která zase rozvíří vody a připraví půdu pro další filmy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..