V únoru 2022 vychází – 1. část

Asi po 2 letech a půl se vracím s přehledem toho, co u nás vychází a co mě zaujalo.

~ Česko ~

Rebelky z Oxfordu – Jak svrhnout vévodu
Evie Dunmore

2.2.2022
Cosmopolis

Píše se rok 1879 a svět ovládaný muži se otřese v základech. Annabelle Archerová dostane jedinečnou příležitost stát se jednou z prvních studentek Oxfordské univerzity. Stipendium jí poskytne dámský spolek, který se snaží prosadit volební právo pro ženy. Má to ovšem jednu podmínku ­– Annabelle musí na oplátku najít vlivného muže, který se postaví za zájmy spolku. Jejím cílem se stane chladný a vypočítavý vévoda z Montgomery, který na příkaz královny řídí britskou politiku.

Když si Annabelle najde cestu na jeho panství, rychle si uvědomí, že největší výzvou bude mu odolat. Vévodu tvrdohlavá intelektuálka dohání k šílenství, a co je ještě horší, zdá se, že kvůli ní úplně ztrácí svou chladnou rozvahu. Ale nebyl by nejlepším stratégem v zemi, kdyby se s ní nepokusil vyjednat docela jinou dohodu…

Tanči, jako by tě nikdo neviděl
Vanessa Jones

2.2.2022
King Cool

Nettie se společně se svými přáteli vrací po letních prázdninách na Akademii múzických umění Cecile Dukeové, nejprestižnější školu svého druhu v zemi. Po roce trápení našla znovu svůj hlas a zdá se, že teď už ji nemůže nic zastavit, zvlášť když získá hlavní roli ve školním muzikálu. Jenže druhý ročník připraví Nettie další, ještě obtížnější výzvy. Když jí její přítel Fletch zčistajasna oznámí, že odjíždí na půlroční stáž daleko od Londýna, musí se Nettie nečekaně vyrovnávat se vztahem na dálku. Vedle toho pokračuje v pátrání po tajemné minulosti své zesnulé matky, slavné baletky, a krok za krokem proniká do umění tance.

Jako by neměla svých starostí dost, v jednom kuse má Nettie v patách televizní štáb, který natáčí dokumentární sérii o každodenním životě na Akademii. Režisérka Sam se ji snaží poštvat proti její staré sokyni Jade a rozvrací její vztahy s přáteli. Dokáže se Nettie vypořádat s proradnou režisérkou? Zvládne svou první velkou roli? Zjistí konečně pravdu o své matce? A podaří se jí udržet vztah s Fletchem? Co by to bylo za divadelní školu, kdybychom se v ní nedočkali trochy dramatu v přímém přenosu!

Za zavřenými dveřmi
B. A. Paris

3.2.2022
Motto

Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!

Přiveď mě zpátky
B. A. Paris

3.2.2022
Motto

Ona se ztratila, on šel dál, ale zůstala spousta tajemství. Až doteď. Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala policie, že někdo Laylu spatřil. Začaly se objevovat dávno ztracené věci z její minulosti, tajné zprávy, různé stopy a varování. Co neznámý chce a kolik toho ví?

Příručka pro Navěky a Nikdyvíce (Škola dobra a zla #7)
Chainani Soman

7.2.2022
CooBoo

Příručka pro všechny současné i budoucí studenty Školy dobra a zla! Vítejte ve Škole dobra a zla! Všichni největší hrdinové a zloduši seděli dřív, než se vydali za svými příběhy do Nekonečného lesa, v našich lavicích… a teď se k nim můžete přidat i vy. Tato příručka vám pomůže proplout školními léty. Dočtete se v ní všechno: co si vzít s sebou, co na sebe, a hlavně: jak neskončit v mučírně. A taky pár šťavnatých drbů o učitelích i absolventech… Celobarevná doplňková kniha k sérii Škola dobra a zla je zkrátka nezbytnost.

To není můj problém
Ciara Smyth

7.2.2022
CooBoo

Žádný problém není tak velký, aby se nedal vyřešit! Aideen má spoustu problémů, které nedokáže vyřešit. Nejlepší kamarádka se jí odcizuje. Matka se pokouší přestat pít. Ovšem hysterický záchvat ambiciózní Meabh Kowalské žádný problém nepředstavuje. Aideen ji prostě strčí ze schodů. Jenže když za ní přijde další spolužák s žádostí o pomoc, odstartuje tím kolotoč podivných dobrodružství, neuvážených hloupostí a šance na lásku. Řešení problémů ostatních Aideen nepomůže s vlastním životem, ale možná je to impuls, který potřebuje!

Dvůr stříbrných plamenů (Dvůr trnů a růží #4)
Sarah J. Maas

7.2.2022
CooBoo

Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a zároveň ji nebezpečně přitahuje. Mezitím zrádné lidské královny ohrožují křehký mír a jejich plány zhatí možná jen to, že se Nesta s Cassianem postaví své temné minulosti. Oba se budou muset utkat s démony všeho druhu, aby našli přijetí – a uzdravení – v náruči toho druhého.

Zprávy ze světa
Paulette Jiles

7.2.2022
Vyšehrad

Kapitán Jefferson Kidd, kterého občanská válka Severu proti Jihu připravila o živnost tiskaře, ve svých sedmdesáti objíždí v sedle městečka severního Texasu a předčítá místním za deseticent „zprávy ze světa“. Po jednom takovém vystoupení je mu do péče svěřena desetiletá Johana, kterou před šesti lety unesli Kajovové. Vydá se na nebezpečnou cestu neklidným územím, aby osiřelé dívce našel nový domov.

Haló…jsi tam? – Jak je možné jít dál, když se nedokážeš odpoutat?
Fiona Lucas

7.2.2022
Metafora

Ve Spencerovi našla Anna osudovou lásku: manžela, nejlepšího kamaráda a spolehlivou oporu. Věřila, že jejich vztah vydrží navěky. A když před dvěma lety, devíti měsíci a osmi dny Spencer tragicky zemřel při nehodě, Anně se zhroutil svět. Její přátelé i rodina soudí, že je načase, aby přestala truchlit a šla dál. Jak to má ale udělat, když přišla o svou spřízněnou duši? Na Silvestra Anna vytočí Spencerovo telefonní číslo, aby si ze záznamníku poslechla jeho hlas.

K jejímu překvapení však hovor někdo přijme. Brody, jemuž teď číslo patří, jako jediný chápe, čím Anna prochází. Konečně někdo rozumí jejímu žalu, konečně může sdílet, co ji tíží. Začnou si volat častěji a Anna postupně zjišťuje, že se znovu dokáže někomu otevřít. Daří se jí opět smát, a dokonce nachází naději. Jenže Brody není k Anně úplně upřímný. Co před ní skrývá? Ohrozí jeho tajemství všechno, zrovna když se v Anně probouzí odvaha znovu se zamilovat?

Sestřičky a zuřící válka (Nemocnice Nightingale #6)
Donna Douglas

7.2.2022
Ikar

Dora je oddanou matkou dvojčat, ale odhodlaná pomoci válečnému úsilí se vrací do práce v nemocnici Nightingale. Jennifer a Cissy, pravidelné návštěvnice podniků ve West Endu, se přihlásí jako dobrovolnice v naději, že budou pečovat o pohledné vojáky. Brzy však zjistí, že ošetřovatelství není úplně to, co čekaly. Pro plachou a ustaranou Evu je nemocnice únikem z domácího prostředí, ale časem pochopí, že život zdravotní sestry není jednoduchý, obzvlášť v době války. Dokážou se sestry semknout, zatímco kolem nich zuří válka? A přežije nemocnice Nightingale bombardování?

Jménem mojí sestry
Barbora Linke

7.2.2022
Motto

Ve válce a v lásce je vše dovoleno Kamila při úklidu babiččina bytu objeví fotografii odhalující tajemství – babička měla sestru dvojče. Dvojčata Ester a Soňa dospívají v protektorátní Praze. Zatímco Ester sní o tom, že se stane slavnou primabalerínou, Soňa vidí své poslání jako zdravotní sestra. Krátce před válkou jejich vřelý vztah ochladne. Ester i přes nesouhlas rodiny přijímá angažmá v plzeňském divadle a Soňa prožívá první lásky. Ovšem ta osudová nosí německou uniformu.

Falešná manželka (Bridgertonovi – prequel #2)
Julia Quinn

8.2.2022
Ikar

Cecilie Harcourtová se ocitá v nelehké životní situaci. Její bratr je těžce zraněn ve válce v koloniích a ona se o sebe musí najednou postarat sama. Zdá se, že má jen dvě možnosti: zůstat svobodná a stát se starou pannou, nebo se výhodně vdát. Cecilie si překvapivě zvolí třetí variantu – vydává se přes Atlantik, pevně rozhodnuta najít svého bratra a vyléčit jej.

Místo něj však nachází jeho nejlepšího přítele, hezkého důstojníka Edwarda Rokesbyho, který je v bezvědomí a nutně potřebuje její pomoc. Cecilie přísahá, že s ním zůstane a zachrání mu život, i kdyby si proto musela vymyslet malou lež. Když se Edward po šesti měsících probere, je více než zmatený. Jeho vzpomínky jsou velmi mlhavé, a když mu všichni tvrdí, že Cecilie je jeho žena, věří tomu. Avšak až vyjde pravda najevo, i novou paní Rokesbyovou mohou čekat netušená překvapení…

Maková válka
R. F. Kuang

8.2.2022
HOST

Vyškolili ji pro válku. Ona ji hodlá ukončit. Když Rin složila kche-ťü — zkoušky určené pro nejnadanější žáky v říši — na výbornou, byl to šok pro všechny: pro hodnotitele neschopné uvěřit, že válečná sirota z provincie Kohouta by mohla projít bez podvádění, pro Rininy poručníky, plánující svou svěřenkyni vhodně provdat a přijít touto cestou k bohatství, i pro samotnou Rin. Té došlo, že se konečně osvobodila ze života v porobě. To, že se dostala na Sinegard — nejprestižnější vojenskou akademii v Nikanu —, bylo ještě překvapivější. Ale překvapení nejsou vždy příznivá. Být na Sinegardu snědá venkovská holka z jihu totiž není lehké.

Rin při boji s předsudky soupeřících spolužáků zjistí, že oplývá smrtonosnou, nadpřirozenou mocí — vlohami pro bezmála bájné umění šamanství. Při důkladnějším poznávání svého nadání se navíc dozví, že bohové, považovaní za dávno mrtvé, jsou živí až příliš a na ovládnutí jejich schopností závisí víc než jen přežití ve škole. V nikanské říši totiž vládne mír, ale za úzkým mořem stále číhá Mukenský svaz. Ten po první makové válce okupoval Nikan celá desetiletí a ve druhé prohrál vládu nad světadílem jen tak tak. A zatímco se většina obyvatel v klidu věnuje svým životům, někteří vědí, že třetí maková válka může vzplanout kdykoli…

Každá ráda kamaráda
Christina Lauren

9.2.2022
Jota

Hazel Camille Bradfordová ví, že její chování často leze lidem krkem, a většina mužů ji po pravdě nezvládá. Pokud je neodradí svým početným domácím zvěřincem a zálibou v absurdních situacích, spolehlivě je odežene poznámkami, pro které si dokáže vybrat ten nejnevhodnější okamžik. Což je ale jejich škoda, protože zábavnějšího člověka byste hledali stěží. Střízlivý, lehce odtažitý Josh Im se zná s Hazel z vysoké, kde zjistil, že se k téhle ztřeštěně rozverné holce rozhodně nehodí.

Od prvního setkání, kdy mu pozvracela boty, po trapas s nesrozumitelným e-mailem, který mu poslala pod vlivem tišících léků, ji považoval spíš za přírodní úkaz než potenciální partnerku. Jenže mezitím uběhla řada let, rozchod s nevěrnou snoubenkou mu převrátil život naruby a Hazelina společnost mu najednou připadá jako příjemná změna. Tedy ne že by randili. Rozhodně ne spolu. Pouští se do vzájemného hledání partnerů a řadou čím dál trapnějších schůzek naslepo se snaží dokázat, jak moc k sobě nepatří. I když kdo ví…

Moje recenze

Na vrcholu
Laurelin Paige

9.2.2022
Ikar

Sebastianovi ovládají celé město. Pche, dost možná celý svět! Ale já z něj chtěla jen kousek… který nikdy nestačí. Takže když se má šéfka vydala „nalézt sebe samu“, chopila jsem šanci za pačesy a vrhla se do prostředí luxusu a výzev. A všechno šlo dobře, dokud jsem nenarazila na něj. Modroočka. Chlápka na vrcholu potravního řetězce. Scotta Sebastiana. Byl to arogantní floutek, playboy a pracháč, jehož rty a jazyk mi nedaly spát. A tenhle člověk mě chce ve své posteli stejně, jako si já přeju v ní skončit. Jenže pokud se to stane, odhalí zdrcující pravdu – jsem podvodnice…

Sandy (Vested Interest #7)
Melanie Moreland

9.2.2022
Baronet

Za každým úspěšným mužem stojí žena. Co se stane, když jste ženou, která stojí za celým týmem? Poslední kniha podle USA Today nejprodávanější série Vested Interest. Sandy Prestonová je již léta matkou, přítelkyní, důvěrnicí a vůdčí silou mužů v BAM. Ti teď mají nové životy, a ten její se drasticky změnil. Může jít dál, a najít lásku podruhé? Přijmou ty změny muži, které považuje za svou rodinu?

Dalších 365 dní (365 dní #1)
Blanka Lipinska

9.2.2022
Baronet

Těhotná Laura je postřelena. Nejlepší lékaři bojují o její život. Lauřin manžel, šéf sicilské mafie, musí učinit to nejtěžší rozhodnutí v životě. Koho zachránit – milovanou ženu, nebo jejich nenarozené dítě? Co si Massimo zvolí? Bude pro něj mít život bez Laury ještě smysl? Bude schopen sám vychovávat jejich syna? Hlavou mu víří miliony myšlenek, ale žádná z nich není zrovna uklidňující. Neví, kam bude směřovat další osud jeho rodiny. Jakých 365 dní budeme sledovat ve třetím díle ságy?

Dalších 365 dní je pokračováním bestsellerové série Blanky Lipinské o Lauře Bielové, unesené šéfem sicilské mafie. Předchozích knih 365 dní a Ten den se po celém světě prodalo přes 1,5 milionu výtisků. Román plný erotiky a senzačních zvratů, přirovnávaný k celosvětovému bestselleru „50 odstínů šedi“, si získal srdce polských žen. Pokud se snad někdo domnívá, že pro autorku bude těžké čtenáře znovu překvapit, měl by se připoutat, protože Dalších 365 dní je pořádná jízda na horské dráze!

Pod tlakem
Robert Pobi

9.2.2022
Kalibr

Jednoho říjnového dne otřese New Yorkem výbuch v Guggenheimově muzeu, kde se právě konal slavnostní večírek. Budova zůstane téměř nepoškozena, zato více než 700 lidí uvnitř se doslova uškvaří. Nebyla to náhoda, ale precizně vyvedená hromadná vražda. Kdo za ní stojí? A proč zabíjel? Ještě než si stihnou tyhle otázky v FBI položit, dojde k další explozi. A opět zdánlivě bez motivu. Existuje jen jedna osoba, která dokáže najít neexistující souvislosti. Bývalý federální agent, profesor Lucas Page. Člověk s mozkem génia a s povahou na zabití…

Doručovatelky (Šéfinspektor Robert Kett #1)
Alex Smith

9.2.2022
Vendeta

Jediný případ, který nedokázal vyřešit, ho zlomil. Detektiv šéfinspektor Robert Kett, pronásledován svou neschopností najít a zachránit svou pohřešovanou ženu, se spolu se svými třemi dcerami stěhuje do Norwiche v naději, že zachrání alespoň svou rozpadající se rodinu. Nově nalezený klid však netrvá dlouho. Při rozvážení novin se ztratily dvě jedenáctileté dívky a podle všeho se jedná o práci sériového únosce. Kett je vržen přímo do epicentra jednoho z nejtemnějších případů své kariéry – případu, ve kterém musí čelit strašlivému zlu. A především případu, který možná pomůže odhalit krutou pravdu o tom, co se stalo s jeho ženou. Doručovatelky jsou první román o šéfinspektorovi Robertu Kettovi.

Služebná
Alicja Sinicka

9.2.2022
Vendeta

Julia, hlavní hrdinka románu polské spisovatelky Alice Sinické, je mladá žena se spoustou snů a cílů, která si přivydělává úklidem domácností. Pořádek je její osobní vášní. Jednoho dne nastoupí k výkonu své profese do vily manželů Borewských. Rodinu tvoří poněkud zvláštní, tajemná žena Maria, její muž Mikuláš, vlivný advokát, posedlý středověkem, a také dospělý syn Kacper, spisovatel, který pracuje na svém novém románu. Krátce po nástupu dávají Borewští Julii návrh na užší spolupráci a společné bydlení. Ta jej zprvu zavrhuje. Poté, co při výkonu své práce ve vile znenadání omdlí, se však všechno změní.

Z návrhu je nabídka, která se neodmítá. Julia se stává součástí strašlivé hry, kdy se boj o vlastní důstojnost a svobodu změní v boj o holý život. Mrazivý thriller Alice Sinické, plný nečekaných zvratů a napětí, přenese čtenáře do světa týrané ženy, zoufale bojující o zvrácení svého zlého osudu. Děj tohoto dramatického příběhu o manipulátorech a jejich oběti autorka zasadila do reálných kulis svého rodného Dolního Slezska, což pocit autenticity ještě umocňuje.

Ďábel nosí černou
L. J. Shen

9.2.2022
Baronet

Skutečně má srdce tak černé jako svůj značkový oblek? Maddie Goldbloomová vymyslela plán, jak zajistit, aby bylo v jejím životě vše perfektní – od kariéry v módním průmyslu přes stylový byt v New Yorku až po jejího přítele pediatra. Když jí do života vpadne její bývalý partner Chase Black s pobuřujícím požadavkem, Maddie okamžitě odmítne.

On chce ale jen splnit poslední přání svého otce. Ačkoliv jí Chase zlomil srdce, hrát jeho snoubenku by nemělo být tak složité, zvlášť když to znamená, že uvidí, jak se ten arogantní ďábel kroutí. Dohoda však vyvolá sled událostí, které život Maddie doslova rozmetají – a když se zdi, jež kolem sebe Chase postavil, zhroutí, oba dva jsou nuceni čelit realitě. Říká se, že si máte držet své nepřátele blízko. Ale co když je váš nepřítel zároveň muž, jehož milujete?

Utajené noci
Morris Liv

9.2.2022
Baronet

Zádumčivý miliardář se zamiluje, když si najme chůvu, která se má starat o jeho malý uzlíček radosti. Můj život měl řád. Byl předvídatelný a hladký jako moje skotská. Měl jsem se ženami milostné poměry, jež měly předem jasně definovaný začátek a konec. Neměl jsem zájem o žádné romantické vztahy. A pak jsem potkal Maggie. Krásnou mladou ženu, která se snažila najít si své místo v drsném světě Manhattanu. Zasloužila si však mnohem víc než jen vyřízeného muže, jakým jsem byl já, a proto jsem ji nechal odejít. Jenže pak se do celé věci vložil osud. Zjistil jsem, že jsem otcem dítěte, o němž jsem ani nevěděl, že existuje.

Zoufalý a bezradný jsem si najal chůvu, která mi byla doporučena přítelem, aniž bych se s ní osobně setkal. Když nová chůva zaklepala na dveře mého bytu a já jsem otevřel, stála tam Maggie. Sledoval jsem, jak se Maggie láskyplně stará o mé dítě, a chtěl jsem se naučit být dobrým otcem pro svoji dceru. Ovšem mít Maggie tak blízko u sebe bylo nebezpečné. Byla jako děsivý paprsek slunce, který hrozil rozmrazit moje ledové srdce. Potřeboval jsem ji pro své dítě. Alespoň jsem si to říkal. Dokud nebylo příliš pozdě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..