Šťastně až do smrti

Autor: Julia Quinn
Originální název: Happily Ever After
Knižní série: Bridgertonovi (Bridgertons)
Díl: devátý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kdysi dávno v době regenství jedna autorka vytvořila rodinu…

Ale ne jen tak ledajakou rodinu. Osm bratrů a sester, dalších příbuzných, synů a dcer, neteří a synovců (nemluvě o jednom corgim s nadváhou), plus jedna neústupná žena, která se jim ve všem vyrovná… To jsou Bridgertonovi. Díky osmi bestsellerovým knihám se čtenáři smáli, plakali a zamilovali se. Jenže chtěli víc.

A tak se čtenáři autorky zeptali…

Co se dělo pak? Přečetl si Simon někdy otcovy dopisy? Stali se Francesca a Michael rodiči? Kdo vyhrál oblíbený a nelítostný Pall Mall?

A musí být „KONEC“ opravdu koncem?

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 384 (EN), 264 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 2.4.2013
Vydání v ČR: 7.6.2023

Datum četby: 4 dny, květen 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Musím říct, že tyhle jednohubky byly opravdu skvělé a moc jsem si je užila.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Na tuhle sbírku druhých epilogů a de facto krátkých povídek jsem se dost těšila. Přece jenom je fajn vidět, co se dělo s vašimi oblíbenými hrdiny i po té, co jejich příběh šťastně skončil. Julia Quinn se tak rozhodla vyslyšet prosby čtenářů a odpověděla na nejpalčivější dotazy o tom, co se s oblíbenými hrdiny dělo dál.

Některé epilogy jsou lepší než jiné, ale to nechám posoudit na vkusu a chuti každého. V jednom případě mě epilog trochu nemile překvapil, protože bych nečekala zrovna takový vývoj událostí, ale ne všechny epilogy musí být nutně a výhradně jen pozitivní. O to lepší pak celá sbírka vlastně je.

Líbilo se mi také to, že autorka nezapomněla na některé vedlejší postavy, které si naše srdce v průběhu knih získaly, ale zase tolik jsme se o nich nedozvěděli. Nejvíc prostoru získala samotná Violet Bridgertonová. Škoda jen, že nedostala svou vlastní knihu, i když víme, jak to později s jejím manželstvím dopadlo a že na výchovu dětí zůstala po smrti manžela sama. Protože ty krátké útržky z minulosti byly zkrátka málo. Třeba se autorka jednou rozhodne sepsat i celou knihu. Anebo možná raději ne, příběhy jsou ukončené a tak by to mělo i zůstat.

Šťastně až do smrti u nás sice vyjde v překladu nejspíš až příští rok, ale je to taková pomyslná třešnička na dortu, co by vám rozhodně ve sbírce neměla chybět. Já se teď vrhnu do prequelové série, abych zjistila, jestli za to stojí a umí pohladit po duši stejně jako Bridgertonovi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..